2 Юни, 2020 08:30 1 454 4

Ватиканът възприе бизнес кодекс за обществените поръчки

  • ватикан-
  • папа франциск-
  • икономика

Целта е да бъдат възпрени корупцията и измамите, се казва в лично апостолическо писмо на папа Франциск

Ватиканът възприе бизнес кодекс за обществените поръчки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ватиканът е възприел бизнес кодекс, който установява правилата за обществените поръчки за Светия престол и Папската държава.

Целта е да бъдат възпрени корупцията и измамите, се казва в лично апостолическо писмо на папа Франциск, цитирано от ДПА.

Според папата регулациите ще помогнат за значителното намаляване на риска от корупция във ватиканската администрация. Медийният портал на Светия престол "Ватикан нюз" описва правилата като централизиране на доставки на стоки и услуги.

Освен това доставчиците, които са разследвани за корупция, измама или пране на пари, ще бъдат изключвани от търговете. Новият бизнес кодекс ще влезе в сила 30 дни след публикуването му, посочи ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай ганю

    4 3 Отговор
    Религията на злото, откога църквата се занимава с бизнес, не ли за да разпространява мир и лебов

    Коментиран от #2

  • 2 среднощен

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай ганю":

    Когато "църквата стане държава" - така се случва..? Католическата църква е всичко друго, но не и "апостолическа църква" - ФАКТ..!

    Коментиран от #3

  • 3 Ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Православната отдавна е оплетена с държавата и не е апостолическа. Заради държавата отменя даже и божи заповед.
  • 4 Иван

    2 0 Отговор
    Нормално е и държавите да приемат закон за фирми изпълняващи държавни поръчки! А не парите са преведени фирмата е продадена, а другата ефалирала!!!!
    И ремонта е леле мале....