2 Юни, 2020 14:14 2 934 13

Разследват нападение на американски полицаи над журналисти от Австралия

  • сащ-
  • протести-
  • австралия-
  • журналисти-
  • полицаи-
  • джордж флойд-
  • вашингтон

В САЩ бият протестиращи, но и журналисти

Разследват нападение на американски полицаи над журналисти от Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралия разследва нападение на американски полицаи над двама австралийски телевизионни журналисти пред Белия дом, съобщи външният министър, изразявайки сериозно безпокойство от инцидента, излъчен на живо от камерите, съобщи AFP.

„Помолихме австралийското посолство във Вашингтон да разследва този инцидент“, каза Марис Пейн, цитирана от БНР. Австралийски журналисти бяха блъскани с щит за борба с безредиците и удряни с палка, докато предаваха протеста по телевизията. По време на безредиците се стигна до редица нападения на хора от медиите.

„Искам да получа допълнителен съвет как да изразим сериозното безпокойство на Австралия пред отговорните местни власти във Вашингтон“, каза министърката, намеквайки за официална жалба. Телевизионни кадри показаха как репортерът Амелия Брейс е удряна с палка, а операторът Тим Майърс – с щит и с юмрук в лицето, от полицаи, разчистващи площад „Лафайет“ във Вашингтон от демонстранти в понеделник. Журналистите по-късно казаха, че са били поразени от гумени куршуми и сълзотворен газ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юсуффф

    11 1 Отговор
    Америка гори ,а Факти е една от малкото медии която нищо не пиши по темата но сега се сещам че са пртньри с BBC и DW и не бива да имам големи очаквания за истината.
  • 2 Празни приказки седесарски

    9 0 Отговор
    Какво стана с евроатлантическите ценности и евроатлантическия път къде са сега организациите център за сигурност Атлантически еди какво си еди какво си къде е Цветан Цветанов помияра грозен еврейски той обяснява Как Америка е наш брат мръсни седесарски боклуци

    Коментиран от #13

  • 3 Иван

    8 0 Отговор
    Айде бе тия американци не видяха ли как се прави в Украйна ? Да св вдигат и да ги изриват тая полиция
  • 4 Мнооого

    8 1 Отговор
    Се радвам, че на територията на Ада има подобни събития. Толкова държави унищожихте заради петрол. Толкова законни правителства свалихте за това, че искаха собствена политика и пазар за техните природни ресурси. Милиони семейства и човешки съдби разрушихте само за последните 15на години. На ви сега служители на дявола, на ви ненаситни американски долни политици собствен Майдан. Майдан който вие предизвикахте и спонсорирахте в братска Украйна. Да ви е сладко. Много пиздрави и от сръбския братски народ.
  • 5 Комуниста

    5 0 Отговор
    В демократична Америка бия всичко с демократични палки!
  • 6 Баи

    7 0 Отговор
    Това е демократично да убиваш невьоражени граждани да биеш журналисти ,да исползваш армията срещу тях Вие не разбирате от - атлантически ценности

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НАРКОКАРТЕЛИТЕ НЯМАТ ПЕЧАЛБИ ПРИ ПРОТЕСТИТЕ И СА ЕСТЕСТВЕННИ СЪЮЗНИЦИ НА ВЛАСТИТЕ /УБИЙЦИ /!!!!!!!!!!! ДЕА И ФБР ПРОСТО ДА СЕ СПОРАЗУМЕЯТ С ТЯХ !!!!! ЕДНИТЕ ЩЕ ТРОВЯТ , А ДРУГИТЕ ЩЕ СТРЕЛЯТ И УДРЯТ --ЗА ДА ЗАЩИТЯТ БОГАТСТВОТО НА ГЕПИЛИТЕ ОТ ТРУДА НА ЕКСПЛОАТИРАНИТЕ --- ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Иван

    1 0 Отговор
    Какво чакат европейските сбърканяци? Эащо не иэгонят 500 американски дипломати от Европа?

    Коментиран от #11

  • 10 Че Гевара

    0 0 Отговор
    Фaшизмa e нaй-гoлямoтo злo нa cвeтa зaтoвa вcички рacи и рeлигии щe ce бoрят c нeгo cрутeтe вcички cтaтуи нa бeлитe гocпoдaри рoбoвлaдeлци нa бeлитe eврoпeйcки зaвoeвaтeли, дa oтнeмeм бoгaтcтвaтa oт Eврoпa и CAЩ и cвeтът щe зaживee cвoбoднo и бoгaтo! Пaри и хрaнa имa дocтaтъчнo нo нeпрaвилнo ce рaзпрeдeлят, нo eврoпeйцитe и aмeрикaнцитe взимaт вcичкo зa ceбe cи! Дa им гo взeмeм ceгa! Руcия и Китaй щe ни пoмoгнaт
  • 11 Фидел

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    ЗАЩОТО И ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА МРЪСНИ РАСИСТИ! ИСКАТ ОТНОВО ДА УПРАВЛЯВАТ СВЕТА И ДА ГО ОГРАБВАТ! НО ВСИЧКО СВЪРШИ, КОМУНИЗМА ИДВА И ЩЕ ОСВОБОДИ ВСИЧКИ ЧЕРВЕНОКОЖИ И ЧЕРНОКОЖИ ПО СВЕТА ОТ БЕЛИЯТ ФАШИЗЪМ! ВИЖТЕ КУБА И МИСЛЕТЕ ЗА МЕН! РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ! ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ВЕНЕЦУЕЛА! ДОЛУ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И САЩ!
  • 12 Владимир

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баи":

    До като има мислещи и добри хора светът ще оцелее. Ако европейците в тяхната империя и американците в тяхната империя отделят 1/2 или дори 2/3 от своите богатства светът ще бъде нахранен! Империалистите трябва да бъдат победени! Тръмп е човек на дявола, Чернокожа Християнска Америка сега се бори с него! Борете се за свободата и аз ще ви помогна!
  • 13 Че Гевара

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Празни приказки седесарски":

    Виждам че си умен човек да се обединим срещу краварите и да помогнем на черна америка да отхвърли тиранията на европейците расисти да освободим индианците и да занулим тия адови изчадия които спират прогреса на света, долу НАТО, да направим съюз с исляма и черна африка срещу западняците империалисти да си спомним че ние сме комунистическа държава и мразим расизма и фашизма в света Червена България иска мир и братство с всички раси и религии и сме готови да приемем всеки в нашата мила родина България
Новини по държави: