13 Юни, 2020 20:13 3 298 8

Украйна засече опит за подкуп от 6 милиона долара

  • подкуп-
  • микола злочевски-
  • джо байдън

Парите са били за прекратяване на наказателното разследване срещу Микола Злочевски

Украйна засече опит за подкуп от 6 милиона долара - 1

Украинските власти съобщиха, че са засекли опит да бъде предложен подкуп от 6 млн. долара в замяна на прекратяване на наказателното разследване срещу Микола Злочевски, ръководителят на компания за природен газ, част от чийто управителен съвет по-рано беше синът на бившия американски вицепрезидент Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес.

Специалният прокурор за борба с корупцията на Украйна Назар Холодницки уточни на пресконференция днес, че нито бащата, нито синът Байдън са свързани с опита за подкуп.

Холодницки и ръководителят на националната антикорупционна служба Артем Ситник посочиха, че подкупът е трябвало да насърчи ведомствата им да затворят разследването срещу Злочевски, който е начело на газовата компания "Бурисма" и е бивш министър на околната среда.

Злочевски е заподозрян, че е използвал министерската си позиция в полза на "Бурисма".

Компанията е сред най-големите частни производители на газ в страната. Тя беше в центъра на обвинения с политически оттенък в САЩ, където Джо Байдън е основният съперник на Доналд Тръмп в президентските избори тази година.

Синът на Байдън - Хънтър се е присъединява към управителния съвет на Бурисма през 2014 година, когато баща му все още е вицепрезидент и основна фигура в отношенията на САЩ с Украйна, и напуска поста през 2018 година.

Миналата година Тръмп оказа натиск върху новия украински президент Володимир Зеленски да разследва баща и син Байдън в телефонно обаждане, което стана повод за начало на процедура по импийчмънт.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бизнес

    19 2 Отговор
    По американско- български стил.
  • 2 HohoBoho

    17 1 Отговор
    Тия почват да издребняват. Нямат опит в тези неща...

    Коментиран от #8

  • 3 Ветеринарен психолог

    17 4 Отговор
    На 6 милиона в БГ ги смятат за кокошкари. Народа Беднее,ДебИлее и се смее
  • 4 Иван

    17 3 Отговор
    Сатанинските ционисти Байден и син не са эамесени,но 6-те милиона подкуп идват от САЩ и са напечатени от ционистите.
  • 5 Михаил Горбачов

    13 4 Отговор
    За 6 милиона долара можеш да си купиш цяла Украйна барабар с населението !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Очевидец

    14 1 Отговор
    От кофти хората на запад дойдоха всички неприятности, като тази - вместо да се слага достоен човек на висок пост, се слага приближен на някой. Имаме общи проблеми с тях на този етап. Подмолните хора.
  • 7 стоян

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Михаил Горбачов":

    До 5 ком -И русия също
  • 8 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "HohoBoho":

    Онези, които се борят с корупцията нямат опит,тъй като след преврата на Майдана няма нито един задържан корупционер в Украйна. Така че, наистина органите, които се борят с корупцията нямат опит, клатят си крака и си получават процента от ония, които трябва да разследват.
Новини по държави: