7 Юни, 2020 14:27 95 933 281

Ако избухне война между Турция и Гърция, Русия ще защити...

  • гърция-
  • турция-
  • нато-
  • русия-
  • война-
  • войски-
  • напрежение

Отношенията на Гърция и Турция са „бомба със закъснител под егидата на НАТО“

Ако избухне война между Турция и Гърция, Русия ще защити... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В дългата история на враждебност между гърците и турците се очертава нов обрат. Атина заплаши Анкара с военен отговор, ако турците започнат да сондират гръцкия шелф за петрол. Планове за подобни намерения Турция вече обяви предварително. Въпреки членството в НАТО и двете страни винаги се намират на ръба на войната. Ако си представите, че наистина такава избухва, чии шансове за победа са по-високи, коментира руският вестник “Взгляд“ в материал, цитиран от Агенция "Фокус".

Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос заяви, че страната му е готова да влезе във въоръжен конфликт с Турция, за да защити суверенитета си. Според него Министерството на отбраната отбелязва увеличаване на броя на турските провокации и на подобен фон Атина е готова на всичко, включително и военни действия. „Считам, че единственият начин Гърция да се справи с подобно поведение, което по принцип има склонност към агресия, е, от една страна, да използва всичките си дипломатически оръжия, а от друга, да увеличи възпиращата сила на въоръжените си сили“, каза министърът. На уточняващ въпрос готова ли е Гърция за военно решение на конфликта, Панайотопулос отговори: "Точно така!" Но той добави: "Ние не искаме това, но искаме да поясним, че ще направим всичко възможно, за да защитим максимално нашите суверенни права."

Причината за новия спор преди няколко дни се появи в Анкара. „Търкиш Петролиъм“, държавна нефтена компания, публикува заявления за лиценз за проучване и производство на въглеводороди в райони на Средиземно море, които очевидно са в съседство с гръцките острови. Атина твърди, че според международното право шелфът там е притежание на Гърция. Но Анкара демонстрира готовността си да претендира за тези води и де-юре, и фактически, заплашвайки да започне да добива нефт там. По-рано тази седмица гръцкият външен министър Никос Дендиас обвини Турция в опит да завземе суверенните природни недра на Гърция. Турският посланик беше повикан в гръцкото външно министерство. В сряда самият премиер Кириакос Мицотакис изпрати възмутено писмо до ръководството на Европейския съюз във връзка с "турските провокации". Той предупреди, че евентуална ескалация няма да доведе само до гръцко-турска криза, а до криза между Турция и целия Европейски съюз. Политологът Станислав Ткаченко в разговор с вестник „Взгляд“ нарече отношенията на Гърция и Турция „бомба със закъснител под егидата на НАТО“. И двете страни имат дълга и сложна история и между тях остават много нерешени въпроси, включително териториални. Двете държави многократно са спорили за контрола над Балканите и Егейските острови. Споровете около Северен Кипър не спират. В Турция има музей на омразата към гърците, а в Гърция има паметници на жертвите на борбата срещу турците. Въпреки това през последните 70 години страните решават спорове в цивилизована рамка ”, смята Ткаченко.

„Основният проблем в тази ситуация, без съмнение, е президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, смята политологът. "Ердоган се опитва да укрепи позициите на Турция в света и региона. Една от стъпките в тази посока е опит да предяви претенции към гръцкия шелф", обясни той. Общото членство в НАТО не е попречило на страните да се сблъскат помежду си повече от веднъж. Последният път, през 1974 г., се дължи на граждански конфликт в Кипър, където преди това турци и гърци живееха заедно. Тогава турският десант кацна на острова и все още си е там. След това кипърските гърци веднага подкрепиха Атина. Оттогава кавгите между двете страни припламват редовно и ръководството на НАТО всеки път трябва да се намесва в тях като посредник. В началото на тази година ситуацията отново се изостри, когато десетки хиляди бежанци се опитаха да влязат в Гърция от Турция, някои от които бяха въоръжени. Нещо повече, турските сили за сигурност по всякакъв начин помагаха на нелегалните имигранти да атакуват гръцката граница, за защитата на която Атина беше принудена да приведе армията в повишена бойна готовност. В резултат, според наблюдатели, тази година отношенията между Атина и Анкара са най-лошите след конфликта в Кипър. На този фон военните експерти проведоха сравнителен анализ на въоръжените сили на двете страни, като си представиха ситуация, при която заплахата на министър Панайотопулос бъде осъществена и двете членки на НАТО наистина влязат в пълномащабна война.

„Турската армия в блока на НАТО е втората по големина - 510 хиляди души. Не случайно някога я държаха по южните граници на СССР. Тази армия винаги е била подготвена за конфликт. По време на Студената война - за конфликт със СССР, след това за различни военни операции в Близкия изток “, каза за вестник „Взгляд“ редакторът на списание„ Арсенал Отечества“ Алексей Леонков. Последният успешен военен опит, натрупан в Либия и Сирия, говори в полза на турската армия. "Въпреки някои загуби, Турция постига резултати там", припомни експертът. Гърция, за разлика от Турция, отдавна не е участвала във войни. В класацията на европейските армии Гърция заема едва десето място, а Турция - третата след Русия и Великобритания. Гръцката армия има 160 хиляди души, а военният бюджет е два пъти по-нисък от турсккия и възлиза на приблизително 6 милиарда долара. Броят на бронираните бойни машини е около 4 хиляди и разполага с 390 единици самолети.

„Турция разполага с 8,6 хиляди бронирани машини, включително танкове, 470 самолета. Турция надминава съседа по големина на флота. Гърция се спасява само от факта, че е член на НАТО. При директен сблъсък тя най-вероятно няма да оцелее сама ”, смята Леонков. Президентът на Академията за геополитически проблеми Константин Сивков добавя: ако турската авиационна група надвишава гръцката такава по брой, то от гледна точка на техническото оборудване те са приблизително еднакви, тъй като и двете страни използват американски самолети F-16. „Турският флот е достатъчно силен и има подводници, ракетни катери и фрегати. Гръцкият флот е значително по-слаб, три пъти по-малоброен от гледна точка на подводниците. Те са приблизително сравними по състав на ракетни катери, но по отношение на фрегатите, турският флот значително превъзхожда гръцкия “, каза Сивков пред в. „Взгляд“. В полза на Турция е наличието на собствен военно-промишлен комплекс, по-специално способността за производство на крилати ракети с далечен обсег SOM. „Турците имат добре развито производство на ракети въздух-земя, противотанкови оръжия. Освен това те произвеждат дронове, които поразяват боеприпаси “, подчертава Леонков. От 17 век турската армия непрекъснато воюва, поради което тя е развила определени традиции.

„Въпреки че Гърция има руски системи С-300, изходът от бойния сблъсък ще бъде съмнителен за нея. И основният показател е броят на населението. 70 милиона души живеят в Турция, а 12 милиона живеят в Гърция, Благодарение на този резерв турците могат да призоват повече хора под оръжие, отколкото гърците. Така че всички съотношения не са в полза на гръцката армия ”, смята Леонков. Сивков е съгласен, че при директен сблъсък турците имат повече шансове за победа. „Въпреки това, нещата никога няма да стигнат до това, освен ако Турция окончателно не се дистанцира от НАТО. Но дори и в този случай Алиансът може да вземе страната на Гърция. Ако Гърция продължи да се придържа към проамериканската линия, тогава, за да спаси южния му фланг, американците ще се застъпят за нея “, убеден е експертът. „Но дори ако НАТО внезапно остане в кулоарите, тогава в случай на конфликт за Гърция, някой определено ще се намеси. Човек лесно може да си представи ситуацията, в която Русия и Турция отново ще изострят рязко отношенията си. В тази ситуация Русия ще се застъпи за Гърция. Следователно няма причина да се твърди, че Турция има всички шансове за победа. Гърция винаги може да разчита на сериозна стратегическа подкрепа на различни силови центрове “, обобщи Сивков.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 215 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ташун Касапа

    426 37 Отговор
    ЩОМ НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ ВЛИЗАТ ВЪВ ВОЙНА,ЕГАСИ НАТОТО. КОГО ЩЕ ЗАЩИТЯТ В СЛУЧАЯ ?!

    Коментиран от #146, #249, #278

  • 3 В.В.

    251 44 Отговор
    Нищо от това няма да се случи....

    Коментиран от #158

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ако Турция

    364 92 Отговор
    Нападне Гърция си подписва смъртната присъда, която Русия ще материлизира моментално без да се замисли...

    Коментиран от #8, #136, #182, #280

  • 6 Тоа па

    43 81 Отговор

    До коментар #1 от "ВСИЧКИ":

    Ти па с кво?с гол г.з?
  • 7 ZZorro

    71 94 Отговор

    До коментар #1 от "ВСИЧКИ":

    В бой между борец и художествена гимнастичка,кой ли ще победи?

    Коментиран от #98, #120, #147, #154

  • 8 Въй въй

    67 52 Отговор

    До коментар #5 от "Ако Турция":

    Големи разбирачи бре

    Коментиран от #13, #71

  • 9 Да да

    60 254 Отговор
    Предвид че турски дронове бият на ушанкиге ПВО-то, то е ясно че Русия ще се осере! Само че Турция няма да нападне Гърция, защото ще се разпадне.

    Коментиран от #34, #53, #68, #233, #272

  • 10 Благой от Софстрой

    92 30 Отговор

    До коментар #1 от "ВСИЧКИ":

    ЩЕ ИГРАЕШ ГАНКИНОТО СЪС ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ.КЪДЕ ПА СЕ СЛАГАШ В КАШОНИТЕ А ИЗНОС БРЕ,С МИЖАВА ПЛАТЕНА ВОЙСКА ОТ 1000 БРОЯ.

    Коментиран от #22

  • 11 И ние

    294 126 Отговор
    ще сме на страната на Гърция.Тези турчаля искат целия Балкански полуостров.Добре,че Русия ни пази,иначе Турция 1000 пъти досега да ни е нападнала.Но Ердоган го е страх от Путин

    Коментиран от #16, #166, #198

  • 12 Хахо

    30 39 Отговор

    До коментар #4 от "габровец от варна":

    Хи хи хи хи ......Вярваш ли

    Коментиран от #171

  • 13 Стамат магарето

    75 12 Отговор

    До коментар #8 от "Въй въй":

    Тесни специалисти.с две думи задклавиатурни мишки.
  • 14 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    168 42 Отговор
    По голяма тъпотия скоро не бях чел . Най голямата тъпотия я намирате в нета и я пльосвате тук-

    Русия каква е ,че да се намесва ? Някой иска ли и намесата изобщо ?
    Гърция знае как да се пази -за това и разшириха американската база там , получиха въоръжение, ъпгрейдват си самолетите до блок 70 , т.е. стават много по добри от турските. САЩ им подариха хеликоптери. Но не е само до подаръка , а с това изразиха и позицията си . В Турция не са прости ,разбират от тия знаци .Турция няма да нападне Гърция .

    Коментиран от #85

  • 15 Белю

    74 101 Отговор

    До коментар #1 от "ВСИЧКИ":

    Ами той мюслито 500 г. ви кара без вазелин.
  • 16 Ко речи

    90 28 Отговор

    До коментар #11 от "И ние":

    Тъпунски Русия не пази натовски държави бе .

    Коментиран от #27

  • 17 Нато нато ама,

    99 37 Отговор
    Не е лошо да направиме малко окопи до резаната граница.

    Коментиран от #133, #258

  • 18 ИЗВОД

    109 24 Отговор
    Значи ,Плащаш си в ЕС и НАТО ,и за взаимопомощ забрави. А ходим по Авганистан и Африка на мисии.Ко ши прайм ся?

    Коментиран от #94

  • 19 Ххх

    125 26 Отговор
    Че каква е логиката Русия да помага на Гърция ? Какви интереси има Русия в Гърция в момента, че Путин и Ердоган отново да се ловят за гушите ? Пък и гърците играят двойна игра от години. Правят се на приятели с руснаците, но от време на време изострят отношенията си. Даже мисля че преди време Гърция изгони руски дипломати. А когато беше кризата със сваления руски разузнавателен самолет в Сирия съм чувал, че гърците са предоставили своите ракетни комплекси С 300 за проучване от американски и израелски експерти. На фона на гръцко турските противоречия Гърция се опитва да поддържа по - тесни връзки със САЩ, разчитайки на тях за подкрепа в споровете им с Турция. Русия, от друга страна продължава да поддържа определени отношения с Турция, въпреки че воюват от различни страни в Сирия и Либия. Тези дни четох, че се договаря нова доставка на С 400 за Турция и частично прехвърляне на турската страна на технологията за производство на комплексите. Така че не виждам, защо Русия ще тръгне да спасява Гърция при евентуален конфликт. От християнска солидарност ? За съжаление това понятие отдавна се изпразни от съдържание. А и някои християнски страни се сещат за Русия само когато се покаже вероятност мечката да заиграе и в техния двор, или в случая полумесеца и ятагана.

    Коментиран от #39, #77, #216

  • 20 Иван

    120 50 Отговор
    Не са ли нагли турците?
    Така някога и ние сме патили идват и си присвояват!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 e i kwo

    50 32 Отговор

    До коментар #10 от "Благой от Софстрой":

    тия поне са се обучавали в нещо, а не като едно време да излизам от набор с професионална квалификация за домакиня, през цялата си служба съм стрелял един път с 30 патрона, всичко осъанали беше снаражение скофа,метла, лопатка, парцал и белина. 1000 обучени ще размажат най-малко 50 000 мъжки чистачки

    Коментиран от #82, #139

  • 23 Ще ни

    33 37 Отговор
    Разпарчетосат,ние сме територия мишена,след което ще ни разделят на 3до5 части.Нова Сирия
  • 24 Ще има бой по сиртакоглавите

    28 47 Отговор
    Както винаги. И то без кой знае какво усилие.
  • 25 Ю Кортес

    62 33 Отговор
    В такъв конфликт,турция ще бъде напълно изолирана.Освен всичко,Гърция има военен договор за взаимопомощ и с Израел.

    Коментиран от #214

  • 26 Ххх

    73 13 Отговор
    Русия обикновено излиза като победител благодарение на ранните модернизации и реформи на Петър Велики, но Селим III и Махмуд II извършват това малко по-късно. През 19-ти век, съюзите на Великите сили вкараха османците в театъра на Европа след Кримската война и само политиката на Великите сила попречи на Русия да окупира Истанбул след войната от 1877-1878 г.
    Първата световна война доведе до дългоочаквания обществено-политически крах на Руската империя, до революцията и възникването на СССР. Османската империя, след като едва поддържа своя суверенитет по време на Първата световна война с помощта на Германия и блестящият офицер Мустафа Кемал, и огромни жертви в цялото общество, се промени в Република Турция през 1923 година.
    Между войните, Турция и СССР останаха приятелски, но далечни. В края на 30-те години на миналия век, с петгодишните планове на Сталин, които превръщат съветската икономика в икономика с тежка промишленост и производствен капацитет, СССР възражда военната си сила.
    Резултатът от ВСВ превърна СССР във Велика сила и Турция отново почувства древната заплаха за своя суверенитет, основан на изначалната алчност на Русия към Босфора и Дарданелите.
  • 27 абе ей

    137 42 Отговор

    До коментар #16 от "Ко речи":

    Ти под "пазене" какво разбираш? Да застанат руснаци с автоматите на нашата граница ли? ха ха ха
    Когато България влезе в Нато....един руски генерал коментира така;- "Независимо България къде е..дали е в Нато,дали в някакъв съюз (за преговорите по онова време на България с ЕС) Русия няма да допусне и педя земя да бъде отцепена от България"! край на цитата.
    Русия е гарант за това,България да я има като държава. Без Русия нашите "съюзници" да са ни унищожили.
    А Ердоган вече да е във владение ,а ние с чалмите.

    Коментиран от #32, #35, #36, #157

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 kysno

    50 8 Отговор
    някой, май забравиха "намесата" на нато в кипърската криза (война) през 70-те години

    Коментиран от #215

  • 31 Защо сам неси направите анализ

    21 4 Отговор
    Коя от двете държави граничи с Русия?, кой премиер е имал повече срещи, ЕС санкции срещу Русия, обтегнати отношения Русия - САЩ.

    Коментиран от #49

  • 32 Хахахс

    20 35 Отговор

    До коментар #27 от "абе ей":

    То НАТО им откъсна цяла България, ти говориш за педя.

    Коментиран от #46, #47

  • 33 Независимо на коя страна ще застане

    57 65 Отговор
    Турците ще опукат гърчулята за нула време като стой та гледай, важното е ние на коя страна ще застанем за да не изгорим покрай поради глупост и твърдоглавие.
  • 34 ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН

    44 18 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    кратунч вас ако някои ви нападне и нато няма да може да ви спаси , ще трябва да се намесим пак ние , а ти нас не ни мисли , щото твоите братя сега в Америка , негрите ги бият като маче в дирег , и ги газят като луда крава теленце , ти за нас не бери грижа , гледаи си твоито канче защото си се насрал преди да те нападне някои , пред нас и Нато не преде и не може никога да преде /Дантели/, явно и ти не можеш да предеш , защото маньето ти е на тавано захвърлено , и един пуловер не може да си изплкетеж за зимата , камо ли па нещо друго., ето аз ушанката сам си я бродирам , даже шала и ръкавиците си ги плетя сам , да не ти говоря и за другите неща , ти които не ги можеш./КАПИШ/.

    Коментиран от #129

  • 35 транс галактически мурзилки

    51 16 Отговор

    До коментар #27 от "абе ей":

    Ама верно ли това ? Ми кой даде Беломорска Тракия , кой даде Западните Покрайнини , кой създаде македонска "нация " .

    Гинкобилоба пий , че много забравяш

    Коментиран от #92

  • 36 Абе да

    39 11 Отговор

    До коментар #27 от "абе ей":

    Колко вода изтече?, какво ли не направи тиквата за да си развали отношенията с Русия, до вчера храчки и сега яйцето на път, много мили ви станаха руснаците. Русофили, Русофоби.
  • 37 В.В.

    50 29 Отговор
    И все пак ,ако стане пълномащабна война,,Русия ще застане на страната на Гърция...Няма как.

    Коментиран от #40, #42

  • 38 Турците са ни съхранили 500 години

    69 87 Отговор
    Даже са ни освободили от гръцко духовно робство със създаването на българската екзархия със султански ферман през 1870г. което е истинското освобождение на българите.

    Коментиран от #197

  • 39 Hmmm

    69 13 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    Задкулисно Гърция е с Русия! И това дори е всеизвестно. Лукавите гърци привидно са про европейски ,защото ЕС им плаща за това!За разлика от България,която си плаща да е в ЕС! Олигархията в Гърция-корабостроителите ,които назначават правителствата и съответно контролират са с Китай. Дадоха Пирея на концесия за 30 години на Китай..Както и китайския корабен транспорт са в съдружие с гръцките корабостроители и използват 700 гръцки транспортни кораба.
    Гърците се правят на евроатлантици,но когато Нато бомбеше бивша Югославия ,гърците затвориха небето си за Натовски самолети,въпреки,че бяха и тогава в Нато.Докато България,не беше в Нато ,но отвори въздушното си пространство за Натовските самолети да бомбят Югославия.
    По време на преговорите за името на Македония Ципрас ходи два пъти при Путин. Втория път се върна от Москва и веднага подписа за името на С.Македония.
    А още преди това...кризата през 2015 г. референдум,перчене ....Ципрас отново ходи два пъти при Путин...върна се след втория път и ...хоп-веднага споразумението с ЕС готово и ЕС изкиха безвъзмездни 86 млрд евро на гърците. 86 млрд евро,които платихме всички европейци,в това число и българите.
  • 40 Все пак

    9 7 Отговор

    До коментар #37 от "В.В.":

    фантазия, мечта, плахо желание, реалноста е това което си си постлал.
  • 41 Факт!

    21 26 Отговор
    Ние от Судан сме твърдо за африканските ни Етиопски братя гърците
  • 42 Костя К. Рубльов

    31 12 Отговор

    До коментар #37 от "В.В.":

    А ще застане ли ? Ама 2 газопровода и минават през Турция -мислиш ли за тоя тънък мовент . Че Турция ще им тури крана веднага

    Коментиран от #60

  • 43 az #Победа75

    46 12 Отговор
    При военен сблъсък първоначално всички ще стоят настрана. А после ще наблюдаваме плаващи коалиции. Едно е сигурно - и двете страни ще търсят подкрепата на Москва!
  • 44 Смехории

    69 4 Отговор
    Каракачанов оня дем в коя посока плашеше гаргите при "артилерийските" учебни стрелби с калашник, лека ратечница и лека зенитна картечница?! Ако се опита да влезе в танк - засяда невъзвратимо в люка и ще трябва с оксижен да режат танка за да го извадят!

    Коментиран от #52

  • 45 Много ясно

    19 35 Отговор
    Русия ще защити ислямска Турция докато ислямист я управлява!!Нас православните ще ни защити следващият президент на Русия!

    Коментиран от #58

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 абе ей

    46 15 Отговор

    До коментар #32 от "Хахахс":

    Не зная ,защо не ми пускат коментара.Но кратичко сега;- Нато не е откъснало нищо,освен едни 4% от бюджета,които плащаш на шапкарите. Толкова ли е сложно да разбереш,че Нато е средство за източване на бюджетите? Нито повече,нито по-малко!Но виж...Ердоган който се изказа,че територията до Пловдив му е на сърцето...като нищо ще вкара турските войски до Пловдив и слагаш чалмата. Разбира се,ако никой не стои зад България.
    Справка Кипър.

    Коментиран от #48, #142

  • 48 В киоър

    19 5 Отговор

    До коментар #47 от "абе ей":

    С чалми ли са?

    Коментиран от #51

  • 49 Защо сам неси направите анализ

    14 4 Отговор

    До коментар #31 от "Защо сам неси направите анализ":

    Брекзит, ЕС няма войска, ЕС не е вземала едино душни воени решения, Германия- САЩ воени проблеми, изтеглят 2/3 от войската си в Германия без да я предупреди а това е прецидент и др.
  • 50 Тиберий

    63 15 Отговор
    Ако стане такава война с България е свършено Нямаме нито армия нито ресурс за отбрана Отбранителните линии са занемарени язовирите изсточени ракети няма Да живее демокрацията

    Коментиран от #73, #238

  • 51 абе ей

    38 7 Отговор

    До коментар #48 от "В киоър":

    Искаш да кажеш,че ако Турция откъсне територията ни до Пловдив,не е нищо особено? Важното е да не са с чалми хората в откъснатата територия? Така ли? Няма значение ,че ще е турска вече.М?Лягаш си вечерта и на сутринта се събуждаш в Турция;)))

    Коментиран от #56, #61

  • 52 Смешник

    20 3 Отговор

    До коментар #44 от "Смехории":

    Ти даже не знаеш що е ислямска държава, един къс урок. Когато ходжа (халиф) управлава и няма парламент, как щеше да се казва управлението на България ако нямаше парламент и я управляваше патриарх например Ватиканът е абсолютна теократична изборна монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е ...
  • 53 Ъхмм

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Бият го по интернет! Ъхмм!
  • 54 по бързо

    13 0 Отговор
    Четете св. Паисий Светогорец!!!!!!
  • 55 по пет на нож

    19 28 Отговор
    и ние ще помагаме на ход ще се вземат Одрин и Константинопол

    Коментиран от #59

  • 56 Ами освободените турци

    16 12 Отговор

    До коментар #51 от "абе ей":

    В Кипър са доволни. Иди да ги питаш ако не вярваш.
  • 57 Историк

    28 8 Отговор

    До коментар #1 от "ВСИЧКИ":

    После гърците ще ни го начукат ,както става през 1913 г !!! Прост народ слаба държава !!!
  • 58 Явно не ти е ясно

    8 2 Отговор

    До коментар #45 от "Много ясно":

    Ти даже не знаеш що е ислямска държава, един къс урок. Когато ходжа (халиф) управлава и няма парламент, как щеше да се казва управлението на България ако нямаше парламент и я управляваше патриарх например Ватиканът е абсолютна теократична изборна монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е ...
  • 59 Историк

    30 10 Отговор

    До коментар #55 от "по пет на нож":

    После ще има турско присъствие за още няколко века !!!
  • 60 Дано да ги затворят

    22 6 Отговор

    До коментар #42 от "Костя К. Рубльов":

    тия кранове . Те тръбите може и да ги резнат руснаците и да ги наредят по старият план.
  • 61 В Кипър не е точно така

    22 25 Отговор

    До коментар #51 от "абе ей":

    В Кипър гърците колега и застрелваха турци. В Кипър турците просто се събудиха свободни след намесата на Т9433урция
  • 62 Алексей

    59 7 Отговор
    Турция нама да нападне първа. Турция обаче ще сондира на 100%
    И ако Гърция нападне, Турция ще отвърне яростно. Ето там е заровено кучето.

    Коментиран от #231

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Турция просто чака

    39 18 Отговор
    Да и дадат повод и да приключи с гърците.
  • 65 Да, прав си

    35 16 Отговор

    До коментар #63 от "Споко твоят":

    И САЩ и Русия се договарят с Турция. Гърците никой не ги бръсне
  • 66 Русия е прокълната кочина на Злото

    15 55 Отговор
    Държим Турция на много здрава, къса каишка. Място за Русия в спорове между държави от НАТО няма. Тя е обречена на разпад.

    Коментиран от #74

  • 67 Бачо Киро

    44 21 Отговор
    Идиоти... Имали били 470 самолета... Ма колко са дърти щайги не пишат. Също така знаем колко могат чалмите, имали са сблъсъци с гърците. И кво я пънат тая армия толкова, като повечето са чалми с пушка... Колко от тази армия могат да пратят към Гърция? Нали като оголят другите фронтове и ще ги прегазят другите в гръб... Аре стига се пънаха, цифри на хартия... От тея 470 имат около 250 Ф16, гърците около150 + миражи. За разлика от Турция, Гърция ще може да впрегне цялата си армия, тя няма нужда да се пази от други. Това е даже преди ЕС да събере кураж да се включи в защитата на граници на ЕС, а че в началото ЕС ще си седи на ръцете и ушите е ясно на всички. Естествено, турците ще трябва да внимават да не целят американците... Та тая работа си е дрънкане по вестниците,, въобще не я мислете.

    Коментиран от #81, #88, #138

  • 68 И където го видя това нещо?

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Ех мечти, мечти...
  • 69 Хайдут Петку

    29 30 Отговор
    Тъпи фанариотски номера, целящи да скарат Турция с ЕС и САЩ. СИРТАКИТО Е готина игра, но ако направиш грешна стъпка, можеш да се нанижеш на дебелия Анадолски.....Вай,аман !?
  • 70 Сталин

    50 12 Отговор
    Пълно мащабна воина няма да има, Турция колкото и да е силна толкова е крехка от вътре. Всичките и съседи освен нас са зле настроени към нея. Армения, Иран, Ирак ,Сирия при удобен повод ще застанат срещу нея. Все пак Гърция не е Сирия. А Кюрдистан само това чака. Това ще се реши между САЩ, Русия, Китай и Израел. А турската армия е в пъти по силна, но - то и лъва е силен, но заобиколен от хиени?

    Коментиран от #78

  • 71 ти си от контраразунаване

    13 19 Отговор

    До коментар #8 от "Въй въй":

    а авторката е международно признат военен анализатор. Че ще хапнат дръвцето гърците ще го хапнат, много цигански номера, то не се трае вече.
  • 72 А. ние- доблестни член на НАТО

    50 7 Отговор
    ще се бием срещу единия агресор с чертежи на самолети, а срещу другия - с бойните газове, отделени от мастития ни министър на отбраната.
  • 73 Споко не сме заплаха

    38 8 Отговор

    До коментар #50 от "Тиберий":

    за никоя държава. Нас ни разграбват 30 години без армия.С тази променена демократична история ще ни заличат като народ. Наближава времето когато ще изчезне Българският етнос.
  • 74 хи хи хи

    11 7 Отговор

    До коментар #66 от "Русия е прокълната кочина на Злото":

    И кои я държите Турция?
  • 75 Войната между Турция и Гърция

    26 38 Отговор
    Ще продължи не повече от 2 часа. Въпросът е после кой ще подписва капитулацията, панойотопулос или мичотакис.
  • 76 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    38 15 Отговор
    Ако избухме война Турция - Гърция, Руската Федерация ще си прави пас! Краварите да се оправят сами там!
  • 77 злобар

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    Абсолютно вярно ! Сега всеки си гледа интереса и себе си пандемията е ясен пример за това.
  • 78 Явно в България

    30 3 Отговор

    До коментар #70 от "Сталин":

    всички разбират, освен от футбол, политика и педагогика, и от глобална геостратегия. Ами. след като начело на държавата е всепризнат евростратег, магистрален инженер, футболист и епидемиолог, поданиците му са негова достойна проекция...
  • 79 Аз отивам да помагам

    21 38 Отговор
    На Ердоган и после да се насочи към бегето да ни освободи от комунистическо робство

    Коментиран от #124

  • 80 статистик

    23 4 Отговор
    само за сравнение гърция население 12милиона .Гръцката армия има 160 хиляди души,бронираните бойни машини около 4 хиляди и разполага с 390 единици самолети.българия население 7милиона според Плана за организационно изграждане и модернизация на въоръжените сили (ПОИМВС) до 31 декември 2015 г. българските сухопътни войски трябва да бъдат сведени до 14 310 и да разполагат общо със 160 танка, 378 бронирани машини и 192 артилерийски установки.България разполага с 16 изтребители МиГ 29, с 14 щурмовика СУ-25 От 16-те изтребителя МИГ 29 летят 8 . От 14-те щурмови СУ-25 7 или 8 са в състояние да се издигнат във въздуха. Броят на пилотите е под 200 души, а общата численост на ВВС е 6750 души.

    Коментиран от #275

  • 81 Бачо Киро черешовото топче

    16 2 Отговор

    До коментар #67 от "Бачо Киро":

    Да изброявам ли а то го пише в статията значи не си чел, защо смяташ другите за неграмотни. От коя година се правят воени дронове ааа ти не знаеш каквое а крилати ракети сигора с черешовото топче.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Българин

    37 9 Отговор
    според мен българия трябва да се опита ако е възможно да извлече полза от ситуацията примерно да си върне беломорска тракия заграбена от гърците по най долния и продажен начин .

    Коментиран от #86, #223

  • 84 Бай Горан

    30 13 Отговор
    Естествено,че Русия ще защити Турция.Путин с кого откри най-голямата джамия в Европа в столицата Москва,с кого ряза лентата на Турски поток,на кого продаде С-400 и искаше да продава и Су-57?Е,може да прати в помощ на гърците батальона "Вагнер" и като турците ги понатупат,да казва "их там нет",но като цяло,ще заеме миротворческа роля.Абе,цялата статия е дивотия родена от кратуната на руски фантазьор.

    Коментиран от #108

  • 85 Ахил

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Eдин смислен коментар

    Коментиран от #95

  • 86 nemo

    19 0 Отговор

    До коментар #83 от "Българин":

    Ти ли ще ходиш да воюваш тогава ???
    Или просто предлагаш на други ?
  • 87 Важното е че................

    17 13 Отговор
    Бай руснак ще разпъне чадър над братска България
  • 88 Ти наистина си бачо киро тъпия

    19 18 Отговор

    До коментар #67 от "Бачо Киро":

    Видно е че чалмите могат повече от калпаците. Сигурно нямаш сателитна телелевизия, за теб времото е спряло при черешовото топче и си викаш много съм велик, турчелята имат воени сателити и крилатите ракети изтреляни от дроновете ги командват от сателит също като черешовото топче на калпака.
  • 89 ГЪРЦИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО

    25 22 Отговор
    ЩЕ ИЗЯДАТ ДЪРВОТО. ...ДА СЕ ЗАПАСЯВАТ С ВАЗЕЛИН. .АНАДОЛСКИТЕ МАНАФИ НЕ ПРОЩАВАТ. .НА ТУРЦИЯ ПОМОЩ НЕ И ТРЯБВА. .РУСИЯ НЯМА ДА ПОМОГНЕ НА ГЪРЦИЯ. .ЗАЩОТО ВИНАГИ СА БИЛИ НАСТРОЕНИ ПРОТИВ РУСИЯ

    Коментиран от #96

  • 90 споко ва

    17 23 Отговор
    без да искат ще завладеят кържали и разградско, даже и черномориету!
  • 91 Caliente Nicaragua

    26 22 Отговор
    Най много гърците да бъдат изритани обратно в Африка откъдето идват

    Коментиран от #93

  • 92 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "транс галактически мурзилки":

    Ами, отговори "Кой", че не се сещаме.
  • 93 РЕАЛИСТ

    31 5 Отговор

    До коментар #91 от "Caliente Nicaragua":

    А турците откъде идват?

    Коментиран от #162

  • 94 Малко инфо

    26 5 Отговор

    До коментар #18 от "ИЗВОД":

    В Италия се подготвя референдум за напускане на ЕС и НАТО. Инфото е от петък.
  • 95 ha ha ha

    16 3 Отговор

    До коментар #85 от "Ахил":

    Смислен коментар ли? Та в главата му е пълна мътеница.
    Американците на себе си не могат да помогнат ,в страната им е анархия ,но видите ли ....боли ги за гърчолята. Абе вие врътите ли се,к"во? А и Гърция си е Китайска...к"ва работа имат американците там,а и кой им иска помощта,както казва мътната глава горе..Преди години им бомбиха амерканското посолство в Атина...
  • 96 Hmmm

    22 5 Отговор

    До коментар #89 от "ГЪРЦИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО":

    Настроени против Русия ли? Та Гърция по дефиниция си е русофилска.Недей гледай какво говорят,а гледай какво вършат.Ако познаваше лукавите гърци,нямаше да мислиш така.

    Коментиран от #137

  • 97 big

    12 0 Отговор
    На чия страна? Всичко е относително, най-вероятно ще ги остави да се оправят сами и с НАТО. Би се намесила само и единствено в краен случай, ако по някакъв начин се засегне техния интерес и то в краен случай. Политиката и на двете страни към Русия, не предполага каквато и да е подкрепа към една от тях!
  • 98 Евач

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "ZZorro":

    А ако гимнастичката му лепне СПИН?
  • 99 Троянският кон

    18 25 Отговор
    Россия докато нападне Турция ще избухне вътрешна война в Москва. Там живеят 6 милиона мюсюлмани в цяла Россия са 35 милиона. Ердоган е голям стратег и майстор на шах мат

    Коментиран от #102, #104

  • 100 Русия няма как да помогне на гърция

    23 15 Отговор
    А на Турция помощ не и трябва.
  • 101 Артьом

    25 6 Отговор
    Ако наистина избухне война между двете държави, дано наш Бойко не се надупи на Ердоган, че като гледам редовно му дава отчети и му пада за 20.
  • 102 А това

    25 7 Отговор

    До коментар #99 от "Троянският кон":

    "Докато" става за 5 минути,а за един час...войната е свършила. Така,че ...дано не става.И турчолята да си седят на задника и не закачат гърците.
  • 103 Докато в русия се натискат

    16 29 Отговор
    Полумесецът ще се вее над Партенона
  • 104 А това

    14 4 Отговор

    До коментар #99 от "Троянският кон":

    Няма да имаш време и телевизора да си пуснеш да гледаш,и всичко ще е свършило;))))
  • 105 Рашша

    10 8 Отговор
    Страх ги е от Турция, че искат помощ от ЕС
  • 106 Рашша

    13 6 Отговор
    Страх ги е от Турция, че искат помощ от ЕС
  • 107 Хасан

    20 15 Отговор
    Ами от създаването си Гърция е увеличила територията си 8 пъти докато не усети юмрука в Кипър ...сега ще си връща вересиите
  • 108 898

    7 2 Отговор

    До коментар #84 от "Бай Горан":

    Продава на който плаща!А това на кого ще помага във война е друга бира!
  • 109 Хасан

    18 15 Отговор
    Турски леви екстремистки ,ПКК членове,дезертирали войници на ФЕТО все намираха подслон в Гърция ..щом приютяват такива редно е да приютят и бежанци ...
  • 110 Сребролюб Мангизлиев

    17 1 Отговор
    В крайна сметка някой разбра ли от статията - кого ще защити Русия :)
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Хасан

    10 7 Отговор

    До коментар #111 от "Bai Ivan":

    Не Турция а турските фирми имат заем ...Вносител на Опел ,продава на лизинг за 5 г в Турция и си изплаща към фабриките в Германия ..ако не може да плати просто не поръчва нови ...това и иска Ердоган ..да купуват местно производство
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Бай лан

    11 11 Отговор

    До коментар #111 от "Bai Ivan":

    Само като видя че пишеш на латиница си ми ясен. Нямам намерения да чета всичката ти тъпня. Гърция фактически е във фалит нали знааеш а пишеш за Турция, кой знае колко лъжи надолу си написал.
  • 116 Къса памет

    9 5 Отговор
    Най кратката война със заканителния халиф (арабски ходжа) Хафтар как завърши. Сега турците ще подобрят рекорда.
  • 117 Българин

    15 12 Отговор
    С нетърпение чакам войната между Гърция и Туртция и целия свят ще види кой ще командва балканите

    Коментиран от #183, #236

  • 118 Чичо Пей

    21 17 Отговор
    Не стига,че заграбиха 2км сухоземна територия при устието на р.Резовска при циганина Ив.Костуф,че окупираха о.Крит,унищожават Кюрдите в Сирия и т.н.т,безумният Хитлер вднешно време изруда Ердоган ,да ми яде гуя,изкам да присфоява още и още.ДокогА... Няма ли кой да му отсече главата на дръвника,както са правили предците му с гяурите.Такива боклуци,трябва да бъдат наказвани своевременно за да не се чувстват безнаказани то ест велики.Подкрепям Гърция,че отстоява своите граници,суверинитет и религия.
  • 119 ха ха

    22 16 Отговор
    Византийците от много отдавна загубиха войната срещу Османците. Просто от време на време си искат дозата Османски шамар. Последно си получиха в Кипър. А, по - добре да не се надяват на чуждо подкрепление, че така загубиха и половината Кипър. Турция не се надява на помощ от никой, това е да си наследник на Империя. Ако ти як, излизаш и се биеш, а не като сиртакитата, мек ни е, но се надяваме някой с як да дойде да ни помага. Е, ще ви помогнат, но помощта винаги идва късно. Пример, Кипър. А, може да се надявате на най - голяма помощ от защитаващите ви тук, и в деня на войната винаги ще ви защитават, пак от тук. Успех
  • 120 Агресор

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "ZZorro":

    В бой между Сибирска мечка и Мисирка кой ще победи
  • 121 пламен

    19 2 Отговор
    България не трябва да застава на страната на нито една от двете страни а да се помъчи да ги помири, преди да е избухнал евентуален конфликт.

    Коментиран от #196

  • 122 9 РОТА

    16 7 Отговор
    ЩЕ ПЕРЕФРАЗИРАМ КОЛЕТАГА ПО-ГОРЕ :

    Ако Турция нападне Гърция, си подписва смъртната присъда, която Русия ще материлизира моментално без да се замисли...

    И ЩЕ ДОПЪЛНЯ : ПОД БЛАГОСКЛОННИЯ ПОГЛЕД НА САЩ, А ЗАЩО НЕ И С ПРИКРИТО ТЯХНО УЧАСТИЕ...
  • 123 9 РОТА

    10 7 Отговор
    ЩЕ ПЕРЕФРАЗИРАМ КОЛЕТАГА ПО-ГОРЕ :

    Ако Турция нападне Гърция, си подписва смъртната присъда, която Русия ще материлизира моментално без да се замисли...

