2 Юни, 2020 13:06 3 518 32

Ранени полицаи при стрелба в Сейнт Луис и Лас Вегас, двама убити в Чикаго (СНИМКИ)

  • сащ-
  • минеаполис-
  • доналд тръмп-
  • джордж флойд

Това стана часове след като президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече да използва армията за спиране на разрастващите се сблъсъци в страната

Ранени полицаи при стрелба в Сейнт Луис и Лас Вегас, двама убити в Чикаго (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Четирима служители на полицията в Сейнт Луис бяха ранени при стрелба късно в понеделник на придружените с насилие протести в САЩ заради смъртта на афроамериканец при ареста му, предаде Ройтерс. Според US медии полицай е прострелян в Лас Вегас, а двама души са убити при безредиците в Чикаго.

Това стана часове след като президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече да използва армията за спиране на разрастващите се сблъсъци в страната. Той задълбочи недоволството, като позира до църква, сграбчил библия, след като силите на реда използваха сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разчистят пътя му до храма след изявлението му в Розовата градина на Белия дом.

Демонстранти подпалиха опустошен мол в Лос Анджелис, ограбиха магазини в Ню Йорк и влязоха в сблъсъци с полицията в Сейнт Луис, щата Мисури, където четирима полицаи бяха настанени в болница с рани, които не застрашават живота им.

„Служители все още са под обстрел в центъра на града, ще съобщим повече информация, когато е възможно“, обяви в Туитър полицията на Сейнт Луис.

Ранени полицаи при стрелба в Сейнт Луис и Лас Вегас, двама убити в Чикаго (СНИМКИ)

Ранени полицаи при стрелба в Сейнт Луис и Лас Вегас, двама убити в Чикаго (СНИМКИ)

Полицай е прострелян в град Лас Вегас по време на протестите заради смъртта на Джордж Флойд. Друг инцидент, включващ стрелба по полицай, се е случил в сградата на Федералния съд в Лас Вегас. По предварителни данни служителят на градската полиция е открил ответен по стрелеца.

Двама души са били убити при безредиците в предградието Сисеро на Чигаго, съобщи представител на местните власти, предаде Би Би Си. Не се съобщават подробности за жертвите, но се посочва, че са извършени 60 ареста.

Тръмп осъди убийството на афроамериканеца Джордж Флойд (46 г.), който почина, след като бял полицай бе натиснал с коляното си шията му в продължение на почти 9 минути в Минеаполис на 25 май. И обеща справедливостта да възтържествува.

След като президентът предупреди, че може да изпрати армията в райони, където кметове и губернатори не могат да спрат насилието, той отиде до епископалната църквата „Сейнт Джордж“, където позира за снимки с дъщеря си Иванка и главния прокурор Уилям Бар.

Епископът на епархията във Вашингтон, към която спада тази църква, бе сред хората, отправили критики срещу Тръмп за използване на историческия храм като фон за снимки.

„Той използва църква и Светата Библия за политически цели“, заяви Майкъл Къри.

Църквата пострада леко от пожар в понеделник през нощта. Белият дом съобщи, че районът около нея бил разчистен преди комендантския част.

Часове по-късно хиляди маршируваха в Бруклин, скандирайки „Справедливост сега“. Телевизионни кадри показаха как тълпата чупи прозорци и плячкосва луксозни магазини по Пето авеню в Манхатън преди да влезе в сила комендантския час в 23 ч. местно време. От вторник той ще бъде от 20 ч.

Ранени полицаи при стрелба в Сейнт Луис и Лас Вегас, двама убити в Чикаго (СНИМКИ)

Двама полицаи бяха ударени от кола на демонстрация в Бъфало, щата Ню Йорк, в понеделник през нощта. Обявено бе, че шофьорът и пътниците в автомобила са задържани.

Кадри от Холивуд показаха десетки да грабят дрогерия, а прозорците на намиращи се в близост два ресторанта и „Старбъкс“ бяха почупени.

На маршовете и демонстрациите срещу полицейската бруталност се стигаше до насилие след смрачаване всяка нощ през последната седмица, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    45 10 Отговор
    И тука трябва да стане така стига мизерия докога?
  • 2 габровец от варна

    46 8 Отговор
    А,кво става в великата краварска страна???Нещо поизпушват май?Ами то така ще е,сигур от кеф дето им хвръкна ракетата.😄
  • 3 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    58 5 Отговор
    Какви са тези убийства на цивилни, ООН спи ли няма ли да сенкционира?
  • 4 Private Spaсe

    34 10 Отговор
    Изглежда е част от краварската демокрацията убийствата на черноножи афрамериканци!
  • 5 Уди Кълвача

    47 7 Отговор
    Защо изплзват армия срещу демократични майдани в Минеаполис, Детройт, Чикаго, NY, LA...?
  • 6 Бесен Язовец

    49 4 Отговор
    Какво стана обаждаха се за Хонконг и Киев, а ги застигна тех самите!
  • 7 Знам знам🙄

    29 11 Отговор
    Абе нещата стават все по сериозни. Какво се случва бре м... А му стара. Чак толкоз ли са огладнели плебеите в щатите. Нещо се умирисва цялата ситуация. Нестабилни САЩ ще доведат до сериозни последствия по целия свят. Некои чакали само това чакат.
  • 8 бай х

    37 1 Отговор
    хаха кочината се разпада при най-малкото сътресение и неграта си показват рогата. 8 години живях там и прекрасно ги познавам изкомплексираните лицемери белите амери не са лоши като хора но много заблудени и излъгани с много ниска обща култура но на правитеството/корпорациите/ така им изнася. Лошото е че виждам такава тенденция и тук в България...притеснително и гибелно ще е за нас
  • 9 Черепа

    17 5 Отговор
    БОКо БКП-тиквата няма ли да си предложи "експертните" пожарникарски услуги да разпръсва демонстрантите със струи вода от пожарникарска кола?! Както е правил с протестиращите турци през 1989 във Варненско?! А сега Доган е в коалиция с палача на избирателите му! По заповед на БКПартията и ДС!
  • 10 Сандо

    28 1 Отговор
    Има един проблем,и той е много сериозен:САЩ имат навика да решават вътрешните си проблеми,като създават външни.И нека никой не се радва на ставащото в САЩ,не се знае кой ще пропищи в един момент.

    Коментиран от #13

  • 11 Гадател

    17 1 Отговор
    Е, то и тук ще стане ама с малко закъснение. Има няма до една година... Спомняте ли си колко закъсня предната криза. И познайте кои ще бъдат обвинени и този път?!
  • 12 Стамат

    20 3 Отговор
    Хаха в краварника освен на обор замириса и на революцийка. Великата демокрация преливаща та чак я изнасят насилствено по целия свят май се оказа не чак толкова велика .А трумпета както винаги се е изплющял точно там където би отишъл всеки лицемер с много власт
  • 13 гост

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    Освен това трябва да обезпечат долара да не се срине след като напечатаха няколкостотин милиарда за последните 2-3 месеца. Очаквам скоро нещо голямо да пламне
  • 14 Бай Горан

    12 10 Отговор
    На не особенно грамотните с жълто около устата,които са повечето от тук коментиращите,ще препоръчам да се поровят внимателно в Американската История за последните 30 години.Тази "революцийка" ще приключи безславно както всички подобни криминални бунтове на негри и маргинали.Първата фаза е да ги оставаят малко да повилнеят и разграбят магазините,след което обикновенните хора ще почнат сами да стрелят по тях.А в САЩ обикновенните хора са въоръжени до зъби и закона им позволява да застрелят всеки нарушил личното им пространство.
  • 15 Рошко

    12 2 Отговор
    Доживяхме и американска пролет, алоо къде е кризисния щаб, резиденцията за тръмпи и олигарсите готова ли е, някой няма ли да им каже че не е демократично
  • 16 Крем Бочко

    13 3 Отговор
    Предизвикахте Майдан , те ви сега Майдан 2 на ваша си земя изчадия адовски.
  • 17 Бачо Киро

    4 4 Отговор
    Е кво като е ползвал църква и библия за политически цели? До не толкова отдавна нали бяхте дупе и гащи с роялизма, царят бил даден от бога... Сега ви пречат политическите цели, данъци да плащате обаче йок, нали? Тогава политиката, която ви пази е ок? Море тояга за вас, боклуци такива...
  • 18 домино

    12 2 Отговор
    Падне ли Бай Дончо пада и Бой Боко !

    Коментиран от #30

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ПЛАМЕН ИВАНОВ

    5 5 Отговор
    На не особенно грамотните с жълто около устата,които са повечето от тук коментиращите,ще препоръчам да се поровят внимателно в Американската История за последните 30 години.Тази "революцийка" ще приключи безславно както всички подобни криминални бунтове на негри и маргинали.Първата фаза е да ги оставаят малко да повилнеят и разграбят магазините,след което обикновенните хора ще почнат сами да стрелят по тях.А в САЩ обикновенните хора са въоръжени до зъби и закона им позволява да застрелят всеки нарушил личното им пространство.
  • 21 Баи

    9 1 Отговор
    Гражданската воина няма да има краи виждам - ливанския сценарии за - сащ дано демократичната общност по светъ наложи санкции на - режима
  • 22 Баи

    6 5 Отговор
    Вьв исказването си тръмп се поклашташе видимо , явно е прекалил сьс белината докато се е крил вьв мьзето на белия дом
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Stéphanie 🎲

    12 1 Отговор
    Моите съболезнования за африканеца!Имало е такива случаи и с бели хора.Но афроамериканците ПРЕКАЛИХА.Защо няма протест за полицаите?Търсят само предтекст ,банда калпазани колко били онеправдани !Защо не кажат за насилието на африканци към бели хора?Като не им изнася да си ходят в Африка.Не разбирам защо белите мълчат?А бял човек ако се загуби в африканско гето ?Има много да се напише по темата което не е в защита на африканците.Тръмп да се обади на Путин да му даде АКЪЛ как да се справи.Америка им пусна много аванта когато избраха Обама.Ама никой не казва че 98% от африканците седят само на помощи,занимават с черен бизнес ,насилие и грабежи.
  • 26 Джаки

    8 1 Отговор
    Пинк флойд събориха берлинската стена
    Сега Джордж Флойд демокрацията
  • 27 Иван

    5 1 Отговор
    Не е сигурно че евреина Тръмп държи Библия,може да е Талмуд-а.
  • 28 ВАНГЕЛИЯ

    1 0 Отговор
    Е ПА МАЛО СА ОТ КОВИ УМРЕХА ПОВЕКЕ. АДЕ АЕРЛИЯ ДА Е. КОЛКОТО ПОВЕКЕ, ТОЛКОВА ПОВЕКЕ КАЗАЛ АМЕРИКАСКИЯ ПРАСЧО.
  • 29 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    АМЕРИКАНЦИ -САМО УСЕТЕТЕ КОЛКО СТЕ СТИСНАТИ ЗА ГУШАТА ОТ ЦИОНИСТИТЕ ЕВРЕИ -СЕМИТИ ЧРЕЗ ТЯХНАТА СИ ФИНАНСОВА СИСТЕМА ОТ ЕВРЕЙСКИ ЧАСТНИ БАНКИ - И ВСИЧКОТО ЧАСТНО В САЩ - НЕПОНОСИМО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ- ДОРИ ДА РАБОТИШ НА ДВЕ МЕСТА ...- НЯМА ГО ПО СВЕТА !!!!!!!!!
  • 30 ВАНГЕЛИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "домино":

    ЛОШО СЕДЛАРОВ ЗАТОВА БОЙКО Е ВПРЕГНАЛ ВСИТЕ МАГЬОСНИЦИ КАТО АЛЕНА ДА ФЪРГАН БОБ И ДА ГАДАЯТ. КЕ ПАДНЕ ЛИ ИЛИ НЕМА ДА ПАДНЕ. КЕ ПАДНЕ ЛИ?
  • 31 Епископът

    0 0 Отговор
    защо се ангажира с оценки ? Неговата работа е да служи на Бог, а не ДА СЪДИ, кой по каква причина влиза е храма. Както и да съди КОЙ и ЗАЩО е направил снимките....
  • 32 Хмм

    1 0 Отговор
    Мине се не мине и стават такива сблъсъци на расова основа! Но защо гражданите се държат като диваци? Грабят магазини и разрушават всичко? Нима собствениците на магазини са виновни?