1 Юни, 2020 07:28 6 558 47

"Роскосмос": Тръмп изпадна в "необяснима истерия"

  • роскосмос-
  • наса-
  • спейс екс-
  • илон мъск-
  • доналд тръмп

Още през тази година Русия ще проведе изпитания на две нови ракети, а през следващата се възобновява руската Лунна програма

"Роскосмос": Тръмп изпадна в "необяснима истерия" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската космическа агенция "Роскосмос" коментира като "необяснима истерия" изявлението на американския президент Доналд Тръмп след успешното изстрелване на пилотирания кораб "Дракон" на компанията Спейс Екс.

В Туитър говорителят на "Роскосмос" Владимир Устименко написа:

"Това, което се случи, трябваше да стане много отдавна. Сега не само руснаци ще пътуват до Международната космическа станция, но и американци".

Устименко публикува и коментар ,че още през тази година Русия ще проведе изпитания на две нови ракети, а през следващата се възобновява руската Лунна програма.

"Ще бъде интересно!", допълни говорителят на "Роскосмос".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази година полупроводници

    64 70 Отговор
    догодина цели проводници 🚀

    Коментиран от #27

  • 2 Руската лунна

    54 86 Отговор
    програма е фикция за празните глави.

    Коментиран от #17

  • 3 Абе

    59 101 Отговор
    А Саветскикосмос газ пикаят, че още се чудят как да ъпгрейднат Лада Нива.
  • 4 габровец от варна

    82 40 Отговор
    Ами необяснима как иначе..Отдъхнаха си,няма да има краварско печено.Пък ако не могат да се върнат,те руснаците нали са там.
  • 5 Избрания с измама премиер

    65 35 Отговор
    Мятайте капи, наште партньори изпратиха ракета.

    Коментиран от #7

  • 6 Гад

    60 78 Отговор
    Изявлението на Устименко е зле прикрита завист. Ще секнат $ към Роскосмос, ще гледат "руската Лунна програма" през крив макарон,
    деньги нет.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Още един специалист

    78 41 Отговор

    До коментар #6 от "Гад":

    Не разбрахте ли, че Русия е държава, която има всичко - и най-вече - народ? А тези, които мерят всичко в пари, да видят какво се случва в "първенствуващата" САЩ в този момент...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пешо

    72 39 Отговор
    Американците постигнаха това ,което руснаците са постигнали преди 50 години.
  • 12 Стамат

    45 33 Отговор
    Попитали Тръмп колко коня е новият двигател за първата им пилотирана ракета от 15години. След отмятане на перчема Отговорът бил - всичките
  • 13 wgw

    15 32 Отговор
    Ще се харчат луди пари за ненужни за сега неща!
  • 14 гост

    35 33 Отговор
    На тръмпо хлорохина му е изпил мозъка. Напоследък се държи все по неадекватно.
  • 15 Руската лунна програма

    41 44 Отговор
    Се изразява в това да вият слещу луната докато американците се разхождат върху нея

    Коментиран от #19, #44

  • 16 Нео

    33 29 Отговор
    Дони си е истерик, но Кремъл явно са се подразнили от успеха, особено от думите му, че изстрелването е от "американска земя". Руснаците не могат да се похвалят с "изстрелване от руска земя", ако не превземат Казахстан разбира се.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хохохо

    30 34 Отговор

    До коментар #15 от "Руската лунна програма":

    Върху коя Луна ще се разхождат, тая дето стои 50 години в Холивуд ли?

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хлъц

    18 32 Отговор
    Не се знае- знае ли се! Едино изстрелване,не означава че е 100% решение на въпроса за безпроблемнаи независима от външни доставки ,космическа програма.Не вярвам НАСА да се откаже от платените за доставка 12 бр РД-280 ,производство на Роскосмос.Те са без аналог и в момента.Сигурни,мощни и сериозен полезен товар.Едимствено,че могат да пренатегнат гайката,и в бъдеще Роскосмос да преосмисли продължаване на доставка и нови договори.Нека не забравяме,че и двете космически супер сили дадоха много жертви,независимо от добрите системи за РД.Това е прекалено скъпо,за всяка държава.Да имаш един сполучлив опит,не означава 100 % сигурност на системата.
  • 22 От посолството на фащ:

