Last news in Fakti

28 Май, 2020 09:54 2 385 4

Казината в Лас Вегас отварят отново

  • лас вегас-
  • казина-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • невада-
  • мерки

Губернаторът на Невада взе решение да разреши отварянето на казината

Казината в Лас Вегас отварят отново - 1
Снимка: Shutterstock

Казината в Лас Вегас, затворени над два месеца заради пандемията, ще могат да отворят отново постепенно от следващата седмица - при условие, че ограничат капацитета си и прилагат подходящи санитарни мерки, съобщи губернаторът на Невада.

Губернаторът Стив Сисолак взе решение да разреши отварянето на казината отново на 4 юни, след като се срещна със здравните експерти и комисията за контрол на игрите в Невада. "Каним посетители от цялата страна да дойдат тук, за да се забавляват добре, както преди, но ще бъдем разумни и внимателни", каза той пред журналисти, твърдейки, че е взел "всички възможни предпазни мерки“, предаде БНТ.

"Не мисля, че ще намерите по-безопасно място от Лас Вегас на 4 юни, с протоколите, които имаме, тестовете, които имаме, и проследяването, което ще бъде извършено дотогава", настоя Стив Сисолак. В своите препоръки, комисията препоръчва ограничаване наполовина на капацитета на заведенията и да не се допускат повече от трима души на игралните маси, а също така поиска премахването на един от два стола в редиците на игралните автомати, за да се осигури физическо дистанциране.

Някои служители изразиха загриженост за рисковете от възобновяване на дейността. "Това е въпрос на живот и смърт за служителите. Призоваваме всички да бъдат изключително предпазливи", заявяват от влиятелния профсъюз, който представлява около 60 000 работници в сектора на хотелиерството и казината. По-специално синдикатът иска редовно тестване на служителите и осигурено защитно облекло (ръкавици, маски и т.н.). Повечето големи казина са разработили планове за възстановяване при бедствия, които включват такива мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Е това е новина

    3 2 Отговор
    Добре че са казината да преживяваме, Иначе с тези малки заплати какво щяхме да правим?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.