Last news in Fakti

2 Юни, 2020 17:11 1 624 6

Град Ухан твърди, че е победил коронавируса

  • ухан-
  • коронавирус-
  • китай-
  • заразени-
  • пандемия

Не са били открити нови случаи с респираторното заболяване

Град Ухан твърди, че е победил коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След тестването на повечето от 11-те милиона жители на китайския град Ухан не са били открити нови случаи с COVID-19, като са били регистрирани 300 носители на вируса без симптоми на заболяването. Това съобщиха властите в града, откъдето се разпространи пандемията, предаде "Ройтерс".

Поради опасенията от втора вълна на инфекции местните власти предприеха амбициозна програма за тестване. От 14 май до 1 юни бяха взети проби от 9,9 милиона жители на Ухан. Според съобщението в хода на кампанията не са били открити нови случаи с респираторното заболяване, причинено от новия коронавирус.

Властите твърдят, че установените 300 асимптоматични носители на вируса не разпространяват заразата, защото нямало следи от вируса по техни лични вещи като маски, четки за зъби или телефони, нито по докоснати от тях дръжки на врати или бутони в асансьори.

В Китай не се отчитат като потвърдени случаи т.нар. асимптоматични носители, тоест хора, които са заразени с вируса, но не проявяват симптоми. Новият коронавирус, причиняващ болестта COVID-19, за първи път се появи в Китай, но постепенно се разпространи по цялото земно кълбо. В момента най-засегнати са САЩ, Бразилия и Русия. Китайските власти са обвинявани, че крият информация за заразените и смъртността, а освен това, че в началото не са алармирали международната общност за здравните рискове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Това энака на чие раэуэнаване беше?
  • 2 нашия

    1 2 Отговор
    Китайските Комсомолци-плътно свързани с Демократическата партия в САЩ-ново богаташите на КИТАЙ-май са им набили канчето и са си седнали на дупетата

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Сатанинските нацистки САЩ имат еднопартийна система.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Мдада

    4 0 Отговор
    То и грипа го побеждаваме към края на месец Май.Корона вируса не е по-различен и сам се е предал
  • 5 нашия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    ИВАНЕ има разлика макар и не голяма,за нас в момента вариянта с Тръмпи е по добрия-а после и него ще го работим
  • 6 нашия

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    първо едните после другите-както те правят-разделяй и владей