Last news in Fakti

6 Юни, 2020 20:22 4 483 47

COVID-19: 400 000 починали по света

  • коронавирус-
  • мерки-
  • свят

Над 7 милиона заразени с коронавируса 

COVID-19: 400 000 починали по света - 1
Снимка: БГНЕС

Над 7 милиона души са се заразили с новия коронавирус по света. Близо 400 хиляди от тях са починали, сочат данни на "Ройтерс".
Агенцията отбелязва, че числата продължават да нарастват на фона на скока на случаите в Бразилия и Индия.

Около 30 процента от заразените, или 2 милиона души, са в Съединените щати - най-тежко засегнатата от пандемията държава. Над 15 процента от случаите са в Латинска Америка, където епидемията продължава да набира скорост в най-многолюдната страна в региона - Бразилия, припомня БТА.

Само за пет месеца от Ковид-19, причиняваното от новия коронавирус заболяване, по света са починали повече хора, отколкото умират средно за една година от малария - една от най-смъртоносните инфекциозни болести, отбелязва "Ройтерс".

При това се смята, че реалният брой на смъртните случаи е над 400 000, тъй като много много държави не разполагат със средства, за да тестват всички починали, или не включват в статистиката смъртните случаи извън болница.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    27 9 Отговор
    А колко фалираха задлъжняха самоубиха се и се побъркаха, и в проценти колко е?

    Коментиран от #7, #29

  • 2 Боли ма фара

    30 9 Отговор
    Не разбрахте ли, че няма да се ваксинираме. Кажете на чичо Бил, че сме подготвени и за втората вьлна

    Коментиран от #9

  • 3 Митю

    19 4 Отговор
    Този ковид-10 бил страшен бе факти
  • 4 Asdfg

    23 6 Отговор
    А от инфаркт, инсулт и т.н. колко?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В Божк

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    бъди*здрав трол долен
  • 8 Госта

    20 2 Отговор
    Covid 10? Какво е това?

    Коментиран от #12

  • 9 В Божк

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Боли ма фара":

    търкай билети докато ти се завие свят трол долен
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ееее

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госта":

    По-стария вирус😂

    Коментиран от #14

  • 13 Вие

    9 9 Отговор
    Като чели ви плащат да продължавате да публикувате глупости.Преписвайте от ответните страни,където се изказаха и американски учени и доктори.Няма починал от корона вирус и това е действителността.Не ви се иска да е така,но вие сте Факти и трябва да следвате фактите а не изкривените факти,защото хората могат да правят разлика между Фак и Факти

    Коментиран от #21

  • 14 Asdfg

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ееее":

    19 е с тунинг. 😆

    Коментиран от #19

  • 15 Behemoth

    1 5 Отговор
    Ковид 666 ще бъде последният....и птици ще падат от небето...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Потрес

    4 2 Отговор
    Новият корона Ковид 10 ли се нарича?!
  • 21 Поне днес

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Вие":

    на Задушница се спрете и запалете една свещ за всички загубили живота си заради този коронавирус. И се помолете да не палите свещи на гроба на някой близък. Независимо дали от ковид 19, със ковид или заради ковид е починал
  • 22 Хокхок

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "00000014":

    Близ си изгониха аудиторията и факти драпат в тая посока
  • 23 На кого да се харесат

    6 7 Отговор

    До коментар #17 от "фдбхгхгф":

    би ли ми обяснил?Всеки може сам да отвори eдин от двата световни сайта, където се обявяват ежедневно заразени и починали и да се информира в реално време каква е обстановката във всички държави по света. А който не може да понася подобни новини ги игнорира и си чете за Божков, за Бойко, чалга, футбол и всяка тема, която му е на сърце.
  • 24 Мижи

    4 1 Отговор
    Да те лажем
  • 25 мисиркита атакуват

    11 3 Отговор
    1.5 милиона умират само от катастрофи годишно , я да забраним колите ...

    Коментиран от #27

  • 26 ...

