Last news in Fakti

2 Юни, 2020 11:11 2 079 27

MTV и други телевизии "изгаснаха" в знак на протест срещу расовото неравенство в САЩ

  • сащ-
  • джордж флойд-
  • минеаполис-
  • доналд тръмп

Много музиканти, като Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Риана, Ариана Гранде, Джей-Зи, се изказаха след смъртта на Джордж Флойд и последвалите демонстрации

MTV и други телевизии "изгаснаха" в знак на протест срещу расовото неравенство в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Музикалният канал MTV и други телевизии изгаснаха в памет на загиналия от полицейско насилие Джордж Флойд и така се присъединиха към музикалната индустрия в заклеймяването на расовото неравенство, съобщи БТА като цитира Ройтерс.

Към MTV се присъединиха и другите младежки и музикални канали на Viacom CBS, включително Комеди сентрал, СMT, VH1. Екраните останаха тъмни осем минути и 46 секунди - колкото полицаят е притискал с коляно врата на Флойд.

Смъртта на Флойд предизвика масови протести в много американски градове.

Идеята на MTV последва призива на водещи звукозаписни къщи да спрат работа и да забавят издаването на нова музика в подкрепа на организациите, борещи се за расова справедливост. Сред тях са "Уорнър мюзик груп", "Юнивърсъл мюзик", "Сони мюзик".

Много музиканти, като Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Риана, Ариана Гранде, Джей-Зи се изказаха след смъртта на Джордж Флойд и последвалите демонстрации.

"Съкрушени и отвратени сме . . . Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате отчаяни от расизма в Америка сега" - написа Бионсе в Инстаграм.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А де

    11 0 Отговор
    И СКАТ, също.
  • 4 съкрушени били

    38 1 Отговор
    "Съкрушени и отвратени сме" - защо не бяхте съкрушени и отчаяни, когато напалм изгаряше виетнамците живи, когато падаха бомби над Белград с поздрави за Великден, когато интервенцията на САЩ в Ирак доведе до смъртта на 1 милион иракчани, когато в Сирия подкрепяните от вас "борци за свобода и демокрация" режеха главите на невинни мъже, жени и деца...сега сте съкрушени...от смъртта на някакъв дрогиран криминал.

    Коментиран от #13, #16, #18, #22

  • 5 Бионсе

    12 1 Отговор
    Най вече "кафяви или нещо междинно".
  • 6 радев

    16 2 Отговор
    Неравенството е класово а не расово.Има бедни хора и от белите и от черните.Законите са еднакви за всички раси в САЩ.Не подклаждайте расизма!
  • 7 Ловджия

    6 7 Отговор
    Айде, ловът на нигъри в Щатите е открит..Прострелвам чифтето и отивам за три месечна виза. Опразнил съм и две стени , че да има къде да окачвам трофеи...
  • 8 Ловджия

    5 7 Отговор
    Ееей..за малко да забравя- трябва ми и нощен мерник, че дивечът е трудно забележим в тъмното.
  • 9 истината

    16 4 Отговор
    Дискриминация има, но тя е към белия, работещ християнин, "недай боже" ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН. Чернокож гей мюсюлманин на социални помощи е "ариец" според либералните ценности.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Caliente Nicaragua

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "истината":

    От 3 Милиарда Християни само 300 милиона са Белите Християни мнозинството християни са Черни и Кафяви
  • 11 Caliente Nicaragua

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "истината":

    Единствените Арийци са Будистите и Индусите
  • 12 радев

    17 4 Отговор
    Ако имаше дискриминация Бионсе щеше да бере памук вместо да пее!
  • 13 БРАВО !

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "съкрушени били":

    ➕➕➕➕➕➕➕➕➕➕➕➕
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 От посолството на фащ:

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "съкрушени били":

    Ами защото тогава не ни изнасяше.
    Пък и тая черната е просто поредното копче за натискане.
    Ние и пращаме текста,тя го поства от свое име и толкова.
    Важното е да има размирици и разделение.
  • 17 гост

    5 2 Отговор
    Расата няма нищо общо.
    Ако си се родил тъп, без способности и си отгледан от такива родители, неизвестно защо смяташ, че някой ти е виновен ...
  • 18 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "съкрушени били":

    Веднага ти отговарям - защото не са американски граждани! Поради тази причина на американците не им пука за тях! Американците най-много ги боли, когато загиват техни граждани! Проследи историята и ще видиш, че съм прав!
  • 19 несъгласен

    12 2 Отговор
    Значи когато има едно престъпление /полицай е превишил правата си и е настъпил смъртен случай/, вместо чисто и просто да се приложи закона спрямо провинилия се, сме принудени да търпим простотиите и словоблудствата на тема расизъм дни наред. В същото време, когато повечето от тези, дето сега протестират, продават дрога, не спазват законите, извършват убийства и изнасилвания /на черни и на бели/ , или тотално неспазване на закона, грабене, чупене, рушене, вандалщини и прочие, всички си мълчат. Ето затова на хората им писна - за едно престъпление платените медии нажежават обстановката и го раздухват с дни, а за други - тотално мълчание. Колко сега от тези вандали ще бъдат осъдени, ще бъде ли това отразено, ще протестират ли всички, засегнати от тези погроми, медиите ще отразят ли тези протести ? Вече ми писна от измислените лигавщини на тема расизъм, от които едни членове на обществото непрекъснато се възползват и реват за нови и нови привилегии за сметка правата на всички останали. За всеки е ясно, че това са добре обмислени и насъсквани протести от определени политически и икономически среди заради личните им изгоди, последвани от простотията с надписи по фланелки, хаштагове, туитове и прочие.

    Коментиран от #26

  • 20 1234

    4 1 Отговор
    Юдейските медии в действие, защитават мултилултуризма, сиреч геноцида на всички останали над БЕЛИТЕ!
  • 21 Нека кажем истината!

    15 2 Отговор
    Черните тероризират белите от години. Те не учат и не работят, живеят на детски и социални помощи. Ходя в САЩ и съм ги гледал. Нагли, нахални, мързеливи, мръсни!! Да, мръсни, рядко са чисти и облечени вкус. Навсякъде говорят за робство и расизъм а всъщност най-експлоатираните там са бели мъже между 25 и 45 години, образовани и отговорни. Катон протестират толкова, защо грабят и плячкосват частни магазини? Много е мек Тръмп, за такива грабежи разстрели на място!!!!!
  • 22 ееее

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "съкрушени били":

    Който сее ветрове, жъне бури. В амерски стил урагани, в момента наблюдаваме цветна революция от най чист вид, качествено проектирана и умело стартирана / колко му е от хилядите полицай да подбереш лабилен и да го надъхаш. Проблема е че има голяма вероятност бунтовете ( 150 града ) да мутират, а тогава ... .....!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор
    Да Изгаснст и за Ромите що чакат?Колко богати холивудски звезди ,колко пвци ,спортисти са африканци ?Това расизам ли е?Много богати братя и сестри африканци възмутени ок.ами да им да се бръкнат в джоба и да помогнат на сънародниците си ,криза.Нямам спомен богат африканец да осинови дете от Африка ,звезди като Мадона,Анджелина Джоли и мн.др го правят и постоянно правят дарения.А братята и сестрите по цвят ?
  • 25 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Е да, помня, че през 90-тте, така и се наричаше - еНТиВи... Така че, голям БиБиСи за тех!!!
  • 26 коки

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "несъгласен":

    И не само това, демократите го спретнаха на Тръмп, защото не си поплюва.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.