14 Юни, 2020 15:54 3 517 23

Гърция очаква български туристи от утре

  • гърция-
  • туристи-
  • българия-
  • коронавирус-
  • хотели-
  • граница-
  • тестове

Хотелите отварят врати след проверка и разрешение от здравните власти

Гърция очаква български туристи от утре - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция е готова да посреща туристи при строго спазване на здравните норми. Приоритетно отварят от утре сухопътната граница с България, която е сред страните с ниска активност на вируса.

Хотелите предлагат по-ниски цени за пакет престой повече от седмица, съобщават туроператорите. В последна подготовка за старта на туристическия сезон са сезонните хотели в Гърция, които от утре приемат първите си туристи. Хотелите отварят врати след проверка и разрешение от здравните власти. На входа на всеки туристически комплекс задължително се поставя сертификат, че са взети всички предпазни мерки съгласно здравните изисквания.

В пълна готовност са и летищата в Атина и Солун за посрещане на първите полети с туристи. Безпрецедентни са мерките за социална дистанция, предаде БНР. Туристите на летищата ще се посрещат от медицински екипи, като пристигащите от страни с все още висок праг на заразяемост ще се тестват на летището. България е сред приоритетните страни за влизане в Гърция без тест и карантина. От сухопътните граници Гърция отваря за свободно движение от утре само граничните пунктове с България засега, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Собствениците на къмпинги в Северна Гърция са доволни от резервациите, като основните им клиенти  са българи и румънци. "Приоритет на Гърция е безопасността на почиващите",  съобщи от остров Санторини премиерът Мицотакис. Хотелиерите от гръцките острови също очакват от утре първите туристи от чужбина и обещават "без компромис да спазват предпазните мерки".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софианец от Ловеч

    20 25 Отговор
    Българите нямаме пари за хляб а сиртакаджиите чакат туристи от нас хаха

    Коментиран от #5

  • 2 ееее

    10 8 Отговор
    утре, ама догодина евентуално .
  • 3 И Софиянец от Койнаре

    32 8 Отговор
    Минавам през Кауфланд пълним багажнико, взимам и от село домашарката две туби по пет литра! Тръгаме с Астрата и за три часа сме у гръцко!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 батка с пари и фенка

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "И Софиянец от Койнаре":

    И сега ако си умен, (Което е много спорно) и като виждам колко си наясно, ще бутнеш хотелчето в което нямаш клиенти трета поредна година и по тази причина се налага да се правиш на камериерка и ще отвориш хранителен магазин и ще пълниш багажници на Астри за да изкараш нещо.
  • 5 не лъжи

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Софианец от Ловеч":

    Българите нямат ,ама софиянци имат и пълнят гръцките плажове.Те са друга България. Недей да лъжеш;)
  • 6 ГОСТ

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "И Софиянец от Койнаре":

    МИ Е ОТ ТАКИВА ГАНЬОВЦИ,КАТО ТЕБЕ НИ СЕ СМЕЯТ ГЪРЦИТЕ....И НЕ САМО ТЕ.....ЩОТО СЕ СТИСКАТЕ ЗА НЯКОЕ ЕВРО ПОВЕЧЕ ( сакън да не се минете) ДА СЕ НАХРАНИТЕ КАТО БЕЛИ ХОРА В БЛИЗКОТО БИСТРО.....
  • 7 Софиянец от София

    15 5 Отговор
    И пари имам и пак си пълня багажника с определени деликатесни неща/напр. розов домат Розова магия от градината на баба, домашна краставица, домашна ракия, и някой други деликатеси които в Гърция липсват/ деля си пътя на две, преспиваме си при родителите ми на 20 км от границата, и сутринта с бодра газ за 1.20м. Виждаме морето зад върховете на крепостта Амфиполи, иначе не пропускаме да се храним на бистра и на таверни и в къщата за гости, като имаш пари това не означава, че всяка вечер трябва да киснеш в таверните, и таверните омръзват друго си да си разрежеш една 15кг диня на огромната тераса, докато те гали морския бриз, така че всеки различно вижда нещата.

