3 Юни, 2020 09:50 1 620 2

Нова Зеландия може да се върне към нормалния живот още следващата седмица

  • нова зеландия-
  • джасинда ардърн-
  • пандемия-
  • ковид-19

Страната с население близо 4,9 млн. души не е регистрирала новозаразени в продължение на 12 дни и има само един активен случай

Нова Зеландия може да се върне към нормалния живот още следващата седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви днес, че може още следващата седмица да премахне всички мерки за социално дистанциране и страната да се върне към нормалния живот, предаде Ройтерс.

Ардърн ще реши в понеделник дали Нова Зеландия е готова да премине към 1-во ниво на тревога, след като преди повече от 2 месеца тя обяви 4-о ниво, което затвори по-голяма част от бизнеса и принуди хората да си стоят у дома в отговор на коронавирусната пандемия.

Премиерката заяви, че изчакването до понеделник ще ѝ позволи да види дали скорошното разхлабване на ограниченията ще увеличи случаите на Covid-19.

Но при всички положения границите на Нова Зеландия остават затворени.

Страната с население близо 4,9 млн. не е регистрирала новозаразени в продължение на 12 дни и има само един активен случай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    "Премиерката", сериозно ли? Чак и заплата взимате за това...
  • 2 1235678900

    0 0 Отговор
    супер държава за емиграция.