28 Май, 2020 07:42 1 982 16

Коронавирус: Жертвите в САЩ вече са над 100 000

  • сащ-
  • жертви-
  • коронавирус-
  • ковид 19-
  • ню йорк-
  • вашингтон

САЩ са държавата с най-много жертви и заразени

Коронавирус: Жертвите в САЩ вече са над 100 000 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати прехвърлиха прага от 100 000 починали пациенти от новия коронавирус, показват данни на университета "Джонс Хопкинс", следящ в реално време броя на заразените и жертвите.

Първият смъртен случай на болен от COVID-19 в САЩ бе установен в края на февруари. В страната има близо 1,7 случая на заразени с коронавируса. САЩ са държавата с най-много жертви и заразени. В света заразените с новия коронавирус, тръгнал от Китай, вече са близо 5 милиона и 693 хиляди.

Най-тежко е положението в щата Ню Йорк, който се превърна в епицентър на заразата на американска земя. Вашингтон, за сметка на това, започва първа фаза от смекчаването на карантинните мерки. През последните две седмици се наблюдава трайно намаляване на случаите на новия коронавирус. Събиранията на над 10 души ще продължат да са забранени.

Ресторантите ще могат да обслужват клиенти в откритите си части, като на една маса ще могат да сядат максимум шестима души. Масите ще трябва да бъдат на 1,8 метра разстояние една от друга. Фризьорските салони могат да отворят врати, но клиенти ще се приемат само с предварително записан час. Магазините, предлагащи стоки, които не са от първа необходимост, ще могат да обслужват клиенти, без обаче те да влизат вътре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето кравария става велика отново😂

    11 2 Отговор
    Хората измират борсите се помпят 😂😂😂😂балона не спира да се надува😂😂😂😂икономика няма хората измират, останалите живи над 35 милиона са безработни обаче видиш ли има мега оптимизъм и затова борсите фърчат като озверели нагоре😂😂😂😂
  • 2 Саш трябва да бъдат разрушени

    10 2 Отговор
    И след векове да бъде населена територията с друга раса различна от макдоналдските шопари😂😂😂😂
  • 3 Гого

    7 6 Отговор
    Още ли има хора които вярват на тая глупост корона?

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Военно контраразузнаване

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    За съжалние да и това, че в България няма не означава, че на други места също няма!Нео-нацистка лаборатория финансирана от СС в Аржентина е създателят на саморепликиращият се вирус убиец. Целта е да бъдат унищожени икономиките и свалени правителствата на съюзниците от втората световна война Русия и САЩ и жертвите в тези две страни да бъдат около 33 милиона души. Вие съмнявате ли се, че това ще бъде постигнато до 9-ти май сутринта на 2021 година??
  • 5 🤪🤪🤪🤪

    6 1 Отговор
    👋👋👋👋беспорни лидери по смъртност и икономически крах 👋👋👋👋Да Живее Демокрацията 👋👋
  • 6 Денис Аналов

    4 0 Отговор
    Историческо 100 000 жертви от ковид 19 историческо..
  • 7 ТттттТ

    5 1 Отговор
    САЩ доказаха-най провалилата се държава..-от тук нататък ги чака само падение..-и накрая разпад
  • 8 Kcaniba

    4 1 Отговор
    Макакак така соросня!?!?!!
    Нал фащ най развитите, най технологичнитии, най богатити, трилярди на въоръжения!!! Обанана медицински реформи там прай...
    Русия уж най бедна та и изостаналатв, а над 100 пъти повече излекуваните и починалите респективно.
    Как сте в тощи филм рая? Нещо капацитето куца

    Коментиран от #11

  • 9 Обикновен човек

    5 1 Отговор
    Това е истината за САЩ ,а другото за хубавият живот в САЩ за американската мечта .....са фалшиви новини които се тиражират от българските медии без срам и очи ....и с удоволствие ....От друга страна ако някой напише истината например че магазините в САЩ са празни и липсва месо и всички стоки от първа необходимост ,че ако там останеш без работа отиваш да живееш под "моста " и ако се разболееш безработен те подритват като куче докато умреш без да те лекуват и т.н ...тази истина се класифицира като фалшиви новини!???? А мен ме принуждават да живея в свят където ежедневно медиите ме правят за идиот ,но просто нямам избор ,няма друг свят ,няма друга такава прекрасна планета като земята и аз си я обичам !!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    защо ми триете коментара?причината в сащ да има толкова болни е тръмп.тва е !!!тои не взе адекватни мерки .кое в случая дето пиша не отговаря на критериите ви?освен това хората дето са фенове на русия и сега се радват на смърта в сащ трябва да знаят че в русия ситуацията е подобна независимо от писането на неверни неща от руските служби.та факти не ми триите коментарите,не обиждам никого с тях!

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Eтo eднa зaдaчкa зa завършилите 6 клac: При cрeднa прoдължитeлнocт нa живoтa в САЩ 78,69 гoдини, тo кoлкo души биха си умирaли там зa 1 гoдинa, a зa eдин дeн? /Брoй нa нaceлeниeтo 323 400 000 души/.
    Oтгoвoр: 4 109 797; 11 252
    Хората сме просто-смъртни, не сме столетници като костенурките да живеем по 100-150, 200 години , колкото и да ни се иска...
  • 15 2020

    6 0 Отговор
    Първо във ВСВ Червената Армия /така се нарича в периода 1941-1945 г./воюва сама срещу Хитлеристка Германия и нейната армия.Сащ се включват във ВСВ през 1944 г. , когато Червената Армията на Русия е пред Берлин.Съюзници има на хартия.Това не пречи на варварите ат сащ и Англия да бомбардират София и извън града.Само в София са убити повече от 2000 и са разрушени 12500 сгради.А фалшивите управници на България издигнаха паметник на американците ,убивали мирни граждани на София и околните селища.За какви съюзници на Русия говорим.Погледнете истината ,която е трудна за преглъщане от подмазвачите от Герб и Бойко Борисов.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.