3 Юни, 2020 15:21 2 348 0

Германия вдига предупрежденията за пътувания в Европа

  • германия-
  • карантина-
  • граница-
  • хайко маас-
  • ковид-19

Берлин ще следи много внимателно данните за заразата и предупрежденията може да бъдат върнати, ако новозаразените достигнат 50 на 100 000 души седмично в дадена страна

Германия вдига предупрежденията за пътувания в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще вдигне предупреждението за пътуване до 31 европейски страни от 15 юни, съобщи днес външният министър Хайко Маас на фона на облекчаване на карантинните мерки, наложени за обуздаване на коронавируса, предаде АФП.

„Решихме днес, че предупреждението за пътуване (за ЕС и още няколко страни плюс Швейцария и Исландия – б.р.), няма да продължи, но ще бъде заменено от указания за пътуване“, каза Маас.

Освен за останалите 26 държави от ЕС, отпадането на предупреждението за пътуване се отнася за Великобритания и четирите нечленуващи в ЕС страни от Шенгенската зона - Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн, показва документ, одобрен на правителствено заседание.

Предупреждението ще бъде сменено с указание за отделните страни, стига в тях да няма забрана за влизане или строги карантинни мерки.

Германия ще следи много внимателно данните за заразата и предупрежденията може да бъдат върнати, ако новозаразените достигнат 50 на 100 000 души седмично в дадена страна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА