5 Юни, 2020 19:31 7 486 31

Путин се ядоса и чете конско на...

  • владимир путин-
  • русия-
  • арктика-
  • сибир-
  • владимир потанин-
  • норникел

Руският президент смъмри шефа на металургичната компания "Норникел" Владимир Потанин заради големия разлив на гориво в Арктика

Путин се ядоса и чете конско на... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин смъмри днес шефа на металургичната компания "Норникел" Владимир Потанин заради големия разлив на гориво в Арктика и нареди да бъдат направени промени в закона, за да се предотврати ново подобно бедствие, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

По време на онлайн среща със служители и експерти по опазване на околната среда Путин разкритикува Потанин за това, че компанията му не е подменила навреме резервоар за гориво, станал източник на замърсяването, предава БТА.

"Ако го бяхте сменили навреме, нямаше да се стигне до тези екологични вреди и компанията нямаше да се налага да покрива тези разходи (за почистване). Проучете това възможно най-внимателно в компанията", каза Путин на Потанин, който е най-богатият човек в Русия - благосъстоянието му според сп. "Форбс" възлиза на 25,5 милиарда долара.

Потанин заяви, че компанията му ще плати за почистването, което по негови оценки ще струва около 10 милиарда рубли (146 милиона долара), и също така ще бъде готова да плати глоби за нанасяне на вреди на околната среда.

Разливът беше причинен от разрушаване на резервоар в ТЕЦ в сибирския град Норилск на 29 май, от който се изляха над 15 000 тона петролни продукти в близките реки и още 6000 тона попаднаха в почвата.

Информационният портал РБК съобщи, че руски орган за контрол на безопасността е предупредил подразделение на "Норникел" през 2017-2018 г. за нарушения в обекта, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    52 47 Отговор
    Защото е истински държавник-факт!

    Коментиран от #3, #7, #10, #29, #31

  • 2 нашия

    31 26 Отговор
    докато си говорят през екрани нищо няма да се промени-оня го е преместил само-под масата

    Коментиран от #20

  • 3 нашия

    31 21 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    цирк приятел-цирк-не се връзвай
  • 4 В Росий всички да равни

    23 13 Отговор
    Какво като в най-богатия?
    Конфискация и Тула да копае въглища и руда.
  • 5 нашия

    12 13 Отговор
    той дори когато им говори лично не го слушат-правят си каквото им е на далавера
  • 6 Хаха

    21 22 Отговор
    Голям е само в слепите ти очи.
  • 7 нашия

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    колко укази колко нещо-и резултат?
  • 8 нашия

    13 9 Отговор
    единствения който го слуша е военния министър-другите понякога ако им е изгодно-това е реалността
  • 9 Сорос🔝🇺🇸

    16 25 Отговор
    Малко са тези които осъзнават, че Русия е бойното поле на което ще се срещнат двете воюващи световни сили - САЩ и Китай.Китай превзе Казахстан и всички бивши съветски републики.Измисленият се от руските олигарси идол ПУТИН се е скрил в някаква дупка и показва някаква форма на присъствие, която граничи с БЯГСТВО от КРЕМЪЛ!!Tне Еnd
  • 10 Ти сигурен ли си ?

    20 23 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

     Путин и воените му авантюри и те като руската икономика. Преди години тактика от Кремъл заяви че, ако някой пипне Сирия ще си има работа с него. 10 години по късно Сирия е в руини, САЩ са окопирали петролните и находища, Турция се е разположила трайно, израелските пилоти си правят сутришната физзарядка бомбейки наред, европейците имат бази, иранците щъкат напред-назад. В Украйна тактика тръгна за Киев, а стигна до първия град Донбас. Анексира Крим, който преди войната си беше руска автонома база така или иначе. Настрои всички украинци срещу Русия за векове напред и изгуби Украйна завинаги. Най добре е да напусне за да не се излага, като пушещ античен самолетоносач изгубил се в морето.
  • 11 Юсуффф

    18 7 Отговор
    На финала ще щипне бизнеса на Потанин,както се случи със зануляването на Ходорковски и въпроса е решен.
  • 12 ZZorro

    24 7 Отговор
    Потанин има вече един жълт картон когато не плащашезаплатите на работниците,това му е втори и следващия вероятно ще е заслужен тъмно червен картон.Путин показа ,че не му дреме дали олигарха е евреин.
  • 13 Stéphanie 🎲

    11 11 Отговор
    Как не го е срам този смърф бил го смъмрил само.Няма ли кой да им потърси сметка на троловете ???ЧЕРНОБИЛ колко хора облъчиха ,колко умряха от рак и колко мутанти има в следствие от тази радиация.Сега искат да избият и морските обитатели.Кой знае още какво са изпуснали друго ,и какви проблеми ще има за хората.Как ще почистят ?????? Ще пуснат прахосмукачка ли как ??????Луда работа,пиян народ.

    Коментиран от #24

  • 14 Behemoth

    10 7 Отговор
    Добре ,че в ЕС(България)такива неща са изключени и природата е поставена на пиедестал от национално отговорния капитал...
  • 15 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    9 4 Отговор
    НАПРАВО...РАЗСТРЕЛ......НЕМА КВО ДА МУ СЕ КАРА
  • 16 Хауърд Лъвкрафт

    8 6 Отговор
    5- 6 години ще чистят петрола ..
    Най малко .

    Коментиран от #22

  • 17 Не може,този петрол е изпуснат вече.

    9 10 Отговор
    Кой змае колко време са крили ,както винаги.Колко риби и морски жиеотни ще измрат.Колко хора ще са болни къпали се в морето или окена ,тази отрова колко морета или океан ще засегне .И колко хора ще умрат яли суши,миди......от тази отровена вода.Всичко под ред в екосистемата.
  • 18 Амии

    6 7 Отговор
    Паднала маса и олигофрени е този помиярник !
  • 19 Сделано в СССР

    14 5 Отговор
    Какви безАНАЛОГОВИ телефони ползва жужака. :))))))

    Коментиран от #21

  • 20 Щирлиц

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Ако бяха един до друг Путин щеше да му го премести, така ли ?

    Коментиран от #26

  • 21 те там още си купуват български

    8 11 Отговор

    До коментар #19 от "Сделано в СССР":

    ТЕЛЕВИЗОРИ.Ако идат в Европа или Америка се мият в тоалетната чиния не познават що е мивка.Още с кофите и кладенеца.С външни тоалетни ,душ у реката ти за телефон питаш 😂

    Коментиран от #23, #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Голем смях

    7 10 Отговор

    До коментар #21 от "те там още си купуват български":

    Навремето на едни руски туристи сервирали чай по българското море.Чай в пакетчета и с конец.Те гледали тъпо и питали как се пие.Не били виждали чай в торбичка за чаша.Екскурзоводът ги избъзикал,че трябва да налапат пакетчето и да цедят топла вода през него.Голям майтап паднал,когато ватенките ги налапали и конецът висял от устата им .После естествено екскурзоводът бил уволнен.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Симов

    4 1 Отговор
    Шкембе войвода стои прав като му се кара Путин
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Горан

    7 6 Отговор
    Това е театър за пред електората.Потанин е един от олигарсите,които твърдо застанаха зад Путин и той им се отблагодари,като навремето си затвори очите за начина по който са забогатели.Заедно с Роман Абрамович,Олет Дерипаска,Генадии Тимченко и Михаил Прохоров,влиза в кръга на приближените му.А те всичките са банда престъпници и мафиоти.

    Коментиран от #30

  • 28 Голем смях

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "те там още си купуват български":

    Близо 70 процента от населението няма канализация и водопровод.Живеят още в 19 век.По селата носят вода с кофи от кладенец.Те е затова имат такива бани.Къпят се веднъж на няколко месеца в дървени бараки ,наречени гръмко ...руска баня.Дори в големите градове няколкоетажни блокове са на септични ями.Вонята и хлебарките са непоносими.
  • 29 А да бе

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Истинският държавник не говори след дъжд качулка, а умее да предотвратява отрицателните събития. Сега и да мъмри; и да мърмори...все тая за Природата. Резилът е безподобен.
  • 30 Да да

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Горан":

    Не си е затворил очите за начина, по който са забогатели, ЗАЩОТО ИМЕННО ТОЙ ГИ У НАЗНАЧИЛ ЗА ОЛИГАРСИ. ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ. РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ КГБ. А У НАС - ОТ ДС, ФИЛИАЛ НА КГБ.
  • 31 Ох колко заблудени има на тоя свят

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Какъв Държавник бе, там е диктатура, а с Потатин си яде и пие на маса, нали не мислиш че някой в Русия е богат щот е умен😂 Богат е щот е приятел на Путин😉
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания