Last news in Fakti

7 Юни, 2020 10:16 2 559 13

Ще бъдат ли анексирани части от Западния бряг?

  • израел-
  • западен бряг-
  • палестинци

Над 450 000 израелци живеят в тези колонии, смятани от международното право за незаконни

Ще бъдат ли анексирани части от Западния бряг? - 1
Снимка: БГНЕС

Хиляди израелци протестираха в Тел Авив срещу плана на израелското правителство да анексира части от окупирания Западен бряг, предадоха световните агенции.

Демонстрантите носеха палестински и израелски знамена и плакати срещу окупацията на Западния бряг и евентуалната анексия на части от тази територия. Протестът беше организиран от неправителствени организации и партии от лявото политическо пространство.

Новото израелско правителство на единството трябва да представи от 1 юли стратегията си за прилагане на близкоизточния план на американската администрация, уточнява novini.bg.

Планът предвижда анексия от Израел на долината на река Йордан и на селища на окупирания Западен бряг.

Над 450 000 израелци живеят в тези колонии, смятани от международното право за незаконни. На Западния бряг живеят и 2,7 милиона палестинци. Според участници в демонстрацията близкоизточния план за анексия поражда страх, защото ще доведе до нови размирици и дори до война.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    16 4 Отговор
    Израел ще бъде спрян само със сила! Палестинците са много слаби и неорганизирани (стадо), никога не са имали държава (като всички араби) и сами нищо не могат да направят!
  • 2 Гост

    12 3 Отговор
    Ще направят каквото си искат.Ако някой не е разбрал е време да разбере.Който е силен той определя правилата на играта.А такива глупусти като ООН и компания са празнословия.Кой ще посмее да се опълчи?!
  • 3 Иван

    7 7 Отговор
    Руски тролове ли съветват нацисткия Иэраел?
  • 4 Гого

    8 16 Отговор
    Няма ли най-после някой да им пусне три, четири ядрени бомби на скапанитее евреи
  • 5 Иван

    9 11 Отговор
    Еврейските сатанински плъхове да бъдат иэтребени както боклука от Содом и Гомор.
  • 6 Крем Бочко

    11 5 Отговор
    Нито следват повелите и законите на бог, нито правят това което Исус е казал. Евреите както бог казва са много непокорен и грешен народ.

    Коментиран от #7

  • 7 Иван

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Крем Бочко":

    И търговци вътре в сатанинския храм.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    ПО - ВАЖНИ СА ГОЛАНДСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ -КЪДЕТО ИМА КОЛИЧЕСТВА СЛАДКА ВОДА !!! ПРИ ТОВА СИ ВЪОРЪЖЕНИЕ ИЗРАЕЛ И БЕЗ ЗАЩИТНИКА СИ -ПОЗАКЪСАЛИ САЩ -МОЖЕ ДА ПРЕДПРИЕМЕ ДЕЙСТВИЯ -ДОКАТО ТЕХНИЯ ДОЛАР ДОМИНИРА ...А ПОСЛЕ !?!?!?
  • 10 М-даа

    3 1 Отговор
    Западния бряг е част от Обетованата земя,дадена с обет на Израел от Бог. Палестинците да снанат граждани на Израел и си решават пробрема, ще живеят при по-висок стандарт.Снета мрази Израел, дащото мрази Бог.Побидителя в крайна сметка е ясен.Жалко за многобройните жертви. " Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим".Пророк Захария 12:9.
  • 11 Петър

    1 2 Отговор
    Време е арабите да разберат, че времето :да, а ма, не свърши! Няма кой да ги издържа.
  • 12 Коментар

    2 2 Отговор
    Навремето Бил Клинтън и Ехуд Барак приеха 95% от исканията на палестинците и Ясер Арафат отказа сделка.Защо.?Защото им е по-изгодно два бъдат жертви в очите на света и да получават пари за това.
  • 13 Разбирач

    1 1 Отговор
    Евреите ще направят това което са решили,и никой не може да ги спре!