4 Юни, 2020 11:41 2 577 3

Шефът на Ryanair: Карантината във Великобритания ще срине туризма

  • ryanair-
  • великобритания-
  • карантина-
  • туризъм

Ryanair обяви планове да възстанови 40 на сто от полетите си от 1 юли, при условие че ограниченията за пътуване с ЕС бъдат премахнати

Великобритания няма подходящ план за своята 14-дневна международна карантина и въвеждането на такава „безполезна и неефективна“ схема ще нанесе огромни щети на туристическата индустрия на страната, заяви в четвъртък шефът на Ryanair. Това предаде Reuters.

Ryanair обяви планове да възстанови 40 на сто от полетите си от 1 юли, при условие че ограниченията за пътуване с ЕС бъдат премахнати.

Въпреки това, се очаква изявлението на британското правителство в сряда да повлияе сериозно на потока от чуждестранни туристи, които искат да посетят Обединеното кралство, тъй като те ще трябва да се самоизолират за 14 дни след пристигането си.

О'Лийри, шефът на Ryanair, критикува това решение. „Проблемът с тази карантина е, че не е карантина. Знаете, че карантината е ефективна само ако хванете или съберете хората на мястото на влизане. В този случай те молят хората да попълнят несъществуваща форма при пристигане на Хийтроу или Гетуик, след което да се качат на метрото в Лондон или влаковете, автобусите, обществения транспорт, да спрат в Tesco и може би да отидат до Halfords, преди да стигнат до адреса, на който ще се самоизолират", обясни той.

О'Лийри каза, че пътниците, пристигащи във Великобритания, могат лесно да подведат властите, като твърдят, че са под карантина, когато в действителност са навън.

„Това ще нанесе огромни щети на британския туризъм. Хилядите хотели, ресторанти и къщи за гости в цяла Великобритания, които зависят от европейските посетители, ще бъдат засегнати от тази безполезна и неефективна карантина“, допълни О'Лийри.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосип Броз Тито

    5 6 Отговор
    Най НЕнадеждната компания за полети... Самолетите им падат, полетите се отлагат, хората кибичат с часове по летищата и накрая, пари дадени на вятъра...
    Само Lufthansa и това е!
  • 2 До 1 Тито

    5 1 Отговор
    Абсолютно Ви подкрепям.Никога повече съъ тяхна услуга.Преди карантината бронирахме билети.Наложи се ,да отменим полета.Оказа се,че такса- неустоика,или нещо подобно) е почти на цената на билета? Тюркиш са сто пъти по коректни,и с по добра услуга.Не правят проблем за някой килограм горница за багаж,нито за брой на багажа.Тези ти търсят под вол- теле за всичко!
  • 3 Опа

    6 0 Отговор
    Ох, дано така да стане та да видим нашите бедни хотелиери(с по 100-200-300 стай????) дали още ще ни смъква кожите за шезлонги и чадъри. Каквото посееш това ще жънеш, заради отношението тарикатското поведение и лошото отношение от страна на персонала (а защо ли е така) до Гърция не летим със самолети
Новини по държави: