Last news in Fakti

2 Юни, 2020 07:15 4 585 7

Яростна съпротива срещу карантината за пристигащите в Обединеното кралство

  • великобритания-
  • карантина-
  • лондон-
  • борис джонсън-
  • ковид-19

Повече от 200 британски туристически компании писаха до министерството на вътрешните работи да преосмисли налагането на карантината

Яростна съпротива срещу карантината за пристигащите в Обединеното кралство - 1
Снимка: Shutterstock

Британски авиокомпании предложиха списък от 45 държави, които да бъдат изключени от предвижданата 14-дневна карантина заради коронавируса от 8 юни за всички влизащи в Обединеното кралство. Сред тях е и България.

Плановете на британското правителство срещат все по-ожесточена съпротива след като и от Международната асоциация за въздушен транспорт повдигнаха въпроса защо стратегията на страната е в разрез с останалата част от Европа.

Рафаел Шварцман, регионалният президент на асоциацията за Европа заяви, че милиони ще трябва да разчитат на възможностите за почивка от начина, по който британското правителство ще процедира с влизаща в сила след седмица карантина, която трябва да бъде преразглеждана на всеки три седмици.

„Докато останалата част от Европа все повече излиза от карантините и ограниченията, трябва да се зададе въпроса защо британското правителство тръгва в обратна посока“, изтъкна Шварцман.

Той допълни, че повече от 1,5 милиона британски работни места зависят от авиацията и 100 милиарда паунда от брутния вътрешен продукт се осигуряват от въздухоплаването в Обединеното кралство.

Повече от 200 британски туристически компании писаха до министерството на вътрешните работи да преосмисли налагането на карантината, а британските авиолинии изпратиха списък до Министерството на транспорта с 45 държави, които трябва да бъдат изключени от периода на самоизолация. България, наред с други популярни европейски дестинации, е начело нa списъка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    12 5 Отговор
    Колко предвидимо, хвана коронавируса и се оака от страх (И мерки). Ако го беше бутнала кола, сигурно щеше да забрани колите
  • 2 778

    19 2 Отговор
    Тази държава да си остане далеч и забранена тази година! Никой няма да ходи при бацилни като тях, нито са ни притрябвали бацилни у нас!
  • 3 Уса

    10 1 Отговор
    И без корона вирус не минавам през забулени летища
  • 4 Кокорчо🙄

    11 0 Отговор
    Защото англетата винаги са били наопаки, като пламнат като в обора, ше са пооправят
  • 5 Eee

    1 0 Отговор
    Трябва да им е гадно на другите.
  • 6 Смешниците пак се обадиха

    2 0 Отговор
    Най зле зиглеждащата и смешна нация в целия свят😂 я ги оставете сами като Северна Корея да видим кво ще стане🤔
  • 7 Те българите

    2 1 Отговор
    се спукали да ходят на почивка в Англия.През деня кигато съм на работа плащам едно кафе 3 £