9 Юни, 2020 15:24 1 631 10

България предоставя безвъзмездна финансова помощ на Босна и Херцеговина

  • дарение-
  • босна и херцеговина-
  • коронавирус-
  • помощ-
  • баня лука-
  • августина цветкова

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на ръкавици, маски и дезинфектанти

България предоставя безвъзмездна финансова помощ на Босна и Херцеговина - 1
Снимка: МВнР

В гр. Баня Лука посланик Августина Цветкова и директорът на Здравния дом в Баня Лука д-р Невена Тодорович подписаха споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Закупуване на материали и средства за справяне с COVID-19“.

На церемонията присъстваха Игор Радойчич, кмет на гр. Баня Лука и Душан Петрович, съветник на президента на Република Сръбска, здравни работници от заведението, както и представители на местните медии. В своето обръщение към присъстващите посланик Цветкова подчерта, че България е надежден партньор в условията на криза и отпускането на средствата е израз на солидарността към усилията на БиХ и нейните здрави институции да се справят с последиците от разпространението на COVID-19, като осигурят адекватна медицинска грижа за гражданите.

Директорът на Здравния дом връчи грамоти, в знак на благодарност към българското правителство и посолството на Република България в БиХ, за припознаването значимостта на проекта и бързото осигуряване на неговото финансиране. Кметът на Баня Лука изтъкна отличното сътрудничество с българското посолство, което е съдействало за идентифицирането и този важен проект. Средствата, отпуснати в рамките на българската официална помощ за развитие, ще бъдат използвани за закупуване на защитна медицинска екипировка, защитни ръкавици, маски, дезинфектанти и др., съобщиха от Министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 2 Отговор
    Айде пак нова схема. Ние нямаме 20 стотинки, а пари ще раздаваме... терминал 2 остана само
  • 2 мухаха

    15 1 Отговор
    Ние нали сме я втасали та и помощи на други вдигни пенсии и заплати тикво проклета не ги давай на други
  • 3 Защо

    12 0 Отговор
    Им даваме пари за предпазни средства като може направо да им изпратим наше производство! Нали шием маски, костюми, правим дезинфектанти! Но нали имаме излишни пари що пък не!
  • 4 Село

    13 1 Отговор
    Ние от глад ще умрем иначе на другите даваме все едно,че сме първа икономика.
  • 5 Рошко

    11 0 Отговор
    Колко сме щедри и богати, те са по добре и от нас 🤔🤔
  • 6 Защо не натоварихте два ТИР-а

    5 1 Отговор
    Със маски,защитно облекло и няколко тона дезинфектанти? Директна материална помощ.Нали създадохме спешно цехове и фабрики за такива изделия.Или тези продължават да бълват стока и складират здраво.Личи че ни подготвяте за нова " вълна" .Сега трупат,а през зимата,ще им ги изкупувате .Ще раздавате безплатно навсякъде .И маски и дезифенктанти.Накрая ,ще теглите чертата и ето ти няколкостотин милиона. От милиардния грант.Така се става мултимилионер от коронката.

    Коментиран от #7

  • 7 Рекламираме

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Защо не натоварихте два ТИР-а":

    продукти родно производство в случай на втора вълна. Да купуват БГ, а не китайски. Не е ПР акция в случая, въпреки, че така изглежда. Но поне да не ги обявяват тези новини, ако въобще са верни, че то много щедри станахме и хората се дразнят. Или някой цели точно това.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Да, бе

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рекламираме":

    Да купуват, ама те не купуват, а им ги подаряват. На някого от народа да подариха поне една маска. Изключение правят държавниците!
  • 9 Да, бе

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Рекламираме":

    Изглежда си точно на пране на пари
  • 10 Кратун Борисов

    0 0 Отговор
    Всичко е точно! Магистрали, ръст 50%на икономиката, Западни балкани, хъбове.. Ех голем съм!