Last news in Fakti

29 Май, 2020 07:14 2 216 19

В САЩ за денонощие от коронавирус починаха 1297 души

  • сащ-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • починали-
  • канада-
  • мексико

САЩ са най-засегнати от пандемията

В САЩ за денонощие от коронавирус починаха 1297 души - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В САЩ за последното денонощие от коронавирус са починали 1297 души, съобщи университетът "Джонс Хопкинс". Общият брой на починалите от вируса в САЩ е вече 101 573, с което бе прескочена символичната бариера от сто хиляди смъртни случая.

Американският президент Доналд Тръмп изрази съболезнованията си към близките на починалите от вируса. От началото на епидемията от COVID-19 в САЩ в края на февруари общият брой на заразените с коронавируса достигна над 1,7 милиона души.

Заразените с коронавирус в Канада са вече 88 512, съобщи канадското здравно министерство. За едно денонощие броят на заразените в Канада се е увеличил с 993. По данни на канадското здравно министерство напълно оздравелите от коронавируса са 46 840. На 11 май броят на оздравелите в Канада за първи път бе по-голям от този на заразените.

Общият брой на починалите от коронавирус в Мексико пък е вече 9044. Мексиканските власти в края на март обявиха извънредно положение в сферата на здравеопазването и преустановиха всички дейности, които не са от първостепенно значение. Очаква се, че от 1 юни регионите на Мексико ще започнат постепенно да се връщат към нормалния живот, като следват предписанията за безопасност на мексиканското здравно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    14 11 Отговор
    ... не може да бъде! Това е фалшива новина.. Във фащ всичко е шест, защото това е най-демократичната държава (ВТУ с 67 войни), най-богатата (с 30 трилиона дълг) и с най-умният президент (2 пъти фалирал и съветващ краварите да пият дезифектант)...Сериозно: Бог да прости починалите хорица..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    6 13 Отговор
    Под процент на милион, пак с новини гарго ли ще плашите, или досега бяха безсмъртни, наврете си новината в, знаете къде
  • 4 Гост

    8 6 Отговор
    Тези се напъват за три дена да бият годишния брой на китайците.
  • 5 Петьо Петров

    2 8 Отговор
    Няма такова нещо,обявени починали са 508 човека и това е значителен спад на смъртността там!
  • 6 Последния софиянец

    12 7 Отговор
    Тотален крах на капиталистическата здравна система.

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Професор

    5 11 Отговор
    Отново пълни анти-американски лъжи, целящи да компрометират анти-глобалисткото и анти-неомарксисткото управление на Президента Тръмп. Смъртността от коронавирус на глава от населението в САЩ е по-малка от тази в поне ДЕСЕТ европейски страни.

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Професор":

    Може да е по малка, единствено от тази на англия. Или пак говориш на ангро ? Нещо притеснява ли те или к'во ? Не е ли нормално търговийката да е по важна от човешкият живот при капиталистите? Свиркай си. Ще има още много. А краварите вече са след Китай.

    Коментиран от #18

  • 9 Jon

    5 7 Отговор
    103 хил. смъртни случаи от 300 милиона население това прави: 0.034 %.
    Според данни от СЗО годишно от сезонния грип смъртността е от 290 хил. до 650 хил. Досега смърността от коронавируса е 360 хил. и цял свят беше блокиран, сами си правете изводите.
  • 10 Госあ

    6 4 Отговор
    Интересно е че жертвите в сащ от вируса са наполовина на тези от във втората световна война. В която краварите заграбиха всичко от Европа и Япония.
  • 11 Алфа Вълкът

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Не е крах, умират основно бедните мързеливи негри.

    Коментиран от #12

  • 12 Госあ

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Вълкът":

    Ами излиза, че всъщност от целия свят у сащ има най много бедни и мързеливи. Което всъщност се знаеше. Дори тяхното нат джио писа какъв процент са работещите бедни у сащ.
  • 13 варненка

    3 3 Отговор
    Има worldometers.info.Таблица с много колонки. Има и такава със "смъртност на 1 милион население". В Испания например преди няколко дни са открили дублиране на смъртни случаи. Които са били регистрирани и по местоживеене и по място в което е починал съответният човек. Затова сега обявяват по 1 умрял на ден. Докато се изчисти бройката дублирани. Ако се гледа показателят починали на 1 милион души население най-зле е Белгия. В Китай въобще не отчитат безсимптомните като заразени. Но ги изолират под задължителна карантина.В Русия 40%от новозаразените са без симптоми. Може би и в САЩ е така.
  • 14 Миризлив пор

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Не здравната система а начина на финансиране. Тук всеки внася процент от заработката и ползва кога има нужда а там всеки внася за себе си. Лечението там е между 50 и 85 000$ а ако те поставят на изкуствено дишане вече говорим за 250 000$. Сам разбираш че много хора не могат си го позволят и... Отказват интубиране.

    Коментиран от #16

  • 15 Белый Принц Юго-Западной Руси

    6 2 Отговор
    В Русия никак не са по-малко! Упрaвлявaщитe в Крeмъл прoвeждaт пoгрeшнa външнa пoлитикa, кoятo унищoжaвa икoнoмикaтa нa Руcия и caмият руcки нaрoд! Никoгa нaрoдът нa Руcия нe e бил унищoжaвaн oт гeннo-биoлoгичнo oръжиe и e крaйнo врeмe дa ce вдигнe нa Кoнтрaрeвoлюция и дa ги измeтe кaтo дизeл цинкoвa кoфa! Нaвaлни дa пoeмe пocтa кaтo врeмeнeн рeгeнт-прeзидeнт нa Руcия дo идвaнeтo нa тaйният Вeлик Руcки Княз, нacлeдникът/цaтa нa динacтиятa Рoмaнoви. Тeзи в Крeмъл щe имaт oпциятa дa ce изнecaт при Бaшaр Acaд или Мaдурo, a aкo нe ce възпoлзaвт щe ce прeнecaт във вeликитe лoвни пoлeтa нa Caщ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Професор

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Отиди на worldometer и подреди държавите по смъртност на 1 милион души. Какво повече да обяснявам на комунокитайски пропагандисти?

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    Няма какво да обясняваш хващаш и сравняваш Поднебесната комунистическа империя с краварника по твоята система 😉 Докато комунистически Китай строеше болници за дни,капиталистите кравари немаха достатъчно чували.