Last news in Fakti

1 Юни, 2020 08:47 2 092 3

Косово възобнови търговската война със Сърбия

  • албан курти-
  • ивица дачич-
  • сърбия-
  • косово

Правителството на Албин Курти издаде нова разпоредба, с която забранява вноса на стоки, които не са маркирани с надпис "Предназначено за Република Косово"

Косово възобнови търговската война със Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

Косово възобнови търговската война със Сърбия, съобщи Франс прес.

100-процентните мита върху вносните сръбски стоки бяха отменени едва в началото на миналия месец.

Сега правителството на Албин Курти издаде нова разпоредба, с която забранява вноса на стоки, които не са маркирани с надпис "Предназначено за Република Косово".

Сръбският външен министър Ивица Дачич предупреди, че при това положение нормализация на отношенията е изключена.

Авдулах Хоти от Демократичния съюз на Косово, който се очаква да бъде утвърден на премиерския пост идната седмица, заяви, че ще отмени всички решения, които пречат на продължаването на диалога с Белград.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косово?

    4 4 Отговор
    Американците си измислиха държавица-пудел, пък тези измислените взеха, че си повярваха... А на наркотиците ще трябва ли такъв надпис или те ще са на специален режим?
  • 2 стоян

    2 5 Отговор
    До 1 ком -Американците не са измислили Косово -Тая държавичка си я създадоха самите сръбски кумуняги начело с Тито който даваше детски надбавки и добри условия на албанците.Които за 50 години кумунизъм се разплодиха толкова много че направиха държава

    Коментиран от #3

  • 3 xlcr

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    До: малограмотен Стоян:

    Научи се първо да пишеш без правописни грешки!:)))
    Коментарите след това.