Last news in Fakti

3 Юни, 2020 13:20 1 829 0

Италия: Солидарност и човечност във време на криза

  • sir-
  • италия-
  • серджо матарела-
  • празник-
  • солидарност-
  • пандемия-
  • коронавирус

Президентът на Италия призова сънародниците си да бъдат единни

Италия: Солидарност и човечност във време на криза - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ценности като солидарност, човечност и уважение на правата са основата на нашата конституция. Това заяви италианският президент Серджо Матарела, цитиран от агенция SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Държавният глава на Италианската република заяви, че страната му, заедно с международната общност, се е ангажирала да се бори с безпрецедентна здравна, социална и икономическа криза, визирайки коронавирусната пандемия. Италия е една от европейските държави с най-много заразени пациенти и жертви.

Президентът на републиката изпрати писмо до Енцо Вечарели, началник на отбранителния щаб, по повод Деня на републиката. Матарела посочи, че въоръжените сили на Италия отново са показали своя професионализъм по време на пандемията. С дух за саможертва и ефективност, републиката знае, че може да разчита на тях, каза президентът.

Серджо Матарела заяви, че в мислите си е с жертвите на коронавируса и техните близки, и отправи призив към своите сънародници за единство. Президентът добави, че италианците трябва да имат морална сила да се справят с това предизвикателство. Всички ние трябва да работим за страната си, каза Матарела. В Италия по последни данни има над 233 хиляди заразени с коронавирус, а жертвите са над 33 500.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: