2 Юни, 2020 13:30 9 651 12

Ето какви са правилата за плажуване в Гърция

  • гърция-
  • туризъм-
  • туристи-
  • плаж-
  • плажуване-
  • коронавирус-
  • правила

Не се позволяват колективни спортове на плажа

Ето какви са правилата за плажуване в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото правителство обнародва наредба, която определя правилата за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус на организираните плажове с оглед на началото на новия туристически сезон, съобщи АНА-МПА.

Позволява се предлагането на напитки като кафе, сокове и др., но остава забраната за озвучаване с музика, организиране на събития и използването на баровете за престой на клиентите. Позволява се сервирането само на напитки и пакетирана храна на плажа. Заведенията, които нарушават отраниченията, са заплашени от глоба от 5 хиляди до 25 хиляди евро и затваряне до три седмици.

Максималният брой на плажуващите се определя на 40 души на 1000 квадратни метра, а минималното разстояние между центровете на чадърите - на 4 метра. Разстоянието между отворените чадъри трябва да бъде поне 1 метър между периметрите на сенниците им.

Под всеки чадър може да има максимум два шезлонга, освен в случаите на семейства с непълнолетни деца. Между шезлонгите под различни чадъри трябва да има минимум метър и половина. Не се позволяват колективни спортове, които предполагат физически контакт. Гърция е една от страните в Европа, които се разминаха с тежки последици от коронавируса, благодарение и на стриктните мерки. В страната има под три хиляди заразени по последни данни.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо Гацов от Пудрия

    27 6 Отговор
    Аз пък ще отида на Ла..неморието. Днес прочетох че сервирали черноморски октопод с кетчуп и картофки за гарнитура. Казват, че било голЕЕЕм деликатес. Та затова ще си отида на гов..оморието, много искам да опитам това ястие. ( А дали е верно , че угоявали октоподите около зустените в морето тръби за фекални отпадъци)

    Коментиран от #7

  • 2 сиртаки

    36 1 Отговор
    Само не разбрах музиката, защо е забранена да не привлича короната да денси ли !?

    Коментиран от #5, #12

  • 3 ZZorro

    29 3 Отговор
    Човешката глупост няма почивен ден и не знае граници.
  • 4 Юсуффф

    31 4 Отговор
    Няма музика понеже СЗО са обявили всемирен корона траур до задължителното ваксиниране и чипиране.След това пак сме "свободни".
  • 5 Не ами

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "сиртаки":

    за да не привлича БГ селянията.

    Коментиран от #8

  • 6 I'm not a robot

    28 3 Отговор
    Всички правителства са не по малко тъпи от нашето,само дето нашите са първенци в "усвояването"на средства.
  • 7 Морски тарикат

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бацо Гацов от Пудрия":

    Аз пък мога да ти препоръчам и друг подобен ''деликатес''- ''софийски калкан ( разбирай-морска лисица)''.Абе яко далавера се задава на хоризонта и тая година. Балъците идат на талази, че и ваучери от държавата им дават.
  • 8 сиртаки

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Не ами":

    Не е това тя си привлечена и е абонат на Лай*оморието, а когато ходи по гръцко се прави на "европеец",даже правилата за движение спазва ;))
  • 9 Иво

    4 1 Отговор
    80 евро за чадър:

    https://fakti.bg/world/475444-80-evro-za-chadar-i-shezlong-v-garcia

    Коментиран от #10

  • 10 Бачо Киро

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Няма такива филми в Гърция. 75 евра (150 лева) беше по нашето море, със снимка на бележката. Освен на специални места, шезлонг в Гърция е средно 4 евро. Чадър в Гърция не се плаща, това е изобретение на бай Ганьо... Всяка двойка шезлонги има чадър. Съответно има места с безплатни шезлонги за клиентите на заведението, макар и да са рядкост по юга. Специално посочената от теб статия е абсолютен фейк.
  • 11 Баш Батка

    12 1 Отговор
    От 15 Юни КАТ да очаква струпване на МПС-та на границата с Гърция! Освен да вземат да регулират движението посока кулата, нищо повече не може да ни спре да си оставим парите при Византииците.
  • 12 Антисоциалист

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "сиртаки":

    Гръмкото озвучаване в Гърция никога не е считано за редно и не само по плажовете. Ако властите са го забранили, то това е узаконяване на съществуващия културен ред.
    Разбирам, но не приемам недоумяването Ви - у нас опитите за спиране на шумотевицата бяха ограничени или отхвърлени. Диващината у нас и да не е навсякъде, продължава и малокуртурните люде я щат...