Last news in Fakti

11 Юни, 2020 09:46 1 730 0

Куба отваря частично туризма, транспорта и търговията

  • куба-
  • туризъм-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия

Плажовете и басейните ще бъдат отворени през лятото, а театрите и кината ще останат затворени

Куба отваря частично туризма, транспорта и търговията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кубинското правителство съобщи, че ще започне постепенно да подновява работата на туристическия сектор, търговията и обществения транспорт, след като обяви, че епидемията от коронавируса е под контрол, предаде Франс прес.

От 11 дни в Куба няма починали от COVID-19. Новите случаи на зараза вчера са 5. Общо в страната от началото на епидемията има 2211 случая на заразени и 83 починали, предава БТА.

При първата фаза на поетапно отваряне ще останат задължителни социалната дистанция и използването на маски при всякакви дейности. При следващата фаза те ще са задължителни в места, където има концентрация на много хора.

Туристическата индустрия ще започне да работи на първо време единствено за местните, а после поетапно, в зависимост от търсенето, само на малките острови в северната и южната част на архипелага, ще се отвори и международният туризъм. Не се съобщава дата за подновяване на международните полети, но според някои информации това няма да стане преди 1 август.

При отваряне на границите чуждите туристи ще бъдат тествани при пристигане, ще се мери и температурата им. Ще има и епидемиологичен надзор в хотелите, които ще работят с намален капацитет.

Общественият транспорт ще поднови работа по ограничен начин. Училищата, които бяха затворени в края на март, ще отворят врати през септември за приключване на учебната 2019-2020 година. Следващата учебна година ще започне през ноември.

Музеите ще могат да отворят, но дейностите, водещи до събиране на много хора, като карнавали и други фестивали, засега няма да бъдат разрешени. Плажовете и басейните ще бъдат отворени през лятото, а театрите и кината ще останат затворени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА