3 Юни, 2020 19:35 1 506 7

Големите икономики помагат на бедни страни

  • г-7-
  • дълг-
  • сащ

Отлага се плащането на задължения

Големите икономики помагат на бедни страни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Страните от Г-7 планират да преостановят плащанията по дълга на страни с ниски доходи, съобщи РИА Новости.

Предстои да се изясни за какъв период от време ще е решението. Възможно е да е до края на годината или по-дълго.

Разговорите бяха обявени от министерството на финансите на САЩ. Удължаването на периода за плащанията ще осигури вариант за страните да осигурят повече подкрепа за своя публичен сектор.

Предложението вече е обсъдено с Парижкия клуб. Големите икономики вече се договориха да отложат покриването на дълга за страните, които имат нужда бързо да осигурят публични плащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тая помощ я знаем нарича се робство

    11 1 Отговор
    Да, като ги изкупят на кг и км2
  • 2 Боксуваме на място

    5 0 Отговор
    Ние 12 години буксува на едно място а дано сега не помогна с нещо поне да помръднем 20 сантиметра
  • 3 Стършел

    4 0 Отговор
    Хареса ли ви вица ми? Утрешния ще е: - Исляма ще помага на България, заедно с руснаци и западняци в сянка 😆
  • 4 Рошко

    5 0 Отговор
    Да бе да, като искате да ни помагате, що не им изкарате и запорорате сметките на всички "политици" от 89 година насам и да им изкарате кирливите ризи
  • 5 Даскал

    1 0 Отговор
    Пише се „преУстановят“, Росене. Във Факти.БГ толкова ли няма редактор, че пускат полуграмотни статии.
  • 6 барчо

    4 0 Отговор
    Помагането ще се състои в това да се удължи срока на заемите, като с това естествено ще се увеличат и лихвите. Капитала първо ти взема целия въздух и после ти дава глътка по глътка от скъпо, по-скъпо и ти натяква как ти прави услуга.
  • 7 барчо

    3 0 Отговор
    Ще ви напиша една статистическа информация, пък всеки да си прави изводите. От 1985 г до 1991 г живях в гр. Грудово, сега гр. Средец. През 1985 г при преброяването имаше 10 685 жиители от които 235 ромско население. то се намираше в отделен район, може да се каже извън града - километър два. През всичките тези години колкото и да се движих в града, почти не се мяркаше римлянин. Да съм засичал в седмицата двама - трима. Сега при преброяването от 2019 г са 8 512 жители. Няма преброяване отделно на роми и българи естествено, но ходих там преди месец по работа и от средно десетина срещнати човека 7 бяха римляни. Поинтересувах се за къщите на улицата където съм живял и се оказа че от 30 къщи в които едно време живееха 212 човека, сега живеят 28. Средната възразст е около 76 години. А честита ви демокрация.