    14 31 Отговор
    Шъ видите като направим нашите ракети да фъркат с дезинфектант.
    Наса вече е сключила сделка с мистър Пропър
  • 23 Тази срещу която виеш

    33 11 Отговор

    До коментар #19 от "Хохохо":

    Ведно с целия мурзилажжжж
  • 24 Разлика

    14 30 Отговор
    Само да напомня, че SpaceX разполага с 6000 служители, а РОСКОСМОС с 250000!!! Моля, направете справка ако имате съмнения.
  • 25 jforfk

    26 32 Отговор
    Не мога да разбера американците. Да се представя за невероятен успех доброто забравено старо , като невероятен успех е най-малко преувеличено. Че е успех след ... 10 години, когато дори китайците изпревариха САЩ, да изпратиш пилотиран космически полет наистина е успех, но ако се връщаш години назад, не знам дали може да се представи като ... успех. Ами такива неща се правеха от САЩ през 60-те години на миналия век. После те направиха совалките - наистина невероятен успех. С много по-голям товарен обем и тегло отколкото сега и с цели 7 космонавти. А сега, връщайки се 50 години назад, с едва 2-ма космонавти и с миниобем и тегло на товара и с неколкочасово посещение на МКС се представя като "върхът на технологията и невероятен успех". А голям смях е, че въпреки стотиците милиарди държавно финансиране, полетът е представен, като първия частен пилотиран космически полет ... Желая на американците успешно приземяване.

    Коментиран от #26

  • 26 Нео

    36 7 Отговор

    До коментар #25 от "jforfk":

    Ивинявай, но рядко съм свидетел на толкова опростенческо мислене. Пускайки совалката американците изцяло изоставиха старият метод с ракети и връщането към него не е лесно, особено когато се отнася до изтрелването на астронавти, а не багаж. Пропускаш много важни детайли, като цена и надеждност. Совалките се оказаха много скъпи и изключително ненадеждни заради супер сложната си конструкция. А помниш ли Буран и попитал ли си се защо руснаците се отказаха от проекта. В писанието стигаш и до конкретни лъжи. Сега изстреляха двама астронавти, но капсулата е предназначена да побира до 7 човека. Не знам защо пропускаш и многократното ползване на носителя, който се връща на земята. Така американците си поевтиняват пътуването над 4-5 пъти откоркото до сега. Винаги съм се възхищавал на руските успехи в космоса, но плюенето по останалите космически сили не помага на никого!

    Коментиран от #28

  • 27 незнайко

    3 32 Отговор

    До коментар #1 от "Тази година полупроводници":

    Защо се заигравате с тази фраза ? Нима не знаете, че вече съществуват ЦЕЛИ проводници ? Какво са според Вас IGBT транзисторите и кога ги въведаха ?
  • 28 jforfk

    13 33 Отговор

    До коментар #26 от "Нео":

    Позвлете ми да не се съглася с Вашето мнение. Няма как връщането към опростената капсула да не е крачка назад. И няма как да да се представи това като "успех на технологиите". Приемам критиката, че може да не съм съвсем запознат относно броя на местата и товара /в интерес на истината, не съм го проверил и приемам на доверие Вашето мнение/ , но все ми се струва, че совалките вдигаха повече. И според мен това е крачка в правилната посока. Колкото до успеха, да това е успех. Но да се представя по-този начин е силно преувеличено. Колкото до "Буран", ако помня вярно, това беше първият космически кораб приземил се в безпилотен режим. Даже, пак доколкото помня, тази тенология после е продадена на маса западни производители на самолети. Ракетата "Енергия" вдигаше 200 тона, доста повече от сега. А дали е скъпо? Не съм правил проверки. Просто тогава настъпи перестройката и финансирането на маса перспектвни проекти, не само на "Енергия-Буран" го спряха. По какви причини - не знам. Може да е скъпо, но може причините да са и други.

    Коментиран от #29

  • 29 руска смрад

    36 19 Отговор

    До коментар #28 от "jforfk":

    Какви 200 тона с ракетата Енергия бе подлoгo платена ? Енергия е макс до 100 тона.Русия никога не е имала качествени ракети ,няма и никакви бъдещи разработки ! Изостават с десетки години милите от САЩ.

