1 Юни, 2020 21:31 3 136 10

Няма пострадали български граждани при протестите в САЩ

  • сащ-
  • мвнр-
  • българи-
  • протести-
  • убийство-
  • джордж флойд-
  • минесота-
  • вашингтон

Заради избухналите протести в САЩ е въведен полицейски час в някои градове в страната

Няма пострадали български граждани при протестите в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дипломатическите ни представителства в САЩ съобщиха, че няма получени сигнали за пострадали български граждани при протестите в страната. По информация на посолството ни във Вашингтон член на Българо-Американска Полицейска Асоциация (Б.А.П.А.) е пострадал по време на протестите в САЩ. Той желае да остане анонимен, като за него знаем само, че е американски гражданин от български произход, предадоха от Министерство на външните работи.

Заради избухналите протести в САЩ е въведен полицейски час в някои градове в страната : Маями (Флорида), Атланта (Джорджия), Луивил (Кентъки), Нашвил (Тенеси), Чарлстън (Южна Каролина) , Минеаполис (Минесота), Синсинати (Охайо), Филаделфия (Пенсилвания), Питсбърг (Пенсилвания), Портланд (Орегон), Юджийн (Орегон), Солт Лейк Сити (Юта). Обявените мерки засягат и Лос Анджелис (Калифорния), Сиатъл (Вашингтон), Чикаго (Илинойс) и столицата Вашингтон.

Генералният ни консул в Лос Анджелис Веселин Вълчев информира, че в Лос Анджелис и Сиатъл е въведен полицейски час на 30 май от 20.00 часа до 5.30, който ще продължи до второ нареждане. Гражданите ще могат да излизат по време на полицейския час при условие, че отиват на работа или се връщат от работа или ако трябва да посетят лечебно заведение по спешност. В някои части на град Лос Анджелис – Санта Моника и Бевърли Хилс полицейският час е обявен от 16.00 часа до 5.30 часа сутринта.

Генералният ни консул в Чикаго Иван Анчев съобщава, че в Чикаго протестните действия преминаващи на моменти в сблъсъци с полицията са наложили ареста на над 100 души. Обявен е полицейски час до второ нареждане в часовете от 21:00 часа до 06:00 часа. Консулът ни във Вашингтон Бойко Хаджийски информира, че в столицата на 1 юни е въведен комендантски час от 19:00ч. По информация на Генералния ни консул в Ню Йорк Мая Христова националната гвардия се намира в готовност да подпомогне овладяването на протестите. Все още не е въведен полицейски час, но такава опция се разглежда от градската управа.

Препоръчваме на всички български граждани пребиваващи в САЩ да следват стриктно нарежданията на местните власти и да избягват места, в които се наблюдава събиране на големи групи от хора. Генералните ни консулства са в непрекъсната връзка с местните власти. При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към консулските служби във Вашингтон, Завеждащ консулска служба Бойко Хаджийски (тел.+1 (202) 387 7969); Лос Анджелис, Генерален консул Веселин Вълчев (тел. +1 310-437-3606); Ню Йорк, Генерален консул Мая Христова (тел.+1 212 935 4646) и Чикаго, Генерален консул Иван Анчев (тел. +1 312 752 0661).


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо от панелката

    8 2 Отговор
    Интересно колко от българите в САЩ са негри...
  • 2 нашия

    7 0 Отговор
    Ами ,че те българите никъде не протестират оправят се кой как може по единично-как да пострадат
  • 3 нашия

    3 1 Отговор
    те са навън да заработват и да ги снасят парите на Боко и приятели-най-големия инвеститор в България
  • 4 Аноним

    2 0 Отговор
    Ще има не бързайте
  • 5 Чух че

    2 0 Отговор
    има потрадал български полицай.
  • 6 сасас

    4 1 Отговор
    Който търси намира, кой каквото заслужава накрая си го получава, каквото повикало такова се обадило. Америка си го търсеше и си го получи.Малко са протестите трябва повече да не могат да се оправят да видят какво е. Нали го правеха в други страни и после идваха да уж да помагат, накрая си го получиха. Заслужаваха си го мразя ги и тях и руснаците от едно тесто са.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахаха

    0 1 Отговор
    Ша са пукна от смях от тези смешни статии,че колко българи има в САЩ?)))))
  • 9 Хрониките на герберлунгия

    2 0 Отговор
    Свобода за чернокожите, сащ потъпкват човешки права, полицейски произвол, липса на демокрация. Американците се нуждаят от своята цветна революция, камък върху камък да не остане, тогава паразитите ще разберът, какво са причинили на цял свят. Глад и мор, нека усетят тези понятия върху себе си.
  • 10 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "сасас":

    То който си играе с огъня все някога ще се опари