28 Май, 2020 07:17 3 536 15

На Острова влезе в сила контактното проследяване

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • проследяване-
  • контактни лица-
  • зараза-
  • англия

Всеки под самоизолация има право на платен болничен отпуск

На Острова влезе в сила контактното проследяване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес в Англия влиза в сила системата за контактно проследяване и тестване за коронавирус. Според британския премиер Борис Джонсън системата „ще промени живота на хората“.

Целта на тази система, която ще открива хора, влезли в близък контакт със заразени с COVID-19, е да помогне за излизането на всички от карантината и преминаване към по-конкретни мерки. Учените обаче предупредиха, че това не е „магическа формула“ и се очаква предотвратяване от 5 до 15% от заразяванията, предаде БНР.

Останалите части на Обединеното кралство - Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - имат свои версии на системата за контактно проследяване. До момента всеки, който развие симптоми на коронавирусна инфекция трябва да се самоизолира за 7 дни, а останалата част от домакинството - за 14 дни. Разликата сега е, че от днес всеки със симптоми трябва да поиска тест онлайн или да се обади на телефон 119.

Ако тестът е отрицателен, цялото домакинство може да се върне към нормален начин на живот. Ако пробата обаче е положителна, тогава специален екип ще проследи с кого заразеният е бил в близък контакт напоследък. Всеки от контактните, изложен на риск, ще бъде инструктиран да се самоизолира за 14 дни, независимо дали е болен, или не. Всеки под самоизолация има право на платен болничен отпуск.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    18 3 Отговор
    Всеки ше следи всеки а де тва е нвкъв нов модел английска димокрация, важното е че ше има следене,
  • 2 This

    21 2 Отговор
    Целта на корона вируса беше точно тази - медицинска, цифрова и политическа диктатура.И ваксина с наночип за чипиране на световното население.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Лорда земевладелец

    13 0 Отговор
    "Всеки под самоизолация има право на платен болничен отпуск" айдеее...сега като изгонихме Българите съвсем няма да има кой да ми обере ягодите. Всеки ще стои безплатно вкъщи и ще търси контакт с коронавируса
  • 4 Peci kupona

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "This":

    Колко коня вдига това чипиране, че да длагам и аз!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РЕАЛИСТ

    15 0 Отговор
    Тази снимка откъде я изровихте. Кръчмите са затворени все още там. Да откриеш трима англичани със що годе нормални физиономии си в голям късмет. По принцип те имат средновековни уродливи лица, резултат от кръвосмешения.
  • 7 Гейтс ваксина

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Идиотии":

    Да де, пълен контрол и диктатура. Скоро - дишане и умиране при команда и под строй.
  • 8 Хасан

    1 5 Отговор
    Това е "турския модел" ..турците така се справиха ..
  • 9 Някой

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "This":

    Май си изпуснал часа при психиатъра
  • 10 Българин

    4 1 Отговор
    Истинината за корона вируса е че англичаните ни обявиха за расисти.ся си носят последствията няма футбол няма работа... българско наказание
  • 11 Ай ай ай

    4 0 Отговор
    А ягодите кой ще бере ,джибри такива англи.
  • 12 Друг българин

    5 0 Отговор
    Системата е смехотворна. Състои се в обаждане по телефона на тел 119, на който рапортуваш за симптоми. От там ти провеждат интервю за това с кого си бил в близък контакт (по-малко от 2 метра разстояние за повече от 15 минути) в последните 7 дни. Същевременно изпращат тест кит, който не се знае кога ще пристигне. Ако тестът е положителен, се обаждат на всички контакти, които си посочил, да се самоизолират. Засега няма телефонно приложение. В лицето на Борко Джонсън и компания бате Бойко и група изглеждат направо академици.
  • 13 Цък

    1 0 Отговор
    Значи къ ти вкарат наночип, с друга вакцина ше ти вкарат още един и те кат са двойка,ко става? Ми размножават са ве драги зрители, ше са напълните с чипове и ше почнете да цвъкате за нуждите на родното телевизоростроене
  • 14 Госあ

    2 1 Отговор
    Т'ва в Япония го направиха от самото начало. 120 млн население - 860 жертви. Най застаряващото население на планетата, гъстонаселени, пушачи.
  • 15 Робин Худ

    0 0 Отговор
    Ако някой се е впечатлил от изплащането на болнични за 14 дни, само да поясня, че става дума за 96 паунда на седмица, които за Англия са мнооого малко (за сравнение, минималната заплата е 350 паунда на седмица). Според новата система всеки може да каже, че е бил в контакт с някой, в резултат на което на потърпевшия му се обаждат и му казват да си стои в къщи две седмици, като доходът му автоматично спада от 500 на 96 паунда, например.