3 Юни, 2020 17:16 2 757 1

Учениците в Северна Корея се върнаха в класните стаи

  • северна корея-
  • училища-
  • коронавирус-
  • маски

На влизане беше измервана температурата им

Учениците в Северна Корея се върнаха в класните стаи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Учениците в Северна Корея се върнаха в училище с маски на лицата след два месеца пауза заради предизвиканите от новия коронавирус ограничения, съобщи AFP.

Пхенян не е съобщил официално за нито един заразен с COVID-19, пораждайки съмненията на експертите, след като появилият се в съседен Китай вирус се разпространи по всички континенти.

Северна Корея обаче предприе драстични мерки, затвори границите си и карантинира хиляди души. Новият учебен срок трябваше да започне в началото на април, но беше отложен няколко пъти. В средата на април някои гимназии и университети получиха разрешение да възобновят занятията си.

Днес учениците в униформи се върнаха и в началните училища. На влизане беше измервана температурата им, а после те се редяха на опашка, за да си измият ръцете с вода. Учениците носеха маските си и в класните стаи, но седяха близо едни до други. Учителите също носеха маски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор
    Живи и зрави.Сладурчо малък ,плаче или така ми се струва