8 Юни, 2020 12:49 2 378 0

Иран е готов за нова размяна на затворници със САЩ

  • иран-
  • сащ-
  • затворници-
  • ядрена сделка

Постигането на подобна договореност е нещо рядко в отношенията между Техеран и Вашингтон

Иран е готов за нова размяна на затворници със САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Техеран е готов за нова размяна на затворници със САЩ, съобщи говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави, цитиран от агенция ИРНА.

Ако се открие възможност за размяна на затворници, ние сме готови и останалите ирански граждани, задържани в САЩ, да се върнат в родината си, допълни Мусави.

Майкъл Уайт, американски ветеран от ВМС, бе задържан в Иран от 2018 година и бе освободен в четвъртък като част от споразумението със САЩ. С него Вашингтон разреши на Маджит Тахери с ирано-американски произход да посети Иран за лечение и да се види със семейството си, а след това да се върне в САЩ, предава БТА.

Постигането на подобна договореност е нещо рядко в отношенията между САЩ и Иран, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА