Last news in Fakti

31 Май, 2020 18:20 2 185 1

Тайван залага на нови енергийни източници

  • тайван-
  • геотермална енергия-
  • източник-
  • зелена енергия-
  • сеизмология-
  • електроцентрала-
  • проект-
  • инвестиции

Шведската енергийна компания Climeon стартира своят първи проект за геотермална енергия в Тайван.

Поръчката включва системите на Climeon за превръщането на геотермалната енергия в електрическа, както и проектирането и консултантските услуги по изграждането на цялата електроцентрала.

Общата стойност на поръчката възлиза на около 4,2 милиона долара.

Централата ще бъде изградена в източен Тайван.

Изпълнителният директор на компанията Томас Остром заяви: „Горди сме да продължим глобалното си разрастване с първата поръчка от страна на Тайван. Геоложките условия, съчетани с финансови стимули за производство на зелена електроенергия, правят Тайван интересен пазар с голям потенциал“.

Climeon работи съвместно с инвестиционния фонд Baseload Capital в Тайван от началото на 2009 г., за да установи сътрудничество с местни фирми, собственици на земи и местни власти.

„Нашата визия е да предоставим все по-цялостни решения за електроцентрали на нашите клиенти. В допълнение към техническите и производствените компоненти, ние прелагаме и съпътстващите услуги, които са част от цялостното решение.“, каза още Остром, допълвайки: „Чрез предлагания от нас широк спектър от услуги, включително и консултантски, и благодарение на нашето ноу-хау, ние договорихме значително по-добри условия за плащане и за двете страни“.

„Тайван, подобно на Япония и на западния бряг на САЩ, е разположен в „огнен пръстен“ - крайбрежни райони на Тихия океан, които са известни с висока сеизмологична и геотермална активност. Въпреки това в страната има малко активни геотермални централи“, казаха още от Climeon.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    13 0 Отговор
    Хората по света дръпнаха много. Ние горим боклуци. А зеленото го прибират други.