    9 1 Отговор
    Фейк новини... умират си от старост
  • 27 Защо да забраняваме

    8 7 Отговор

    До коментар #25 от "мисиркита атакуват":

    Моята кола ще зарази твоята ли и тя ще се гътне барабар със собственика си? Егати тъпото сравнение. И от тютюнопушене, наркотици и цироза се умира, но дали ще се дрогираш, пушиш или наливаш с алкохол си е личен избор.
  • 28 разкарайте се

    10 3 Отговор
    Направихте ли 400 000 аутопсии, че твърдите това, а? Вие подминахте министерството на истината на Оруел, бе, нещо човешко у вас останало ли е? Вече всичко живо с интелект над този на изсъхнал зеленчук схвана, че тая истерия е изкуствено раздухана - вируса - с патент от 2015г., няма бройки за епидемия - те обявяват пандемия, хората умирели от катастрофи ги пишат умрели от вируса, патоанатомите доказаха, че всички, обявени за умрели ОТ вируса всъщност са умрели С вируса и са си имали много тежки дългогодишни заболявания, да не говорим, че масово са над 85 години и дори и при това положение смъртността е под тази за миналата година по същото време. Толкова ли трябваше да си заработите сребърниците, че решихте да паднете под нивото на камилска фъш*ия на дъното на септ*чна яма? Или толкова здраво са ви хванали и държат за "зарчетата" с менгемета? А, да, забравих, последния, дето имаше смелост, беше екзекутиран от един наемник на хунтата чрез удар с джип - нямаше следи от спирачки. Как мисирките ще идете да се затриете при изпълнение на призванието си, вие да не би да сте истински журналисти?

    Коментиран от #30

  • 29 Мани мани

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    и от кариес още толкова ! -))
  • 30 Аутопсии на всички ли

    6 6 Отговор

    До коментар #28 от "разкарайте се":

    Че да се заразят още поне 30 000 лекари-патолози докато ги правят аутопсиите ли? След като на КТ се виждат много ясно специфичните поражения по белия дроб, а ситуацията на кислорода се мери с едно много просто и евтино уредче преди да станеш пътник за отвъдното. И след като PCR ти е положителен. То ако трябваше и всички със съмнения за ковид умрели по къщите си(които не са включени в статистиката за починалите да аутопсират) къде щеше да му излезе края... 5%се аутопсират от случаите. Предимно, когато се касае за по-млади хора без никакви известни до този момент съпътстващи заболявания. В някои болници в Италия умираха по 30-40 пациента на ден, когато беше разгарът на епидемията при тях.Кой и кога ще аутопсира толкова трупове ежедневно, къде ще ги държат докато им дойде редът за аутопсия като самите трупове са заразни? Нямаше да им стигнат местата в моргите. И вместо да се лекуват останалите все още живи пациенти лекарите да рискуват да се заразят от труповете на умрелите а които вече няма как да им се помогне. Вие имате ли поне малко мозък в кухите си тикви? Или някой ви е направил аутопсия приживе и мозъчето ви е някъде във формалин вече.

    Коментиран от #35

  • 31 От Плевен

    9 8 Отговор
    Отидете, всички невярващи в сериозността на проблема, в някоя болница, където са заразените и им кажете, там на болните и персонала, че всичко е измама. Отидете де ,смелчаци, нали това не е проблем за вас! Как се пък не спряхте, не знам..

    Коментиран от #36, #37

  • 32 Фффффф

    0 2 Отговор
    Свински грип - 2009-2010 г.

    Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че 18 500 души са починали от свински грип или H1N1, който за първи път е открит в Мексико и САЩ през март 2009 г.

    Журналът "Лансет" обаче смята, че са починали между 151 700 и 575 400 души.

    На 11 юни 2009 г. е обявена пандемия и е отменена на 10 август 2010 г. Впоследствие се оказа, че вирусът не е толкова смъртоносен, както се смяташе в началото. Западът, конкретно Европа, и СЗО бяха критикувани, че преувеличават, докато в същото време от грип умират всяка година между 250 000 и 500 000 души.
  • 33 Фффффф

    0 1 Отговор
    Хонконгски грип - 1968-1970 г.
    Азиатски грип - 1957-1958 г.
    Испански грип - 1918-1919 г.
    Аиде сега прочетете за тези грипове и тогава почнете да се притеснявайте.
    Защото там умират милиони

    Коментиран от #40, #41, #43

  • 34 Novus Ordo Seclorum

    0 1 Отговор
    Един промил, един промил заразени и 4 десетохилядни летален изход.
  • 35 Земята вика балонджията

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Аутопсии на всички ли":

    Браво, г-н гаулайтер. Много подробно, почти много убедително. За твое съжаление шефа на съюза на патолозите в България излезна с видео, с което опровергава всичките ти затрогващи глупости. Патолозите по света извършват аутопсии на починали от ебола, от черна чума и от един куп други заболявания - имат си процедури и протоколи за всичко. Колкото до разболените и умрели доктори се оказа впоследствие, че са работили цял месец по 16 часа на денонощие, без почивка и то в среда с резистентни на антибиотици бактерии, каквито неизбежно се развъждат във всички болници. PCR тестовете ти се оказа, че хващат фрагменти от корона вируси, които са над 1500 и си ги има редовно навяскъде. За капак няколко пъти бяха хванати умишлено ззаразени тестове, но най-фрапантното беше президента на Гамбия как направи сляпа проверка на надеждността на тестовете и им прати проби от зеленчуци, от животни, чаки от машинно масло. Познайте колко зеленчука се оказаха "болни от корона". И къде са ти препълнените болници - когато нормалните хора решиха да проверят дали е вярно каквото им показват мисирките по телевизиите се оказа, че болниците масово са ПРАЗНИ! И статистиката показва, че даже смъртността е по-малка от миналогодишната. Но какво са проверимите факти пред съществата, мислещи с телевизора и с шубето си? Щом големите гологлави авторитети са им казали големите страшни приказки по големите черни правоъгълници, те са длъжни да им вярват.
  • 36 От Горно нанадолнище

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "От Плевен":

    Собствените им колеги вече доказаха, че обявените за умрели от корона, се оказаха умрели със корона. И освен, че в огромната си част починалите са стари хора, са си имали ред други сериозни заболявания. Науката не е измислила без причина определен прагов брой за обявяване на епидемия и още по-висок за пандемия. А даже и за покриване критериите за епидемия не стигат бройките. И само гледайте да изцепите, че е заради великите маски, дето уж се искали за да спират нещо дето уж минавало през порите на клетките.

    Коментиран от #38, #42

  • 37 Super M

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "От Плевен":

    Това е истината- много разбирачи, знаещи за конспирацията от "първа ръка" :), но никой не иска да отиде в болница и се крият и дезинфекцират като за световно.
  • 38 От Плевен

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "От Горно нанадолнище":

    Ок! Ти нали не си стар? Отиди в ифекциозно с Ковид, стой без маска 1 ден там и така ще докажеш, че болестта не е опасна за младите. Тогава аз самият ще спра да пиша тук.т
  • 39 батко мафи

    2 1 Отговор
    А,ОТ ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА?!?!?!
  • 40 Грип

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Фффффф":

    Чакай малко, сравняваш резултатите от 1-2 годишни епидемии, с тези от 5-6 месеца. Досега са 400000, ама с това темпо до края на годината бихме гонили 1000000. А и примерите са ти много избирателни. Виж Ебола и SARS.
  • 41 Грип

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Фффффф":

    Между другото Испанският грип, който цитираш, е бил преди 100 год. Защо го съпоставяш със сегашния? Нивото на медицината ли е същото, или възможността за нула време да стигнеш от единия до другия край на света за почти никакви пари?
  • 42 "ОТ Корона / С Корона"

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "От Горно нанадолнище":

    Общото между двете е, че не са "БЕЗ Корона".
  • 43 Грип

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Фффффф":

    О, да , моя грешка, забравих, че по онова време са правели аутопсия на всеки починал, и после да делели на "починал ОТ или починал С Хонконгски/Азиатски/Испански грип".
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 big

    0 2 Отговор
    Толкова починали с Ковид, а колко от Ковид? Колко милиарда е населението на Земята и колко процента от тях са тези починали? Колко човека са починали от други заболявания: инсулт, инфаркт, бъбречни и белодробни? Колко са загиналите на пътя? За тях не се изнасят сведения, но са в пъти по-много от споменатата цифра!

    Коментиран от #46, #47

  • 46 Грип

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "big":

    Ами какъв е тогава проблемът? Когато/Ако Covid стане "част от ежедневието", няма да се пише толкова. Засега е все още актуален.
  • 47 Ако искаш

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "big":

    да научиш тези сведения ще намериш подобни статистики. Тези болести не са нови и може да прочетеш тонове информация от всякакви медицински и статистически източници. И не се предават по въздушно капков път. В двеста теми го пишеш това и поне 50 пъти ти е отговаряно. Явно яко те гони склероза та... И постоянно се пише какво да не се яде, не се пие и как да се живее, за да се избегне рискът да се разболее от изброените от теб болести. Хиляди статии от диетолози, лекари и всякакви други. Ако си с диабет, получиш инсулт и т. н. няма да заразиш нито лекаря, който те лекува, нито хората в автобуса. Ако си с ковид е твърде възможно, особено ако не носиш маска.