Last news in Fakti

11 Юни, 2020 12:07 1 174 2

Една трета от германците с по-ниски приходи заради пандемията

  • германия-
  • икономика-
  • ангела меркел-
  • ковид-19-
  • пандемия

В Испания и Италия пораженията за гражданите са доста по-тежки

Една трета от германците с по-ниски приходи заради пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Една трета от германците заявяват, че приходите им по време на пандемията са намалели. 25% възнамеряват да харчат по-малко в следващите месеци, става ясно от актуално проучване. Ето подробности: 

 

Около една трета от жителите на Германия са пострадали финансово заради кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус. Това става ясно от изследване на международната консултантска компания PricewaterhouseCoopers (PwC), детайли от което бяха публикувани тази сутрин от агенция ДПА. То е проведено в седем европейски страни. 

В Южна Европа е по-тежко

Според резултатите, в европейско сравнение германците не се оказват толкова тежко засегнати от кризата. В Испания и Италия пораженията за гражданите са доста по-тежки. В Италия, която беше първата особено тежко засегната европейска страна от пандемията, 57% от гражданите са заявили, че доходите им са намалели. В Испания, която също даде много жертви, това засяга още повече хора - 61% са заявили, че през последните месеци доходите им са били по-ниски.

Интересното е, че 38% от германците са заявили, че през следващите месеци очакват да харчат повече, отколкото преди. А едва 25% са заявили, че им се налага в бъдеще да намалят разходите си. Същевременно в Испания 56% от запитаните са заявили, че трябва да намалят разходите си в предстоящите месиц. В Италия - 42%.

Повече храна, по-малко дрехи

От изследването става още ясно, че кризата от коронавирус е променила консуматорските нагласи. В Германия през последните месеци хората са харчили повече за хранителни продукти и медии, както и за поръчки в ресторанти и доставчици на храна по домовете. Същевременно германците са купували по-малко дрехи, обувки, спортни и домакински артикули. Поради страх от зараза много германци са намалили значително посещенията си в супермаркетите. Особен силно се е покачил интересът им към пазаруване на хранителни стоки онлайн.  

И в друго отношение е забелязана промяна в нагласите: във всички седем страни, в които е проведено проучването, интервюираните признават, че са започнали да гледат повече телевизия. В Германия - 41%, в Испания - 67%, а в Италия - 61%.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рецесията

    3 1 Отговор
    е на прага !
  • 2 Майна

    2 0 Отговор
    Не ги мислете , германците , нали съм тук!Те си отстояват правата , това трябва да вземем като пример от тях!