Last news in Fakti

9 Юни, 2020 08:57 1 558 5

Учителите в Гърция обявиха 24-часова стачка

  • гърция-
  • учители-
  • стачка-
  • нова демокрация

Протестът е срещу законопроект на министерството на образованието

Учителите в Гърция обявиха 24-часова стачка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Само няколко дни след като стартира учебният процес в Гърция, учителите днес обявиха 24-часова стачка. Протестът е срещу законопроект на министерството на образованието.

Синдикатът на гръцките преподаватели настоява да се оттегли спорният законопроект на образователното министерство. Предвиждат се промени на всички образователни нива в страната. Според изявление на синдиката въпреки несъгласието на самите преподаватели, законопроектът е внесен в пленарна зала и се очаква да бъде гласуван в сряда.

Учителите настояват да се премахне заснемането на уроците на видеозапис, защото преподавателите считат, че се нарушават личните права на учениците. Стачкуващите днес настояват да се увеличат драстично средствата за образование и да се вземат реални и стриктни мерки по спазване на предписанията срещу коронавируса в защита живота на учениците и учителите.

Протестни демонстрации се организират днес пред парламента в часовете на обсъждане на законопроекта от депутатите. Мощна демонстрация се очаква и в сряда, когато депутатите ще гласуват законопроекта.

Въпреки протестите на учители, ученици и дори родители, се очаква всички промени да бъдат приети с гласовете на депутатите от управляващата партия "Нова Демокрация".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Big Brother

    8 6 Отговор
    Че кво правите по време на часовете за да не искате камери. нанкате ли?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Airwell най-доброто

    8 0 Отговор
    Гърците ако не стачкуват няма да са те.
  • 4 Гърците стачкуват защото

    1 2 Отговор
    Имат мекушави ръководители, а да дойдат при нас да видим ще стачкуват ли...
  • 5 Хаха

    2 0 Отговор
    Защото всеки родител ще може да види онлайн колко са прости даскалите на балканите. И на самите даскали ще им е по-лесно да изключват лекета. Браво на гърците това отдавна трябваше да се свърши
Новини по държави: