Last news in Fakti

5 Юни, 2020 12:20 2 533 11

Китай благодари на Русия

  • китай-
  • хонконг-
  • русия

Руското правителство подкрепи китайската страна

Китай благодари на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай обяви, че приветства изявлението на говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи РИА Новости.

Захарова отхвърли използването на Съвета за сигурност за обсъждане на ситуацията в Хонконг. Русия обяви, че това е въпрос, който трябва да бъде решен от китайското правителство.

Представителят на китайското външно министерство Ген Шуан обяви, че високо цени такава позиция. Той заяви, че преди това Захарова и руският външен министър Сергей Лавров са заявили, че външните министри не трябва да имат роля в този въпрос.

Самият Шуан заяви, че китайското правителство няма да приеме външна намеса по въпроса. САЩ настояват да се спази суверенитета на Хонконг.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    39 29 Отговор
    Ами защо ФАЩ не спазват суверенитета на Куба, и не напускат Гуантанамо?!Какъв е проблема?!
  • 2 КОНТРАТА

    31 27 Отговор
    Китай сега има пълното основание да налива акъл на краварите за репресиите над протестиращите в Обора!
  • 3 Черния Чайник

    20 26 Отговор
    Ясен намек за краварите че ще ядат дървото.
  • 4 2020

    26 27 Отговор
    Другарят Тръмп заплашва всички.Според акад.Марков това било защото Тръмп бил много богат и можело да си говори ,каквото пожелае.Но това не важи за Русия/най-силната страна /и Китай /с много силна икономика/.Нищо не могат да направят сащ.С 60милиона безработни,25 милиона неграмотни не може да дава тон на силни и можещи страни.Докато се управляват от Израел /това го няма и в Африка/никой няма да погледне към тях с уважение.
  • 5 pepy

    29 8 Отговор
    Нищо но под слънцето... Едни анексират Крим, други гласят същото на Хонконг... Независимо, че и в двата случая има ДЕЙСТВАЩИ договори, които регламентират съответния статут...

    Съвсем естествено е да се подкрепят, след като и двете страни имат право на вето в Съвета за сигурност на ООН... Подобни политически бартерните сделки си ги правят отдавна...

    Коментиран от #7

  • 6 В.В.

    12 24 Отговор
    Хонг Конг е Китай... Янките да не си врат носа дето не им е ясно кво става....Шееет...Гоо хоом...
  • 7 Гост

    7 21 Отговор

    До коментар #5 от "pepy":

    ... трети - Палестина, четвърти - Панамският канал... Да не ги изброяваме!
  • 8 другарят

    7 21 Отговор
    Хонконг и Тайван са изконно китайски територии и не разбирам, какво искат бандитите от фашистка Америка? Голяма грешка допускат Китай и Русия, че не гасят сега пожара в краварника с бензин!

    Коментиран от #11

  • 9 Ще заздравяваме дружбата с любов

    13 0 Отговор
    Първо Сибир после нататък
  • 10 Росен

    2 1 Отговор
    Забелязвам, че Китай все повече втвърдява тона към САЩ. Явно САЩ не са това което бяха. Това десетилетие ще е интересно :)
  • 11 Симпатизант

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "другарят":

    Странна любов към тиранията? Но това са пораженията на комунизма.Обичат господари ,обичат да ги тъпчат да им казват ,какво да правят.Хонг Конг е с население расло и възпитавано в свобода ...,трудно разбираемо за робите от Изтока....