    И ЩЕ ДОПЪЛНЯ : ПОД БЛАГОСКЛОННИЯ ПОГЛЕД НА САЩ, А ЗАЩО НЕ И С ПРИКРИТО ТЯХНО УЧАСТИЕ...
  • 124 Ми те вашите отидоха

    2 4 Отговор

    До коментар #79 от "Аз отивам да помагам":

    ама не ги приеха! Сега какво се е променило че те заобича толкова и ще дойде да те вземе? По умен ли си станал, ядрен инженер ли си че да си струва да дойде да те освободи? Ех ако дойде, кви данъци те чакат, няма и Брюксел, няма и Европа! Свободно ще пътуваш само до границата със Сирия!
  • 125 Аууу

    7 6 Отговор
    Аууу колко залагат за Гърция ами евроджендарите докъто вземат решение Турция ще приключи с действията затова ние да гледаме да ги помирява е след това ще е късно.
  • 126 Прости сте ей

    18 16 Отговор
    Абе вие българите много зле щом защитавате Гърция не забравяйте че ви взеха територии. ТУРЦИЯ НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ НИКОЙ . Със 7 държави са я нападали и сме ги ... Не забравяйте Азербайджан - Пакистан - Узбекистан

    Коментиран от #131

  • 127 Джофри

    23 1 Отговор
    Дано Ердогана, не реши да навлезе и в Родината ни! Хунтата ще офейка първа с откраднатите пари! И тогава жална ни майка....

    Коментиран от #134

  • 128 0808

    14 8 Отговор
    .... Туркия ке падне!...

    Коментиран от #195

  • 129 Milen Kirov

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН":

    Като пишеш запетайки интервал има само след запетаята, а не преди нея. Това се отнася и за всеки друг препинателен знак.
  • 130 Кой ли ни бръсне за слива

    16 0 Отговор
    Не ми е жал нито за едните, нито за другите. И от двете страни сме видели и виждаме много добро, така че да правят какво ги акъл учи.
    Ние голи и боси, по-добре да плямпаме нещо за неутралитет, мирно разрешаване на споровете, добросъседство и тем подобни мантри. Щото само около 10 000 "българи" могат да вазират в Барцелона или Дубай примерно, другото е леш.
  • 131 Ей, смешник,

    10 10 Отговор

    До коментар #126 от "Прости сте ей":

    кой ти говори за дребните мишки? Мислиш ли, че Русия ще коленичи пред някого и няма да защити гърците? Ердоган не е чак такъв сербез, на какъвто се прави.

    Коментиран от #140, #174

  • 132 Бтв

    21 7 Отговор
    Ти помисли за себе си и ЩОТ ония както ги наричаш мюсли и тем подобни В България са около 1.5 млн души.. Според теб на коя страна са Тее.. трудно ще се справиш с тях и после с майка им Турция
  • 133 Е, ако и окопите

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нато нато ама,":

    са като оградата на НВ Тиквоний, жална ни майка.
  • 134 То е ясно...

    11 4 Отговор

    До коментар #127 от "Джофри":

    Пак ще посрещаме братушките.
  • 135 Ако е за пърдене и ние можем

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хаха":

    да и пръснем, даже ще се насерем. Тук е друга тема!
  • 136 Бтв

    7 20 Отговор

    До коментар #5 от "Ако Турция":

    Защо си мислиш че Русия е много силна Само Франция и Турция могат да я победят съвсем съми

    Коментиран от #245

  • 137 Точно така е,

    11 3 Отговор

    До коментар #96 от "Hmmm":

    оставете какви ги върши Мицотакис, народа си е русофилски и признателен на Русия. Само нещо да стане и ам. посолство е напълнено с Молотовки. Ходили ли сте скоро, да видите как е оградено?
  • 138 Иде време

    11 6 Отговор

    До коментар #67 от "Бачо Киро":

    Беломорието да стане българско
  • 139 Сталин

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "e i kwo":

    Ти да не си бил на военно обучение от училището
  • 140 Бизнеса на Русия е с Турция .За справка

    6 3 Отговор

    До коментар #131 от "Ей, смешник,":

    Южен поток заобикаляГърция
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 ърли

    8 8 Отговор
    ако стане война доставките на оръжие за турция ще спрат и войната ще приключи за месец макс..после ще последва тотална икономическа изолация ще изкарат една година и ще си спомнят че армията им може да смени президента във всеки един момент..хора като путин и ердоган не могат да разберат че в 21 век не е модерно да анексираш територий..това просто е единственият начин да държат техните мишки в подчинение..това са кръволоци които са живи благодарение на факта че са си създали външен враг..който им позволява да тормозят народа си

    Коментиран от #203, #235

  • 144 Без съмнение

    7 2 Отговор
    Русия ще защити СВОИТЕ газови интереси - по света, както и у нас.

    Коментиран от #151

  • 145 Борис

    9 16 Отговор
    Дано има война и руснаците да заличат турция от картата
  • 146 Бистра Политикова

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ташун Касапа":

    Спокойно, само ще изразят "голяма загриженост" и с това защитата им ще приключи. Както Великобритания и Франция са подкрепили Полша само на думи, когато през септември 1939 Хитлер я е нападнал.
  • 147 Цигу Мигу Тури Си Го

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "ZZorro":

    Ако е в кревата - гимнастичката...
  • 148 нане

    0 1 Отговор
    А ние какво ще правим?

    Коментиран от #150

  • 149 Случайно прочел

    11 0 Отговор
    Те и китайците бяха 1 милиард,но виетнамците ги биха през 1979

    Коментиран от #153

  • 150 Вили Кавалджиев

    1 2 Отговор

    До коментар #148 от "нане":

    Ще го духате особено и на едните и на другите)))
  • 151 Интелигентен

    6 1 Отговор

    До коментар #144 от "Без съмнение":

    Абсолютно,абсолютно,непременно и обезателно и България ще бъде въвлечена в такава комшийска война.Обезателно,Ердоган ще я използва да си експериментира и начеше имперските мечти и страсти.Да опита........
    .
  • 152 вуте

    2 1 Отговор
    Да се пробваме на румънския шелф! НАТО и ЕС, тъй може ли?
  • 153 Разбирач

    0 1 Отговор

    До коментар #149 от "Случайно прочел":

    Щото таваришчите са им помогнали малко...
  • 154 eхо

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "ZZorro":

    Гимнастичката🤣🤣🤣🤣
  • 155 ршрйшръй

    2 5 Отговор
    русия е с чалмите
  • 156 до вили

    2 2 Отговор
    ВИЛИ, не се крий с фамилията, знам те, че си КавалджиевА! И си известна на този уред! А и кой какъв е, това си търси! Дано тази вечер щастието те споходи! Късмет, скъпа!
  • 157 Будинов

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "абе ей":

    А ти имаш ли си идея колко водки или бояршник беше опънал ''руския алкохолизиран генерал'' преди да плещи тези небивалици.Ей това комунистите и на оня свят ще величаете руската пропаднала кочина дееба и дебилите смотани дееба.Докато и последния к о мунист не пукне,България не я чака нищо добро

    Коментиран от #164

  • 158 Георги

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "В.В.":

    Изключително логичен коментар. Точно така! "Нищо няма да се случи" Нито Гърция има силата и капацитета да нападне Турция,нито пък Турция,ще рискува с война да разреши спорната зона. Ще повлияе и на Нато и на външно политичиските й отношения. Най много и двете страни да намерят една среда.
  • 159 сериозно

    8 4 Отговор
    Някой ще обясни ли как Русия би защитила Гърция, след като византийците им скроиха номера с тяхната църква в Украйна, гониха им дипломати заради Крим, правиха непристойни и неуважителни изказвания против Русия, а?
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 хелп

    7 4 Отговор
    А ние няма ли да си поискаме Беломорието? И Русия няма ли да ни помогне на нас или ...Батката? Или ...Патката? И ние докога патки ще пасем? И защо нямаме никаква, ама никаква армия, освен една каруця сбирщина от заплатаджии и кой ще ни сравни с Турция и къде бяхме преди НАТО? Ах, да! И къде остана онуй СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТИ СЪС С А Щ?
  • 162 Realist

    1 4 Отговор

    До коментар #93 от "РЕАЛИСТ":

    Ot tam deto idvat prabilgarite.
  • 163 ивчо

    8 3 Отговор
    да ви имам журналистиката, къде фугурира Русия в статията, в заглавието и в последното изречение. Жалка журналистика евтини номера.
  • 164 ивчо

    4 3 Отговор

    До коментар #157 от "Будинов":

    куреее няма никскъв руски генерал има измислена журналистика изсмукана от пръстите, личи по лаишкитв коментари за бойните сподобнодти на двете страни.
  • 165 Истина

    3 7 Отговор
    И на чия страна ще застане Русия не разбрах?

    Този който плаща по- добре. Толкова е просто!
  • 166 Турчин от България

    9 15 Отговор

    До коментар #11 от "И ние":

    Ти наред ли си? Гърците са бивши Византийци, които ги правят врагове на България.
    По-добре България да застане зад Турция и може да си върне някои части от ньойския договор според мен и да помогнем на Турция със наши оръжия и те биха ни дадат може би областта Комотини за нас!

    Коментиран от #168, #204

  • 167 Константинопол

    5 3 Отговор
    Идва и твоя ред да бъдеш освободен , още малко

    Коментиран от #279

  • 168 Объркал си

    13 10 Отговор

    До коментар #166 от "Турчин от България":

    Турция е по голям враг на България от Византия защото Византия винаги е имала и българска част , многонационална империя със която по религия и култура сме еднакви и българите са участвали в управлението воините между България и Византия са били воини между владетели а не воини между народи
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 При евентуална воина

    11 8 Отговор
    Зад Гърция застават Израел , Сащ , Франция , Сърбия , Румъния Великобритания , Италия , може би и Русия , а Турция остава сама , представете си кои ще победи , просто за Турция това ще е нещо като първата световна че и по лошо 😂😂

    Коментиран от #178

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 abv

    10 8 Отговор
    Турция ще бъде унищожена от природни катаклизми и вътрешни войни.
    Кюрдите не са си казали последната дума.

