Last news in Fakti

14 Юни, 2020 15:49 2 370 1

Испания отваря границите си

  • испания-
  • португалия-
  • коронавирус-
  • граница

Изключение се прави само за Португалия

Испания отваря границите си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Испания реши да отвори границите си с останалите държави от Шенгенската зона от 21 юни, съобщава на вестник El Pais.

Според информацията, изключение се прави само за Португалия, с която се предвижда отварянето на границата да стане факт едва след 1 юли. Очаква се това да се случи на официална церемония, на която ще присъстват крал Фелипе VI, премиерът на Португалия Антониу Коща и президентът на страната Марселу Рибелу ди Соза, предаде БНТ. Европейската комисия настоя всички държави-членки на Евросъюза да отворят вътрешните си граници от 15 юни.

Испанският външен министър Аранча Гонсалес заяви, обаче, че страната ще направи това в края на месеца. Испания е една от най-силно засегнатите от коронавируса страни в света, в която в средата на март беше въведен режим на повишена готовност и беше ограничено придвижването на гражданите.  Действието на този режим приключва на 21 юни. Очаква се официална информация за отварянето на границите да бъде обявена по време на пресконференцията на премиера на Испания Педро Санчес.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    3 0 Отговор
    А най- после Боко ще може да си нагледа имота;-)))).