    Коментиран от #14, #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Йозеф

    11 6 Отговор
    Предчувствам вкуса на пресни октоподчета на скара, зарган и ципура, потни бутилки бяло вино, мириса на Йонийско море, онова спокойствие и бял ситен пясък, китните селца по крайбрежието, оня заострен хляб с дебела коричка, томатокефтедес, клефтико, абе нека се загрее още малко лятото.😎

    Коментиран от #10

  • 10 Давид

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Йозеф":

    Предчувстваш ти, предчувстваш салата от кисели краставачки и Пещерска ракия от Дидл в квартирата! Фантазьори
  • 11 Йозеф

    12 4 Отговор
    Насоки за БГ турзима, или защо не ходим на Кафяво море: прекалено пренаселена плажна ивица, няма спокойствие. Масово по кръчми и хотели готвач няма, готви се на случаен принцип с ниско качество продукти, храната е безвкусна и гадна. Няма къде да се паркира, няма къде да се яде, няма достъп до морето, всичко е презастроено, прашно и мръсно. Не можеш да ловиш риба, да се гмуркаш, да се забавляваш по претъпканите плажове. Ако тръгнеш да търсиш свободен плаж - няма, минаваш през платена бариера и попадаш на къмпинги и палатки. Цените не отговарят на качеството, обслужването е под всякаква критика. За сравнение - вижте в нета кое и да е гръцко крайбрежно село, поне как изглежда, вижте кой да е плаж - един човешки живот не стига да обиколиш цялото им крайбрежие с островите... Не на последно място - за половин България най-близките плажове са в Гърция, на Бяло море. По линията Несебър - Свети Власий продължава да се строи. Успех!

    Коментиран от #12

  • 12 1234

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Йозеф":

    А бе ти по навътре от Солун няма да мръднеш, ама се изхвърляш, като лай..о на сняг

    Коментиран от #16

  • 13 ОНЯ СЪЩИЯ

    8 2 Отговор
    БЪЛГАРИНА ЩЕ СТАНЕ ВЕЛИК ГРАЖДАНИН НА СВЕТА , В ДЕНЯ, КОГАТО ЗАРЕЖЕ НАЙ-ДОЛНОТО СИ КАЧЕСТВО......

    ВИНАГИ ДА ГЛЕДА ДА МИНЕ ТЪНКО И ДА НЕ СИ ПЛАТИ СПРАВЕДЛИВО,ЗА ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВА.....

    Коментиран от #18

  • 14 РАЗПРАВЯЙ ГИ НА ФИЛАНКИШИЯТА

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец от София":

    И АЗ ИМАМ ВИЛА НА МАЛДИВИТЕ,ХАСИЕНДА НА ИБИЗА,ЯХТА В НИЦА И ПЕТ АПАРТАМЕНТА В КОРТИНА Д,АМПЕЦО......АМА.... В ХОРОСКОПА.....

    АРЕ БЕГАЙ.........
  • 15 гост

    4 0 Отговор
    Мен да не ме броят
  • 16 Йозеф

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Никиана, Лефкада, Агиос Никитас...

    Коментиран от #21

  • 17 Джоркаеф

    5 1 Отговор
    Кой,квото и да говори,гръцкото боломорие е прекрасно!Няма нищо общо с нашето черноморие...спокойствие,спокойствие и пак спокойствие...А тука кво...където и да спреш трябва да плащаш...

    Коментиран от #20

  • 18 123

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    И България ще стане демократична страна с пазарна икономика,когато политиците и бизнесмените разберът че искането и търсенето на стоки и услуги от основното население на региона определя пазара и цената.Всеки един потербител има различни нужди и желания, както и различни финанси които ще изразходи по начина по който смята че е най-полезен за него. Това че някой има много пари не означава че ще отиде да ги изхарчи за нискокачественни услуги и храна на тройна цена , мръсотия, шум,проститутки,крясъци посред нощ, побоища, наркотици и чадъри- хора с много пари и тези описани неша са взаимно отблъскващи се противоположности.
  • 19 Делян

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец от София":

    Ти с каруца ли ходиш, че си делиш пътя на две... или с керван камили?
    Хора, вие все по-откачени ставате, чак ме плашите, като ви чета!
  • 20 радре

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Джоркаеф":

    Това е била наша земя някога, а не гръчка!

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.