    Коментиран от #176

  • 174 И защо

    8 2 Отговор

    До коментар #131 от "Ей, смешник,":

    Бе Оли, мислиш, че окъсаната ватенка ще защити гърчолята. Всичко е пари, без пари никой за никого не си мърда и малкото пръстче. Толкова ли си голям Олиго, че да мислиш, че някой някъде ще си праща войниците си да умират, и да поеме риска да губи военна техника за милиарди. Когато се надяваш някой да помага на България, първо си помисли, имаш ли с какво да плащаш. И защо някой заради тебе ще умира
  • 175 Сойка Присмехулка

    3 2 Отговор
    Аз много не разбирам. Но като гледам как всички подкрепяте гърците, реших да заложа 5 лв. на тях, че ще победят в една война с Рурция.
  • 176 123456

    12 0 Отговор

    До коментар #173 от "abv":

    Че кой се съобразява в Турция с кюрдите. Спазват ли законите, ще живеят в Турция като турски граждани, не ги ли спазват ще ги трепят по баирите като комари, това е. Ти ако имаш земя за кюрдистан дай им я, турците на искащите без това им дава място в ада
  • 177 Балкански

    7 9 Отговор
    До скоро бяха.. Почти фалурала Държава.. Ако Германия не беше им помаганала. А я, ги виж днес готови да, въелекат война в региона.. Да въелекат и цяла Европа която ги спаси щото просиха къто ПРОСЯЦИ НО.. За милостиня и заем Дане умрат от глад.. Но кой са те малка държава с има нама 12млн души.. Шамар през устата и пълна с кръв Бой и бой за гърците

    Коментиран от #200

  • 178 Бтв

    7 7 Отговор

    До коментар #170 от "При евентуална воина":

    А зад Турция Китай.,Саудитска Арабия И Германия 5686

    Коментиран от #184

  • 179 Китайчик от Сибир

    5 3 Отговор
    А за Русия кой ще се застъпи Тръгнали да освобождават
  • 180 Дерманци

    4 3 Отговор
    А... Русия кой ще е.. Ако се наложи всички комшии чакат удобен момент за да си върнат всичко и да я унищожат най дебнат Полша и Украйна.. Русия която създаде Македония
  • 181 Баба Ванга

    4 3 Отговор
    Виждам дека Владимир ке руча на Ердоган кора!
  • 182 Таралек билек

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ако Турция":

    Ти не мисли Турция, а вържи свойте гащи!
  • 183 Както винаги

    5 2 Отговор

    До коментар #117 от "Българин":

    Двама се карат, трети печели. Естествено Русия чака с нетърпение подобен конфрикт и нищо чудно самамата руска военна тактика да е предизвикала този конфликт за да се впусне в "освободителна война ". В това няма нито лошо нито добро, това е просто Русия, нищо ново ако погледнем историята в миналото. Повтарям, това не е нито лошо нито добро, просто те могат да си позволят тази тактика и я прилагат. Въпрос на чест и достойнство.
  • 184 Виж сега

    8 9 Отговор

    До коментар #178 от "Бтв":

    За турция щи обясня на кратко , Сащ са вдигнали мерника на турция понеже не слушат квот им се казва , руснака им точи брадва от десетилетия но чака и не ги е почнал заради НАТО , Гърция иска половин Турция понеже си е неина многовековна територия , сирийците се чудят как да ги избият от долу , иранците също са врагове на Турция и биха се възползвали от момента , Израелците ги мразят колкото и гърците и биха направили всичко да бъде Турция унищожена , французите ги ненавиждат , италианците биха подкрепили всяка държава срещу тях , англичаните им имат мерак от времето на британската империя
    Румънците са готови да скочат те и сега ги подгонват от време на време в Черно море , сърбите ще скочат ако трябва Египтяните също са готови за воина срещу турция аве спукана им е работата

    Коментиран от #186, #199, #201

  • 185 Anonimen1

    6 7 Отговор
    Слава на Русия и на целия славянски народ.

    Коментиран от #187

  • 186 Ама ти сериозно ли 🙉🙉🙉

    7 4 Отговор

    До коментар #184 от "Виж сега":

    От този по елементарен коментар не бях чел отдавна Много ниско ниво
  • 187 Китайчик от Сибир

    8 2 Отговор

    До коментар #185 от "Anonimen1":

    Те славяните са там в Русия Видиш ли руснак с дръпнати очички славянин е
  • 188 radi

    4 4 Отговор
    ТУРЦИЯ Е МНОГО СЛАБА АРМИЯ НЕЗАВИСИМУ ЧЕ Е МНОГО ГОЛЯМА ЕРДОГАН СЕ ПРАВИ НА ХИТЪРАМА ЗА ГЛУПАЦИТЕ -ЗАЩО НАПАДНА СИРИЯ КОГАТО АМЕРИКА И РУСИЯ БЯХА ПЪРВИ ТОЙ УТИДИ В КРАЯ КОГАТО СИРЙЦИТЕ ВЕЧЕ ИЗНЕМОЩАВАХА ТАКА И АЗ БИХ ПОБИДИЛ ;ЗАЩО НЕ НАПАДНА ПЪРВИ ТУРЦИЯ ЗАЩОТО НЯМА СИГУРНОСТ ТАКА И БАБА ЗНАЕ -ПРАВИ ТАКА ЧЕ ТУРСКИЯТ НАРОД ДА ВЯРВА ЧЕ СА МНОГО СИЛНИ;ДЪРЖАВА КОЯТО СТОИ МЕЖДУ ДВА СТОЛА ВИНАГИ ГУБИ -НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ НЕ И ВЯРВА ТОВА УЗНАЧАВА ДОНОСНИК ТУРЦИЯ АКО СЕ ОПРАВЛЯВА ОЩЕ ИЗВАСНО ВРЕМЕ ОТ ЕРДОГАН -ЧАКА Е ЗАТРИВАНЕ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА

    Коментиран от #194

  • 189 Reptile

    3 2 Отговор
    Ееех, бедна Русия! Ами бедни са, но имат ЯБГ, с които могат да изпарят всичко живо няколко пъти. От това следва нещо много просто харесва ви, не ви хресва Русия е ФАКТОР и ще остане такъв за дълго.
    А, да, да не забравя, молете се да не падне Путин и на власт да дойде Оня - Генерала, че тогава, ни молитви, ни сълзи ще помагат!
  • 190 Иван Ц

    5 2 Отговор
    Добре де, как може да публикувате подобни абсурдни алабалистики и при това изказани от хора, които "уж" са експерти по темата... "Уж" експерти, защото аз съм напълно наясно, че не съм експерт в тази сфера, но дори и от слабите си познания по темата и от елементарна обща култура, намирам твърденията им за напълно откровена глупост! Дори всеки обикновен човек, му е напълно ясно, че намесата на която и да е страна във военен конфликт е невъзможно, освен ако тази страна няма свои собствени бъдещи интереси от това! А както е във момента напълно видно, руските интереси в Сирия, са изяснени и договорени с Турция. Русия е сключила също така договор с Турция за ПВО-тата С400 на стойност 2.5 млрд и отделно реализира газопровода "Турски поток", който ще печели стотици милиони или дори милиарди долари всяка година за Русия... Тук се явява може би дадената "експертност" на тея руски папагали... Колко сериозни и дълбоки трябва да бъдат интересите на Русия спрямо Гърция, че да бъдат напълно загърбени интересите им към Турция? А къде въобще се явява според тях ЕС... Та нали на всеки един човек, му е напълно ясно, че всички гръцки разходи и претърпени щети, ще бъдат платени в бъдеще не от друг а от Германия! А след Брекзит-а във ЕС Франция остава единствената безапелационна военна сила и вече няколко пъти досега Макрон споменава идеята за създаването на общо европейска армия... И как точно според тези експерти, Турция застава на 3-то място в Европа по военна мощ, при поло
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 момо

    8 4 Отговор
    ТУРЦИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПСИХИЧНО БОЛЕН С МНОГО ГОЛЯМА ШИЗОФРЕНИЯ -ТОВА Е ЕРДОГАН НА НЕГО ВЯРВАТ ВСИЧКИ БОЛНИ ШИЗОФРЕНИЦИ ,ВСИЧКИ ФАНАТИЦИ И ПЕНСИОНЕРИ МЛАДОТО НАСЕЛЕНИЕ И ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ НА ЗАПАД НЕ ИЗКАТ ДА ЧУЯТ ЗА НЕГО ТАРЗАН СЕ ЗАВРЪЩА
  • 193 Чавесте Спайдер

    3 3 Отговор
    Нито САЩ нито Ръша трябва да взимат учасите, няма нищо руско нито американско в териториите на Гърция или Турция само бомбите с които ще ги напомпат ще са руски или американски. САЩ и Русия да си бомбандират техните тритории ако си имат неща за казване в по губ тон. Другите да се оправят сами.
  • 194 А бре момак

    3 1 Отговор

    До коментар #188 от "radi":

    Ходи си у село,скрий се некъде че си мноо смешен
  • 195 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "0808":

    Ке падне македонско хахаха
  • 196 Ама бръснат

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "пламен":

    Ли я?
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Едуард Петров-Едо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "И ние":

    Не само Реджеп се опасява от Русия! Доста повече се страхуват от Русия американските хегемонисти! Преди няколко дни Президента Путин оповести зловещите мерки за Превантивен ядрен удар по Америка при определени Американски заплахи на Русия! ТОВА Е Т.Н. ЯДРЕНО СДЪРЖАНЕ НА СВЕТОВНИЯ АГРЕСОР НАТО, ЧИИТО ТЕРОРИСТИЧНИ НАКЛОННОСТИ СА ЯВНИ И НЕОСПОРИМИ! НАТО УБИХА МИЛИОНИ НЕВИННИ ХОРА! В ТОВА МРЪСНО, ПЪКЛЕНО ДЕЛО СА ЗАМЕСЕНИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ! НЯМА ОПРАВДАНИЕ ЗА БЕЗЦЕРЕМОННИ УБИЙЦИ! ВИЖТЕ НАЛУДНОСТИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ КОНГРЕСМЕНИ! СЕГА САМО ЗА МИГ СИ ПОМИСЛЕТЕ, ЧЕ ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ, НАГЛИ, ВОЙНСТВЕНИ, КРЪВОЖАДНИ! АМИ, НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, С ГОЛИ РЪЦЕ ЩЯХМЕ ДА ГИ УДУШИМ! А АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД, ВЪОРЪЖЕН ДО ЗЪБИ С НАД 400000000 ОРЪЖИЯ ЗАЩО СТОИ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ? СЕГА НЕЩО СЕ РАЗМЪРДАХА, ВЪВ ВРЪЗКА С БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО НА ТЪМНОКОЖИЯ АМЕРИКАНЕЦ! ВРЕМЕ БЕШЕ!
  • 199 А пък

    3 3 Отговор

    До коментар #184 от "Виж сега":

    Нас ще ни прегазят всякакви ботуши
  • 200 Не обичаме

    4 0 Отговор

    До коментар #177 от "Балкански":