    Коментиран от #31, #35

  • 30 да се смееш ли да плачеш ли

    32 16 Отговор
    Toва нещо Роскосмос има ли го още въобще.За последните 2-3 десетилетия не се чули нито една космическа новина да дойде от Русия.
  • 31 Американска смрад

    9 32 Отговор

    До коментар #29 от "руска смрад":

    Милите да ги ожалиш, само че 10 години возеха краварчета до МКС.

    Коментиран от #33

  • 32 Бай Горан

    26 8 Отговор
    Боли ги руснаците,много ги боли.Не могат спокойно да приемат успеха на някой друг и злобеят.Осъзнават,че след краха на СССР,никога вече няма да имат потенциала да се конкурират в Космоса с Америка,Китай и Европа.Тези гръмки заявления са за вътрешно ползване,никой по света не ги приема на сериозно.Американците вървят напред-кораби от ново поколение,нови технологии,нови цели.Русия е замръзнала в 80-те.Разликата между "Дракон" и "Союз",е като между тунингован "Москвич" и "Тесла".Фантазьора-некадърник Рогозин,който съсипа Росавиокосмос и клоуните в Кремъл,нямат други опции освен да повтарят като папагали едни и същи глупости.Какви ракети,каква лунна програма.Китай вече изпробва в безпилотен режим кораб от ново поколение изстрелян с ракета по-мощна от руските и до няколко години ще имат ракета с товароподемност от 140 тона.Руската Ангара е провал,проекта за тежка ракета Енисей е замръзнал,кораба Федерация е само макет.Не се ли присламчат към САЩ или Китай,руснаците ще видят Луната през крив макарон.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 истината

    18 7 Отговор
    Накратко: "Мнозина си мислят, че днес Америка догони Русия в пилотираната космонавтика. Фактически нашата космонавтика изостава с 10 години. Тук не става въпрос за модерен бял кораб, стилни скафандри с гумени ботуши и тъчскрийнове на пулта за управление. Дори краката на ракетата нямат нищо общо. Става въпрос за друг кораб и друга ракета", пише Виталий Егоров......Реално обаче Русия изостава с поне 40 години.
  • 35 jforfk

    5 31 Отговор

    До коментар #29 от "руска смрад":

    Вярно сбъркал съм. !00 тона е. Само дето досега търсих амириканска ракета с такъв товар и представете си ... не намерих.

    Коментиран от #36, #37, #40

  • 36 456

    26 1 Отговор

    До коментар #35 от "jforfk":

    Ще ти помогна.Сатурн-5,145 тона в околоземна орбита и 45 до Луната.Съветската Н-1,която трябваше да прати съветски космонавти на Луната,беше предвидена да извежда коло 100 тона в орбита.
  • 37 истината

    27 1 Отговор

    До коментар #35 от "jforfk":

    Е ти ако търсиш в енциклопедията на руските слуги е естествено да не намериш.Толкова и си запознат с нещата.Ракетата Сатурн5 на САЩ беше до 150 тона.Ракета на която русия така и не успя да направи аналог и до ден днешен.Е направиха уж Н1 ама при всяко изстрелване следваше взрив и се отказаха..В момента САЩ имат и няколко бъдещи разработки на ракети и те ще са с над 100 тона товаримост.Русия откъм ракети винаги е била пълен потрес.Дори и в момента имат един Съюз със смешна товаримост и провала Ангара.Тука даже и има хора които ти отделят време да спорят с тебе,ама иначе се правиш на много в час по темата.
  • 38 ПЕНКО

    1 29 Отговор
    ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА , КАТО МЕН, НЕ Е ЯСНО...ЗА КАКВО Е НАДПРЕВАРАТА -ДА СИ ОТГОРЕ... И КАКВА Е ЦЕЛТА НА ТОВА В КАСМИЧСКАТА ИНДУСТРИЯ !?!? ЧОВЕЧЕСТВОТО ОВЛАДЯВА КОСМОСА - И ПОЗИЦИЯТА - АЗ ПОВЕЧЕ ГО ОВЛАДЯВАМ !?!?!?!?

