Last news in Fakti

1 Юни, 2020 17:16 1 818 2

Хотели и къмпинги отвориха за гости в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • гости-
  • хотели-
  • къмпинг-
  • туристи

Къмпингите все още разчитат на вътрешния туризъм

Хотели и къмпинги отвориха за гости в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Гърция отвориха днес целогодишните хотели и къмпинги, а децата от началните училища и детските градини също започнаха занятия.

Част от целогодишните хотели отвориха за гости от днес. Други изчакват началото на туристическия сезон от 15 юни. От днес приемат туристи и къмпингите, но все още разчитат на вътрешния туризъм. Собствениците съобщават, че имат резервации до края на новия месец.

При строги мерки за дистанция и нови условия удари и първия звънец за децата от началното училище. Паралелките са разделени и учебните часове се провеждат през ден. Детските градини също работят от днес, предаде БНР.

Намаленото ДДС в транспортните услуги свали от днес цените на билетите за влакове, фериботи, самолети, градски и извън градски автобуси. С по-ниски цени са и абонаментните карти. Кафенетата продават всички безалкохолни напитки, кафе и чай на по-ниски цени, съобразно намалените данъци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ало Хотелиера

    1 0 Отговор
    Информирам "Хотелиера", който пръв, ще хукне за Гърция да си вземе вакуми за една седмица поне, защото ще е 7 дена карантина !
  • 2 Буба

    2 0 Отговор
    Значи отиваме в Гърция, както и предишните няколко години!