Last news in Fakti

3 Юни, 2020 14:01 1 991 13

Промяна! Къщата на Хитлер става... полицейски участък

  • адолф хитлер-
  • бранау ам ин

Австрийско архитектурно бюро ще се заеме с промените, които имат за цел да сложат край на "крайнодесния туризъм" в Бранау ам Ин на границата с Германия

Промяна! Къщата на Хитлер става... полицейски участък - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрия разкри плановете си да „неутрализира“ сградата, в която е роден нацисткият диктатор Адолф Хитлер, превръщайки я в полицейски участък, предаде Би Би Си.

Правителството купи принудително сградата през 2016 г. след продължителен спор, а сега властите съобщиха, че през ноември ще стане участък.

Австрийско архитектурно бюро ще се заеме с промените, които имат за цел да сложат край на „крайнодесния туризъм“ в Бранау ам Ин на границата с Германия.

„Ще бъде отворена нова глава за бъдещето на родната къща на диктатор и масов убиец“, заяви пред репортери австрийският вътрешен министър Карл Нехамер.

По-рано сградата бе център за хора в неравностойно положение, но собственикът се възпротиви на ремонт, който трябваше да облекчи достъпа за инвалидни колички, както и на други промени.

План да стане център за бежанци през 2014 г. също не доведе до нищо и в крайна сметка правителството купи сградата през 2016 г. за 810 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 4 Отговор
    На тиквата-пожарникар какво ще стане
  • 2 що така

    14 3 Отговор
    Що не я взривят, както нашите седерасти взривиха мавзолея?
    А сградата беше чудесна и можеше да се ползва...
  • 3 ......

    8 1 Отговор
    Е нали уж я бяха премахнали?? То всяка година ли излиза нова кьща на Хитлер??
    Или само се намирате не писане??

    Коментиран от #7

  • 4 criminal

    5 0 Отговор
    Ще го търсят, ама.........
  • 5 Фани

    13 2 Отговор
    Един ден къщата на Бочко ще стане музей на Майстора на Далаверата, Лъжата, Измамата и Корупцията. Ще идват на посещение млади Чавдарчета ГЕРБ и пионерчета ГЕРБ, ще гледат учудено, как с една прочетена книга и бандитско минало се става премиер. Вижда ще бъде балсамиран и излижен под похлупак, да се помни за веки веков, как една от нормална държава и мирен народ, лицето под похлупака я е превърнал на клоака!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Срамота

    10 1 Отговор
    Великия Фюрер винаги ще бъде помнен!
  • 7 Бачо Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "......":

    Никога не е премахвана. Само у нас идиотите рушат, понеже по някое време нещо в историята не харесва на група нагаждачи. Навсякъде хората си пазят историята и паметниците.
  • 8 "Braunau am Inn"

    2 0 Отговор
    Чете се "БраУнаау ам Ин"
  • 9 Да еааа!

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фани":

    Фани, разсъждаваш материалистически. КЪЩАТА НА .....ОТ ГРАД БАНКЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗДИГНАТА В РАНГ" ХРАМ НА БОГ МОМ"! Още не се знае къщата в Барселона какъв статут ще има, но и по този въпрос усилено се работи, както на местно, така и на междуведомствено ниво.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кълвач

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да еааа!":

    Нещо като Мека и Медина ще да е.
  • 12 фен

    1 0 Отговор
    Публичен дом я направете
  • 13 тотаЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    А тогава какво ще става с къщата на Бойко след време ? Ще ходим на поклониения и бдения ли !
Новини по държави: