Last news in Fakti

11 Юни, 2020 15:10 1 717 0

ЕК с препоръки към страните от Шенген за контрол по границите

  • ес-
  • европейска комисия-
  • шенген

Комисията не препоръчва вдигане на контрола по всички външни граници

ЕК с препоръки към страните от Шенген за контрол по границите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия препоръчва на страните от Шенген и асоциираните към пространството за свободно движение държави да вдигнат контрола по вътрешните граници до 15 юни и да удължат временните ограничения за маловажните пътувания в общността до 30 юни.

Тъй като здравната обстановка в някои трети страни остава критична, Комисията не препоръчва вдигане на контрола по всички външни граници.

От институцията смятат, че той трябва да отпадне спрямо държави, избрани от всички страни членки, като решението трябва да се базира на редица принципи и обективни критерии, сред които епидемиологичната обстановка, възможностите за прилагане на мерките за сдържане по време на пътуването, принципа на реципрочност, като се вземат предвид надеждни източници на информация като Европейския център за контрол на заболяванията и Световната здравна организация. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА