6 Юни, 2020 18:55 1 415 15

Всеки втори германец е готов да се ваксинира срещу коронавирус

  • германия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • поставяне-
  • анкета

Всеки пети няма намерение да го стори

Всеки втори германец е готов да се ваксинира срещу коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В допитването са участвали общо 2056 души. Всеки четвърти твърди, че може би ще се ваксинира срещу Ковид-19, а всеки пети би отказал ваксинация. Мъжете са по-склонни да се ваксинират от жените, сочат още данните от проучването.

Според експертите, масовата имунизация срещу Ковид-19 ще е възможна най-рано в началото на 2021 година. Не е изключено обаче създаването на ваксина да отнеме години.

Ваксината няма да е задължителна

По време на пандемията в социалните мрежи се разпространяваха различни слухове и спекулации относно въвеждането на задължителна имунизация. От средите на германското правителство на няколко пъти заявиха, че ваксинацията срещу коронавирус няма да е задължителна.

Законът за защита от инфекции силно ограничава възможността за задължителни ваксинации: те не могат да бъдат наложени от федералното правителство.

Подобно решение би могло да се прокара само със съгласието на Съвета на Федерацията - това е горната камара на германския парламент, в която са представени и правителствата на всички федерални провинции. Освен това решението не може да засяга всички граждани, а само „застрашени части от населението“, както е казано в закона.

Кога са оправдани задължителни ваксинации?

Задължителните ваксинации са възможни само по изключение. В противен случай те биха влезли в противоречие с Конституцията на Германия, където се казва: „Всеки има право на живот и физическа неприкосновеност“.

От март тази година в страната бе въведено задължително ваксиниране срещу дребна шарка (морбили) за всички деца, които ходят на детска градина и училище, поради това, че случаите на това силно заразно заболяване се разпространиха силно.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DW- пропаганден машинен

    16 6 Отговор
    50% са готови вече за чип, продължавайте облъчването !
  • 2 Винаги съм

    2 9 Отговор
    знаел, че германците са здравостъпили на земята и не вярват на тъпотиите за чипиране чрез ваксини. Нищо не е задължително там защото хората са достатъчно съзнателни и дисциплинирани.А ваксина едва ли ще създадат скоро. Въпреки, че много голяма конкуренция има кой пръв ще я създаде евентуално. Защото много ресурс влагат в тези опити и само първите ще имат възвращаемост на вложеното финансиране, печалби и т.н.Дано коронавирусът да изчезне и да няма нужда от никакви ваксинации.Фармацевтичните компании и без друго имат огромни печалби.
  • 3 Леле

    16 1 Отговор
    Ще се ваксинират те, ама няма с какво. Спин има вече от 40 години, а още няма ваксина. Няма и за ебола, зика, и др. Имат уж ваксина за грип, пък той всяка година мутира и ги изненадва из отзад.
  • 4 Чепка

    5 1 Отговор
    Западът е толкова омаян от собствената си и.ди.тия че не вижда истината. Такъв здрав и дебел са им приготвили на отворените че не им завиждам. ф този смисъл важи поговорката - всекиму своето.
  • 5 прррц

    5 0 Отговор
    а всеки първи не е
  • 6 Novus Ordo Seclorum

    15 2 Отговор
    Гнусни манипулатори! Защо заглавието не е , Всеки втори германец не иска ваксина? При условие, че в нашата цивилизация вече е прието да се поставят някои ваксини, не е новина, че някой е готов да се ваксинира , новина е че половината жители на най мощната европейска икономика НЕ ИСКАТ Ваксина!!! Много внимавайте как поднасяте информация, защото влияете на хората и ще носите отговорност за съучастие в престъпления срещу човечеството!!!

    Коментиран от #13

  • 7 Сух

    12 0 Отговор
    Тази статия я приемам като пропаганда за ваксинация. Продължават да облъчват..
  • 8 Тодор

    9 0 Отговор
    Аз го разбирам като : Всеки втори германец не иска да се ваксинира срещу коронавирус !
  • 9 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    Масова ваксинация в шестък... Я се откажете, сайта ви е бълвоч!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пако

    3 0 Отговор
    Само “застрашени части от населението”!!!!!!!!!!
    На мен ми звучи като”само възрастните със съпътстващи заболявания”по-точно,тези които
    най-много тежат на всяка здравно
    осигурителна система...

    Коментиран от #12

  • 12 Диверсант

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пако":

    Точно така, в Италия 100 % ваксиране за всички възрастни. Резултата 100 % успешен.
  • 13 Защото

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Novus Ordo Seclorum":

    пише, че всеки пети би отказал. Разликата до 50%е от неориентирани, още нерешили, нямащи мнение и вече преболедували и оцелели, които мислят, че антителата им ще са вечни(а те няма да са)
  • 14 Сокола

    1 4 Отговор
    Че те, ако искаха да ни чипират щеше да го направят с някои от задължителните ваксини например морбили. Защо точно с ваксината срещу коронавирус. Мислете логично.
  • 15 мъртвопиания

    0 0 Отговор
    штот е по благородно да сме мърътъфци