Last news in Fakti

30 Май, 2020 16:45 1 814 3

Меркел няма да присъства физически на срещата на G7

  • g7-
  • ангела меркел-
  • среща-
  • сащ-
  • отказ

Годишната среща трябва да се проведе в САЩ

Меркел няма да присъства физически на срещата на G7 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел няма да присъства физически на годишната среща на държавите от G7, която ще се проведе в САЩ през юни. Причината е пандемията от коронавирус. „Към днешна дата, предвид общата ситуация с пандемията, тя не може да приеме лично участие и пътуване до Вашингтон", каза говорител на германското правителство. Меркел е първият лидер от G7 (Япония, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Италия), който официално отказва тази покана.

Жертвите на епидемията от коронавирус в САЩ са най-много - над 100 000, а потвърдените случаи а зараза са 1,7 милиона. В средата на март Белият дом първоначално обяви, че заради епидемията се отказва от лична среща на държавните и правителствени ръководители от G7 и предпочете видеоконферентен формат на форума.

В края на месец май обаче Доналд Тръмп обяви, че през юни ще се проведе среща на високо равнище, „главно в Белия дом“, въпреки че някои срещи може да бъдат организирани в президентската резиденция в Кемп Дейвид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая с Бойко дойде на власт

    10 1 Отговор
    и не пускат кокала, истински диктатори.
  • 2 Ташун Касапа

    10 0 Отговор
    Aбе най добре е ,ако може на тази земя да не присъства физически изобщо.Да си ходи в рая.
  • 3 В .В.

    6 0 Отговор
    Меркел е една много хитра и манипулативна възрастна дама...СТратегия. Биха казали някои...