    Гърчавите,но нас кой ни долюбва?
  • 201 Виж сега

    4 3 Отговор

    До коментар #184 от "Виж сега":

    Аз да ти кажа,Турция слага една карбонова хартия между държавите,които си ги изброил и всичките барабар ги е.е на един път.Няна да се занимава една по една да ги е.е хахахаха

    Коментиран от #229

  • 202 лудия

    3 4 Отговор
    Едно време като четяхме големите книги пишеше,че Турция ще нападне Гърция и Елада почти ще бъде сразена.Но това няма да е хубаво нито за Европа нито НАТО още повече за Русия сигорно знаете защо.Русия ще удари с ядрено оръжие и никои няма да се намесе и няма да имат сметка.Защо всеки ще иска да заграби нещо от Турция.Но това не краят .А началото на трета св.война след 6 месеца.Аиде духате сега.
  • 203 А бре ахмак

    6 2 Отговор

    До коментар #143 от "ърли":

    Турция сама си произвежда всичко,молим кьорави и сакати да не коментират хахаха
  • 204 Турски

    3 2 Отговор

    До коментар #166 от "Турчин от България":

    Надежди говежди.Ние доста бързо се превръщаме в територия бивша,разфасована минимум на 3части
  • 205 123

    5 1 Отговор
    Статия специално подбрана за разлайване на една срещу друга турската и руската пета колони в България
  • 206 Бпф

    8 2 Отговор
    Въпросът е: ние на какво разчитаме при евентуална турска агресия? Самоунищожихме си армията, скарахме се с единствените си силни приятели: руснаците... Разбирате ли защо управлявалите в последните 30 години, начело с Паси заслужават смъртни присъди?
  • 207 Незнаем

    0 0 Отговор
    Всичко
  • 208 Angkor Warrior

    4 5 Отговор
    И накрая гърчулята ще бъдат натикани обратно в Етиопия и Сомалия откъдето идват
  • 209 БАЙ МАРИН

    7 5 Отговор
    Гърция само ще даде повод Турция да окупира островите, за които претендира и след това дълги години разправии, нищо повече Към Условията за влизане в ЕС ще добавят и връщане на островите и така ще продължи моабета до следващия бой.

    Коментиран от #217

  • 210 Мюслюм

    5 1 Отговор
    Бой ще има
  • 211 Иска им се

    5 2 Отговор
    Русия ще спаси Гърция от бой, само ако гърците излезнат от НАТО и подпишат съюз с Русия.Иначе само дипломатическа помощ и разговори, няма шанс ей така от доброта да влизат в боя за мерси.Беше каквото беше, Русия вече е друга, научила някои уроци.
  • 212 Обективен

    6 3 Отговор
    Ако Ердоган има глупостта да нападне Гърция това ще е края на управлението му и разгром за Турция ! Не ,че хартесвам гърците !

    Коментиран от #222

  • 213 Осведомен

    7 4 Отговор
    Гърция е в състояние да унищожи турските военновъздушни сили и турския флот за 24 часа. Това е реалността. Много е лошо турците да бъдат арогантни и небрежни. Чувството им за сила ги заслепява. Ще бъдат шокирани. Не се възстановяваш от такъв удар. Това отнема десетилетия.

    Коментиран от #218, #219, #220, #221

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "kysno":

    И кво стана половината отиде:)
  • 216 30 г стигат

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    "A и някoи хриcтиянcки cтрaни ce ceщaт зa Руcия caмo кoгaтo ce пoкaжe вeрoятнocт мeчкaтa дa зaигрae и в тeхния двoр, или в cлучaя пoлумeceцa и ятaгaнa." ЕТО ТЪК СИ МНОГО ПРАВ . ТАКИВА СА НАСТРОЕНИЯТА ВЕЧЕ В СЪВРЕМЕННА РУСИЯ . ЖИРИНОВСКИ КАЗА " СТИГА СМЕ СПАСЯВАЛИ ТОЗИ И ОНЗИ , ВРЕМЕ Е ДА ПОГЛЕДНЕМ НАШИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ " А под интереси разбирай и без човешки загуби освен политическите и икономическите интереси на Русия към Турция . Ние да се молим ,ние да не развалим отношенията с Турция че тоя път няма да има помощ от никъде - държава без лоби и никому в момента не интересна !!!!
  • 217 Бай Марине, бай марине, испускаш се

    2 0 Отговор

    До коментар #209 от "БАЙ МАРИН":

    Турция отдавна си изтегли молмата за членство в ЕС.
  • 218 000000000 на "n" си осведомен

    0 0 Отговор

    До коментар #213 от "Осведомен":

    Поне за твое знание влез в гугъл та да не ставаш смешен както в случая.
  • 219 Хафтар беше осведомен

    3 3 Отговор

    До коментар #213 от "Осведомен":

    Просто Турция ще подобри рекорда за най кратка война.
  • 220 Брех мааму

    0 0 Отговор

    До коментар #213 от "Осведомен":

    Ти голям разбирач си бил бре,че и осведомен
  • 221 Много се уплаших

    2 0 Отговор

    До коментар #213 от "Осведомен":

    Плямпай, това което гърците го нямат а Турция го произвежда, военни сателит, ракети с бойни глави, дронове от които изтрелват сателитно упрвляемите ракети, които пробиват бетони бункери проникват в сленце неогряващи места.
  • 222 Не че харесвам

    1 0 Отговор

    До коментар #212 от "Обективен":

    Такива ги знам, гласув, харесвам, нехаресвам. По ще повярвам ако Левскар ми каже бях цесекар.
  • 223 Шехерезада от Бело море

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "Българин":

    А представяш ли си какво щеше да е Беломорието, ако беше наше? Този рай, в който живея сега, щеше да е Бетономорие! Като искаш да си го върнеш, продай си активите и си купи тук къща, па му се радвай! Някои от нас отдавна си върнаха Беломорието и сега само война ни трябва!
  • 224 А бе

    1 0 Отговор
    По добре незабавно да се опаткат,че да се приключат тези разговори хахаха
  • 225 Гошо

    4 0 Отговор
    А не ли по интересно САЩ кого ще защитят при конфликт Гърция -Турция

    Коментиран от #228, #234

  • 226 А и

    0 1 Отговор
    Няма такава статия,почти 70 000 гледания,затова всеки се бута нещо да напише,факти си знаят работата,една новина свързана с Турция и таван рейтинг🧐
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Гошенце

    1 1 Отговор

    До коментар #225 от "Гошо":

    Помисли
    Тръмп не харесва ЕС, иска да се разпадне.
    Путин санкции от ЕС.
    Ердуган Евразия.
  • 229 Я провери

    2 3 Отговор

    До коментар #201 от "Виж сега":

    Ти знаеш ли че в момента Сащ въоръжава Гърция със 350 танка и 1500 единици бронетранспортна техника от резервите си и то напълно безплатно , отделно ще изпрати и истребители , това какво означава според теб , аз да ти кажа подготвя се разгрома на турция както едно време на нацистка Германия , за нас остава да гледаме сеира , американците не веднъж унищожават държави заставайки на страната на други държави намесвайки се в конфликти турците нека само пратят сондажните кораби и се почва

    Коментиран от #241, #243

  • 230 жжеиж

    5 1 Отговор
    Ако почнат такава война турците ще трябва да се сбогуват с европейските пазари , което ще потопи всяко управление в държавата.
  • 231 Ти си куче

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Алексей":

    Ако турчалята сондират в акваторията на Гърция. Същите просто ще арестуват киселите човекоподобни, а ердо-наакан нищо не може да направи. Никаква военна сила няма да бъде използвана, а само ще се спазят законите на държавата в която попадат тези човечетата. Справка украинските моряци и Русия.
  • 232 Еднозвездев

    1 0 Отговор
    Една звезда за класическо кликбейт заглавие. Иначе много текст е изсипан, но не е по темата на заглавието. Едва в края 3-4 реда са по темата.
  • 233 Авеее

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Бият пво на руснаците, когато не е активирано и е било в сандъци, после дроновете им падаха като мухи напръскани с мухозол😂
  • 234 Фънки

    2 2 Отговор

    До коментар #225 от "Гошо":

    1974-та америте бяха на страната на турция, сега ще са на Гърция.
  • 235 Жириновски

    3 1 Отговор

    До коментар #143 от "ърли":

    А ти как си представяш Крим военноморска база на Америка? Путин е най велик а Крим винаги си е бил Руски.
  • 236 Горанов

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Българин":

    Каквото каже асвалт паша това и ще стане.
  • 237 Неутрален

    6 4 Отговор
    Турция е способна да воюва срещу Гърция и цяла Европа взети заедно. Попитайте Чърчил ако се съмняват. (1915 Гърция Англия, Франция, Италия, Нова Зеландия)
    А от русите хич не му пука само преди 2 години им свалиха самолета и Путин не можа да им отвърне със същото. Гърция е храненица на Европейския Съюз и е потънала до гуша в заем.

    Коментиран от #242

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Каракачана

    2 0 Отговор
    Аз и борисоф купихме фъ16 и вече сме непобедими, няма се плашите!
  • 241 Провери още веднъж вейкаджия

    1 1 Отговор

    До коментар #229 от "Я провери":

    Пентагона опреверга твърденията, че струпва въоръжения в Гърция"Руснаците лъжат и с тази дезинформация се стремят да влошат отношенията между съюзниците"...Американското министерство на отбраната /Пентагон/ отрече твърденията че струпва въоръжения и военна техника в Гърция.
    Говорителят на Пентагона Ерик Пахон отбеляза, че американската армия използва пристанище в Гърция като преходна точка за военните учения, които ще се проведат това лято в  9 европейски страни.
    Пахон, който направи изявление във връзка с твърденията, че американската армия е транспортирала около 700 военни единици на пристанището на Александраполис в Гърция, каза: „САЩ провеждат пристанищни операции в Гърция, като част от серията летни военни учения, които се планират от дълго време насам.“
    Ерик Пахон заяви, че такива операции по транспортиране се правят много често със съюзническите страни от НАТО и коментира, че „Въпросното гръцко пристанище  се намира на преходната точка към балканските и южноевропейските страни, където ще се проведат 9те учения.“
    Относно твърденията, че САЩ струпват въоръжения и военна техника в Гърция, Пахон каза:
    „Във връзка с нашите доставки сме напълно открити към нашите съюзници и партньори. Руската пропаганда, че САЩ струпват военна техника в Гърция е напълно погрешна и цели да провокира отношенията на Турция със САЩ и Гърция. Руснаците лъжат и с тази дезинформация се стремят да влошат отношенията между съюзниците и ние ще бъдем будни за да покажем тези гр

    Коментиран от #247

  • 242 Ердо

    3 2 Отговор

    До коментар #237 от "Неутрален":

    Русия не е ришила не ни е затрила. Русия без да напуска територията си може да изпари всяка една държава.
  • 243 За 50 минути слава

    1 1 Отговор

    До коментар #229 от "Я провери":

    що за невеж си, 50мин. истрае тваята лъжа.

    Коментиран от #248

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Бтв":

    много заблуден !
  • 246 риж арабин

    1 0 Отговор
    А Тикваран бей ще бъде на страната на султана-главен ибрикчия с фес.
  • 247 Мусайбе Али

    3 1 Отговор

    До коментар #241 от "Провери още веднъж вейкаджия":

    Ти да не смяташ че ще си признаят , някои от Гърция се е изтървал , Сащ естествено ще отрекат за да не ги обвинят че подготвят воина , Турция е неудобна на САЩ и ще замине рано или късно , а може би и скоро , американците на хартия им се правят на съюзници за да не отидат на страната на Русия и да им е по трудно после , не на всеки му се отдава мисленето не се напъваи много

    Коментиран от #250, #251, #267

  • 248 Мусайбе Али

    5 4 Отговор

    До коментар #243 от "За 50 минути слава":

    Ще видим като стане сеира , тогава всички българомохамедани в турция ще станете чисти българи и ще хукнете към България да се спасявате както сирийците бягат от долу

    Коментиран от #255

  • 249 Рапторица

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ташун Касапа":

    Обясни ми думата "егаси". Дори в скапания руски няма такава.
  • 250 Бавноумник

    2 0 Отговор

    До коментар #247 от "Мусайбе Али":

    Сивото клони към нула, Турците имат воени сателити, явно не си на ясно. За гърка си прав може да се испуснал,

    Коментиран от #253

  • 251 Манталитет

    2 2 Отговор

    До коментар #247 от "Мусайбе Али":

    Когато говориш за други държаши не мисли като българин, например те нямат поп предател.
  • 252 Матей

    1 0 Отговор
    При намеса на Русия във война между Турция и Гърция,ще се отрази по някакъв начин и на България.Руснаците може да действат от юг чрез бойните си кораби и авиация,базирани в Сирия,а може през ЧЕРНО море и през възд.пространство над България.Как ще реагират в такъв случай американските бази у нас,завръзката става много сложна.Може да добавим и нестабилната политическа обстановка у нас,отбранителната ни безпомощност,тежките етнически проблеми,ще се разсича Гордиев възел.
  • 253 Мусайбе Али

    1 1 Отговор

    До коментар #250 от "Бавноумник":

    И тия сателити дето всъщност са американски ква работа им вършат те и от Гугъл могат да наблюдават в реално време отгоре но не са много опасни с това

    Коментиран от #254, #257, #261

  • 254 Нне не

    0 0 Отговор

    До коментар #253 от "Мусайбе Али":

    Ти наистина от чорапите нагоре те няма turksat ще кажеш че е български има качени тв и плащате турция. Не си заслужа коментар с толко тъп калпак.
  • 255 Резака Али

    0 0 Отговор

    До коментар #248 от "Мусайбе Али":

    Да може да дойдем но повода ще е друг
  • 256 High

    2 0 Отговор
    Тактиката е ясна. Ще им продадат оръжия и ще ги оставят да се избиват.
  • 257 Бавноумник

    0 0 Отговор

    До коментар #253 от "Мусайбе Али":

    Направляват ракетите с бойни глави, само да не кажеш че са на .....Турция проведе успешни тестове с първата, изцяло нейно производство, крилата ракета с морско базиране, съобщи Yeni Safak.
    Тестът е направен с кораб, произведен от турската програма за военни кораби. Ракетата е известна като „Атмака“.
    Тя трябва да замени американската противокорабна ракета Harpoon. Смята се, че ракетата е високоточна, като може да бъде монтирана патрулни лодки и фрегати.
    Тя е устойчива на атмосферни влияния и противодействия. Тя има достъп от 200 км. Пробива бетони бункери и прониква в
  • 258 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нато нато ама,":

    с кво, имаш 240 крадливи свине + родата им
  • 259 Истината

    2 5 Отговор
    Населението на Турция е 83 милиона а на Гърция е 11 милиона !!! Турция ще смаже Гърция за няколко часа всичко друго е само празни приказки !!!!

    Коментиран от #262

  • 260 Запознат

    2 2 Отговор
    Руснаците не могат да помогнат на вагнеровците в Либия а тръгнали на Гърция да помагат !!! Вагнерчетата са унищожавани от турските дрони като на видео игра !!!

    Коментиран от #264

  • 261 Тогава

    0 0 Отговор

    До коментар #253 от "Мусайбе Али":

    я ми кажи умнико гърка ли се изпусна или ти
  • 262 Не се занимовай с калпаци

    2 0 Отговор

    До коментар #259 от "Истината":

    Томислав Дончев от 10 години обещава ел.правителство до 6 месеца а турция от 10г. имат ел.правителство. Седят си в пещерите и все още в ерата на черешовото топче и си пеят велик е българския войник а другите 205 държави са васали на България, неправилна учебна програма самочувствие без покритие.......
  • 263 Каква е истинската реалност

    2 0 Отговор
    Като се замисля колко много време ще съм умрял?, защо тези земни мигове да не ги изживея в радост и приятелство а вие както искате ги изживейте.
  • 264 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #260 от "Запознат":

    Бре,това що не го знаят самите вагнеровци,а само в твоите сънища се явява,един вагнеровец да бъде ранен и 30 феса при аллах отиват, обикновено това е пропорцията

    Коментиран от #265

  • 265 Бай иване

    0 0 Отговор

    До коментар #264 от "Бай Иван":

    Те са като скинарите, 5 скелета срещу 1 пенсионер.

    Коментиран от #266

  • 266 Бай Иван

    1 3 Отговор

    До коментар #265 от "Бай иване":

    Обикновенно такова е съотношението в полза на турчеата в цялата им история и все надрани шалвари,като краен резултат
  • 267 Бтв

    1 1 Отговор

    До коментар #247 от "Мусайбе Али":

    Милко и бъркаш Тугция не л трябва да иде на нечив страна за разлика от България.. Турция е посредника на САЩ към мюсюлманския свят
  • 268 Дерманци

    2 3 Отговор
    Само едно да кажа зада бъда разбран.. Но от здраво мислещите. При война между Гърция и България кой ще застане на наша страна Турция.Както и при война меж България и Сърбия пак Турция На наша страна С Румъния същото

    Коментиран от #269

  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Гошо

    0 0 Отговор
    Да и някоя европейска страна или Сащ ще застанат веднага зад Турция уплашени от евентуалната руска експанзия.
  • 271 TRoskOt

    0 1 Отговор
    Елементарно обяснение за случая от говорителя на управляващата им партия Омер Челик вчера.
    '' Всички знаят, че силата на турските въоръжени сили не е за оспорване.
    Гръцкия министър казал "Готови сме за война". Просто ще му кажа това : Не правете такива лоши шеги, този тип шеги се лепят на челото ви. ''

    Коментиран от #276

  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Георги

    2 0 Отговор
    Ако избухне война продавам всичко на безценица и изчезвам щото между 2 огъня не се живее особенно с нашите "умни" политици дето ще ни наврат в тигана и както винаги ще изберат"печелившата" страна.
  • 274 София Орти

    1 0 Отговор
    Гърците неведнъж са губили битки ,но накрая са излизали победители .
    През ВСВ италианците пак са имали техническо и числено преимущество ,но ...
    Нека да не се забравя ,че зад Гърция е и ЕС .
    Турция явно осъзнава положението си и за това се ограничава само до бабаитски провокации . Армията ѝ не може да си позволи лукса да води боеве на много фронтове ,а и последните избори показаха недвусмислено ,че позициите на управляващата партия са сериозно разклатени .
    По всяка вероятност този „бабаитлък“ е за вътрешно ползване .
    ...както бяха и „дупките в морето“ които направи около Кипър .
  • 275 София Орти

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "статистик":

    Не винаги численото превъзходство е гаранция за победа .
    На Турция ю липсват много пилоти ,а гръцките вече 7 години се гласуват за най-добрите в НАТО .Що се отнася до ВМС ...всеки гръцки остров е потенциална бойна единица ,а не са никак малко .
    Новият премиер на Гърция се оказа страшно способен не само като икономист ,но и като дипломат . Не вярвам ,че Турция ще сглупи ...Ердоган не е чак такъв „будала“
  • 276 Леонид

    0 1 Отговор

    До коментар #271 от "TRoskOt":

    Молон лаве !
    Гърците винаги са били пример за подражание и смелост .
    Не им пука кой е насреща и накрая излизат с чест ....нещо с което не могат да се похвалят турците .
  • 277 Ганьо

    0 0 Отговор
    Турция никога не би нападнала България. Може да стане страшно за тях и за всички които дойдат тука, където даже коронавируса не идва. Що сащ не влязоха в Сърбия. Заради същото ще ятат бой от диви хора с генотип от 15000 години на това място, номвсе пак научили се да прибират пари в шкафче
  • 278 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ташун Касапа":

    Цяла Европа ще подкрепя - Гърция .
    Целият Мюсюмански свят - Турция .
  • 279 Турчин

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Константинопол":

    Само се опитай те и ще ви изравним с земета .
  • 280 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ако Турция":

    Гърците както говорят против Русия малко ме съмнява да помагат на Гърция по вереоятно Русия да подпише съюз с Турция .
  • 281 ужас

    1 0 Отговор
    Война ще има. Русия ще се намеси на страната на Гърция. Турция ще се разпадне на части. Част от нея ще отиде към Армения. Кюрдите ще си направят своя държава. Ердоган е много твърд и агресивен. Вселената винаги отговаря с твоята мярка - ще му се върне по муцуната. Турците ще ядат тупаник.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания