Last news in Fakti

1 Юни, 2020 20:50 2 323 4

Северна Македония: Премиерът и трима министри са в самоизолация

  • оливер спасовски-
  • северна македония-
  • изолация-
  • коронавирус-
  • премиер-
  • министри-
  • мухамед зекири

Премиерът посочи, че няма никакви симптоми

Северна Македония: Премиерът и трима министри са в самоизолация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Северна Македония и трима министри ще бъдат поставени в режим на самоизолация заради контакт със заразен с коронавирус. Списъкът на длъжностните лица, които преминават в самоизолация, може да бъде разширен.

В този момент епидемиологичното проучване на премиера Оливер Спасовски трябва да приключи и той вероятно трябва да премине в самоизолация за 14 дни, информира министърът на здравеопазването Венко Филипче на традиционната пресконференция, цитиран от македонския телевизионен канал “Нова ТВ“, предаде агенция "Фокус".

„Министрите Дамян Манчевски, Мила Каровска, както и Марян Зъбчанец преминават в самоизолация, позитивен тест е дала Саня Лукаревска, директор на Приходната агенция. В СДСМ анкетата не е приключила и кръгът може да се разшири “, каза Филипче. След пресконференцията премиерът Оливер Спасовски обяви в профила си във Фейсбук, че тестът с коронавирус, който му е направен, е отрицателен, но че той остава в домашна изолация, докато не получи препоръки от епидемиолозите.

„Току-що получих резултатите от днешния тест на коронавирус. Тестът е отрицателен и нямам никакви симптоми и докато не получа официалните препоръки от епидемиолозите, ще остана в домашна изолация “, написа Спасовски във Фейсбук. Той желае бързо възстановяване на всички, които се сблъскват с вируса и настоятелно призовава всички да се придържат към мерките, за да се даде възможност на системата на здравеопазването да поддържа контрол върху клъстерите, където се появяват нови случаи на заболяването. Всички длъжностни лица, подложени на епидемиологично проучване или преминаващи в самоизолация, са били в контакт с депутата Мухамед Зекири, на когото е поставена диагноза COVID-19, както на съпругата му и дъщеря му.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    2 1 Отговор
    тия пък почнаха направо с главните артисти прескочиха бабите и другите второстепенни роли
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зорба гъркът

    3 0 Отговор
    местя
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.