Last news in Fakti

28 Май, 2020 14:11 1 318 0

Хърватия разреши да се събират повече от 40 души на едно място

  • хърватия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • събирания

Отварят библиотеките, музеите и пазарите

Хърватия разреши да се събират повече от 40 души на едно място - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Националният щаб за гражданска защита на Хърватия отмени забраната за провеждане на обществени събирания с над 40 участници. Вече е разрешено да се провеждат по-големи събирания при спазване на социална дистанция.

От 29 май Националният щаб за гражданска защита премахва ограниченията за броя на присъстващите на погребения и на сватбени церемонии. Спортни състезания ще може да се провеждат на открито от 30 май, но без зрители, а в затворени помещения те ще бъдат позволени от 13 юни.

Първият случай на заболяване от коронавирус в Хърватия бе потвърден на 25 февруари. Досега в страната са регистрирани 2244 заразени, 2047 са оздравели, а 101 са починали. От 27 април в страната постепенно се смекчават карантинните мерки. Възобновена бе работата на обществения транспорт, библиотеките, музеите, пазарите и магазините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА