Last news in Fakti

30 Май, 2020 11:43 1 586 1

Босна и Херцеговина отваря границата със Сърбия

  • босна и херцеговина-
  • сърбия-
  • граница-
  • отваряне-
  • коронавирус
Босна и Херцеговина отваря границата със Сърбия - 1

Босна и Херцеговина взе решение да отвори граничните си пунктове за граждани на Сърбия, заяви днес министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Бисера Туркович в телефонен разговор със своя сръбски колега Ивица Дачич, съобщи Танюг. Туркович информирала Дачич, че Босна и Херцеговина е взела решение на 28 май да отвори граничните пунктове за граждани на Република Сърбия. От двете страни било изразено голямо задоволство, че е разрешено обичайното гранично движение между двете държави, съобщи министерството на външните работи на Сърбия.

Туркович и Дачич подчертали необходимостта от бърза нормализация на граничните режими в целия регион, за да бъде осигурено безпрепятствено преминаване на хора.

Двамата министри изразили задоволство от факта, че епидемиологичната ситуацията около пандемията от Ковид-19 се подобрява и общественият и икономически живот в двете държави постепенно се нормализират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маугли

    1 1 Отговор
    Сърбия каква ще става ?