    Коментиран от #39

  • 39 Цирк московски

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "ПЕНКО":

    Нвма надпревара или поне вече няма интрига.
  • 40 Гагарин

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "jforfk":

    Много простееш, приятелю. Откажи се от писането на глупости!
  • 41 Аполон

    32 2 Отговор
    Четири поредни взрива на "лунната" ракета Н-1, ако на това му казвате лунна програма.....
  • 42 2299

    3 32 Отговор
    ПЪРВИ СПЪТНИК
    ПЪРВИ ЧОВЕК В КОСМОСА И ДР ЖИВОТНИ
    ПЪРВА ОРБИТАЛНА ОБИКОЛКА
    ПЪРВО КАЦАНЕ НА ЛУНАТА И РОБОТИЗИРАНИ ЛУНОХОДИ
    ПЪРВИ РЕКОРДИ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ В ОКОЛОЗЕМНА ОРБИТА
    ПЪРВИ РАЗРАБОТВАТ ПРЕЗ 33 г СТЕЛТ ТЕХНОЛОГИЯТА
    ПЪРВА КОСМИЧЕСКА СОВАЛКА ПРОТОТИП ПРЕЗ 60те.......
    ПЪРВИ ИНТЕРКОСМОС ЕКИПАЖ ....

    НАЛИ СЕ ДОСЕЩАТЕ ЧЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА АМЕРИКАНЧЕТАТА...

    ИЗПОЛЗВАЙТЕ КОЙТО И ДА Е БРАУЗЕР.. ТАМ ИМА И СНИМКИ, ЗА ЗАПУШВАНЕ НА УСТАТА ИЛИ ГЪЗОТ - ЗАВИСИ КОЙ С КОЕ ГОВОРИ !

    А ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ ВЕРНЕР ФОН БРАУН ДА ИМ НАПРАВИ РАКЕТА.. ЛОШИЯ МУ ГЕРМАНЕЦ..

    И НАЙ СЕТНЕ, НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПЪРВИ БЪЛГАРСКИ КОСМОНАВТИ.. КОГАТО ИНГЛЕЗИ, ФРАНСЕТА, ЯПОНЧЕТА , ГЕРМАНЧЕТА И Т.Н. НЯМАХА ДАЖЕ ЦВИЧКИ В ОРБИТА... А НИЕ ПРОИЗВЕЖДАХМЕ И КОСМИЧЕСКА АПАРАТУРА.. АБЕ ЛОШАТА РУСИЯ И ЛОШАТА БЪЛГАРИЯ...
    АБЕ ИСКА ВИ СЕ ДА НЕ Е ВЕРНО ... АМА НЕ ПОНАМИРИСВАТЕ ЛИ ВЕЧЕ...

    Коментиран от #45, #46

  • 43 Ekspert

    3 28 Отговор
    Сал Ракели в поредицата "Новото познание" при Стойчо Керев на въпрос Сал кажете виждате ли мисия до Марс в близко бъдеще? Сал отговаря виждам няколко мисии но няма да са на Американците, както са свикнали те да са първи във всичко! Вероятно Китай ще са първи а Руснаците ще им дишат във врата не случайно виждаме как Китай и Русия си сътрудничат в много сфери включително и в технологиите а този съюз плаши Америка. За тези които не вярват могат да гледат Сал Ракели в You Tube, той е визионер и духовно извисена личност, призива е към Русофобите пишещи тук!
  • 44 Космонафт

    3 30 Отговор

    До коментар #15 от "Руската лунна програма":

    На луната все още никой не е стъпвал, камо ли да се разхожда.
  • 45 Даскала

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "2299":

    Абе момче, ти на училище ходил ли си?

    Коментиран от #47

  • 46 TOBA C

    29 0 Отговор

    До коментар #42 от "2299":

    "първата технология стелт 33 г." направо кърти миФките. На колко канчета бояришник си?
  • 47 мъ да учило в

    8 0 Отговор

    До коментар #45 от "Даскала":

    маЦква или в Сыктывкар:) Пълен отличник с "краснъй диплом"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания