Last news in Fakti

27 Май, 2020 14:49 1 278 4

Рекорд за онлайн пазаруването на хранителни стоки във Великобритания

  • великобритания-
  • tesco-
  • карантина-
  • пазаруване-
  • хранителни стоки-
  • онлайн

За период от четири седмици на карантина онлайн дялът от пазаруването на хранителни стоки е нараснал до 13%

За период от четири седмици на карантина през април и май британците са похарчили рекордните 1,2 милиарда паунда онлайн, купувайки хранителни стоки, показва доклад на компанията за пазарни проучвания Nielsen. Това предаде Reuters.

През четирите седмици до 16 май онлайн дялът от пазаруването на хранителни стоки е нараснал до 13%. За сравнение, за същия период на миналата година той е възлизал на 7%, сочат данни от пазарно проучване на Nielsen.

Компанията заяви, че през четирите седмици 7,9 милиона британски домакинства са поръчали хранителни стоки онлайн, като през 2019-а те са били 4,8 милиона. Според данните, новите онлайн купувачи са 1,1 милиона.

Докато онлайн продажбите са нараснали със 103% спрямо предходната година, ръстът на продажбите в магазините възлиза на 6.6%, въпреки че посещенията в тях са спаднали с 24%.

Средната сума, която купувачите са похарчили се е покачила с 45%. Тя възлиза на 21,6 паунда на посещение, което показва ясна промяна в поведението на клиентите по време на карантината.

„След повече от осем седмици на извънредно положените, хората в Обединеното кралство са приспособили навиците си за пазаруване на хранителни стоки, така че да съвпадат с ограниченията“, каза Майк Уоткинс, ръководител на отдела за търговци на дребно на Nielsen.

„Онлайн продажбите са ясният победител, тъй като купувачите се възползват от увеличения капацитет за доставка на търговците“, добави още той.

Като цяло продажбите на хранителни стоки във Великобритания са се увеличили с 13% спрямо предходната година, което допълнително подчертава тенденцията към преминаването към хранене у дома, след като пъбовете, кафенетата и ресторантите бяха затворени по време на карантината.

Най-голяма печалба през 12-седмичния период до 16 май отчита лидерът на пазара Tesco, чиито продажби са нараснали с 11.7%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къна

    0 0 Отговор
    На Англичаните им хареса да си седатив вкъщи.При положение,че не може да се яде навън ще се увеличи онлайн пазаруването на храни.Не всеки има време да виси по опашки щото трябва да се бачка.
  • 2 Къна

    0 0 Отговор
    Забравих да спомена,че доставките се извършат с резервиран слот от време.Та има хора,които купуват такива и ги препродават на хора,които бързат.Един такъв резервиран слот достига до £30—£40.
  • 3 куку руку ку

    1 0 Отговор
    То този рекорд е като при бума на дебитни карти в България... първо задължиха всички заплати и пенсии да се превеждат по банков път, а после банките се хвалят, че всеки българин е с дебитна карта.
    Че и тези, блокираха хората в домашен арест, без право да излизат, а после се хвалят, че онлайн търговията скочила.

    Коментиран от #4

  • 4 умно село

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Има един лафф:
    Дедо попе, кой ти с?а в гащите?
    Та и тяхната такава.