29 Май, 2020 14:22 2 078 2

Германия: Все още сме далеч от приключване на преговорите

  • фонд-
  • ес-
  • коронавирус-
  • преговори-
  • хайко маас-
  • германия

Страните трябва да действат заедно и в солидарност

Германия: Все още сме далеч от приключване на преговорите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Има още дълъг път, докато приключат разговорите за европейски фонд за възстановяване от коронавирусната криза. Това заяви външният министър на Германия Хайко Маас, предаде агенция "Ройтерс".

Дипломатът добави, че Берлин има за цел да действа като "честен брокер" по време на своето председателство на ЕС тази година. "Искаме да излезем от кризата по-силни и можем да го направим, само като действаме заедно и в солидарност", посочи Хайко Маас пред репортери.

"Ние сме много далеч от възможността да приключим успешно преговорите по отношение на предложения от ЕК европейски фонд за възстановяване", добави той. Германският външен министър коментира и напрежението около Китай, като отбеляза, че най-добрият начин за влияние върху Китай относно спора за Хонконг е, ако Европейският съюз бъде обединен в отговора си и запази своя диалог с Пекин.

Попитан за възможността за налагане на санкции, Маас каза пред репортери: "Мисля, че миналото е показало, че преди всичко е важно да се проведе диалог с Китай, в който ЕС много сплотено изведе на преден план както своите въпроси, така и принципите и след това ще видим докъде ще доведе този диалог".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    4 1 Отговор
    Докато го измислят кризата ще стане неуправляема. Ето това е ЕС една убита бюрократична машина. Точно за това си е отишла Римската империя, когато всичко се концентрира на едно място, коетоне загубило връзка със света
  • 2 ЕС е в криза

    3 0 Отговор
    от която излизане няма! Малоумните джендари ни докараха до мизерия!