14 Юни, 2020 18:30 4 031 52

Причината е неясна: Русия отмени визитата на двама министри в Турция

  • либия-
  • турция-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • сергей шойгу

Турското външно министерство не разкри каква е причината за отменената визита

Причината е неясна: Русия отмени визитата на двама министри в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Посещението на двама руски министри в Турция, по време на което трябваше да бъде обсъдена ситуацията в Либия, беше отменено, предаде „Дейли Сабах”, позовавайки се на информация на турското МВнР.

Не е ясно каква е причината за отменената визита. В Турция трябваше да кацнат Сергей Лавров (външен министър) и Сергей Шойгу (министър на отбраната). Първият дипломат на РФ и военният министър се очакваше да пристигнат в Истанбул, както бе договорено от президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Визитата бе анонсирана от двете външни министерства.

Според турското външно ведомство първият дипломат на страната Мевлют Чавушоглу е разговарял днес със Сергей Лавров по телефона и двамата са се разбрали да продължат контактите между дипломатите от двете страни, а срещите на министерско равнище да се състоят на по-късен етап.

Турция и Русия подкрепят противоположни страни в Либия, потънала в хаос след падането на Муамар Кадафи през 2011 година. Турция, заедно с Италия и Катар, подкрепя международно признатото правителство в Триполи, докато Русия, Франция и Египет са на страната на генерал Халифа Хафтар. През последните седмици силите на Хафтар, за които се сражават и руски наемници, претърпяха тежки загуби и бяха изтласкани извън столицата Триполи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безразличен

    13 5 Отговор
    Ако ще трета световна война да почне.

    Коментиран от #52

  • 2 Даммммм

    27 19 Отговор
    Причината е ясна-феса Ердоган пак нещо е сгафил и пак ще има теманета пред Путин в Кремъл.

    Коментиран от #13, #17

  • 3 Америка отказа Ф-35 на Туркия

    13 16 Отговор
    Сега и Русия ги постави на място.

    Коментиран от #10

  • 4 jorj

    4 23 Отговор
    Двама селски тарикати станали диктати, първо се скарали а после се прегърнали и приятели станали. И тъй като са селски тарикати почнали да си правят и показват номерата, взеха да си бъркат по дупетата!!!! Е, е накрая някой ще реве, ще остане без бомбе!!!!!
  • 5 Байрактар TБ2-1453

    25 28 Отговор
    Аз съм причината. Просто правя на пух и прах безаналоговата руска скрап в Либия с все обслужващ персонал от ихтамнети.
  • 6 След като Хастар избяга от Либия

    12 17 Отговор
    Отпадна и причината руснаците да ходят да се молят за кожата му.
  • 7 357

    26 11 Отговор
    Ами, Ердоган се самонави че е велик и започна да прави номера и на САЩ и на Русия. Това ги подразни и скоро Ердоган ще трябва да си "бие шута".

    Коментиран от #11

  • 8 И да ходят и да не ходят

    22 19 Отговор
    Нищо не може да спре победоносният аскер в Либия. Неотивайки поне са си спестили срама.

    Коментиран от #50

  • 9 Факти.бг

    12 9 Отговор
    “Ердоган стана вреден за Туркменистан”
  • 10 Истината

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Америка отказа Ф-35 на Туркия":

    Като изпраща панцири за мишени на турските дрони!
  • 11 Не се е самонавил, той си е велик

    11 12 Отговор

    До коментар #7 от "357":

    И не прави номера, а отстоява националният интерес на държавата си.

    Коментиран от #15

  • 12 Запознат

    21 19 Отговор
    Путин е помолил Ердоган да спре с унищожаването на руските панцири, но Ердоган е отказал! Също е помолил и да не се пускат в интернет видеата от HD камерите на турските дрони!
  • 13 Запознат

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Даммммм":

    Цървулче пак не си разбрал, че става дума за руснаци!
  • 14 Ясноооо

    7 14 Отговор
    Явно пак е имало черезвичайно количество груз 200 от Либия или Сирт вече освободен и министрите се чувстват обидени.
  • 15 Ловец

    14 6 Отговор

    До коментар #11 от "Не се е самонавил, той си е велик":

    Обясни го това на бай Ганю!
  • 16 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    12 19 Отговор
    Отново има въодушевени пуйки, а скоро ще са само печени такива.

    Коментиран от #31

  • 17 Isus

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Даммммм":

    Pricinata e yasna Erddogan rusnacite vece ne girl brou za hora sigurno shtyaha da mu se molyat vece da ne bombardira proslovutite panciri

    Коментиран от #18

  • 18 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    19 22 Отговор

    До коментар #17 от "Isus":

    Смешник. Мечтай, само това ще ти остане. Май забрави как вашия бягаше през глава за среща с Путин и му се кланяше до земята, та чак щеше да си сецне кръста.
  • 19 Факт

    20 9 Отговор
    Причината е , че Турция не оказва нужният натиск над "правителството на националното съгласие" да седне на масата за преговори , така както направиха руснаците ,изтегляйки помощта за Хафтар. Естествено , ако турците не предприемат нещо , а те са очаквали отново да се договорят нещо с руснаците , предвид поканата на тези двама министри , ще последва контраудар , руската авиация е заела позиции . Ердоган наистина върви по ръба на бръснача , но той го прави от много време.

    Коментиран от #20, #30

  • 20 Хасан

    12 20 Отговор

    До коментар #19 от "Факт":

    НАТО не трябва да допусне поредна руска губерния след Грузия ,Украина и Сирия ..Франция ,ОАЕ,Египет трябва да спрат подкрепата си за Хафтар

    Коментиран от #29, #46

  • 21 ****

    14 5 Отговор
    Ей може ли така да отложат патуването,на ердоган му омекнаха коленете да стои надупен на килимчето и да чака на летището,а тези да не дойдат.
  • 22 Info

    8 6 Отговор
    Руският посланик в Атина Андрей Маслов каза вчера на атино-македонската агенция за новини че островите имат както континентален шелф, така и ИИЗ. "Всеки, който се интересува от съответната правна рамка, трябва да прочете Конвенцията на ООН за морското право от 1982 г., напр. Член 121 относно островите". Той също така отбеляза, че "Гърция има думата в Либия".

    Коментиран от #24, #33, #34, #35, #36

  • 23 Башкан Ердоан каза :

    7 12 Отговор
    Над Либия ще се сваля всичко което хвърчи,Турция е поканена от законното правителство и никой друг няма място там, скоро ще има турска военна база в Либия , което е добре дошло за Нато , другият вариант е срещу бреговете на Италия да се настанят едни руско самольоти и ракети насочени срещу юропата
  • 24 Да прав си Путин и руснаците подкрепят

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Info":

    достигането на средиземноморски газ в Европа тъкмо приключват със строежа на северен поток с Германия , а миналата година пуснаха турски поток , идеално ще им пасне една конкуренция от юг .Сега иди си изпий хапчетата че си се превъзбудил нещо и слез на земята
  • 25 ЕРДОГАН

    6 13 Отговор
    Казах им.....да се подмият...и да си вземат вазелин (ПОНЕ ЕДНА КОФА) ….а те се уплашиха ...ще пратят Путин !
  • 26 Info

    7 8 Отговор
    Меморандумът между Турция и Либия за разграничаване на морските зони не е в съответствие с Конвенцията за морското право и нарушава интересите на Гърция, Египет и Кипър. Гърция, като средиземноморска страна, която е пряко засегната от негативните ефекти от либийската криза, има право да участва пълноценно в многостранните усилия за разрешаване на конфликта в Либия. Две трети от вълната на имиграцията към гръцко-турската граница са не сирийци, а афганистанци, иракчани и граждани на африкански държави. Сътрудничеството между Русия и Гърция отдавна е солидна основа както в икономическата, така и в културната и хуманитарната сфера. Работим с нашите гръцки приятели, за да продължим изпълнението на общи планове. / Андрей Маслов, посланик на Русия в Гърция

    Коментиран от #28, #38

  • 27 Др Сугамо Томунаки

    9 5 Отговор
    Сега стана ясно. Явно причината е в това което казва руският посланик. Връщането на Турция в Америка отново има последствия. Разбира се, Америка вече осъди действията на Турция срещу Гърция. Русия също така категорично ги осъжда сега. Всъщност това показва че по този въпрос Турция вече няма какво да очаква от някоя велика сила.

    Коментиран от #32

  • 28 Хасан

    6 10 Отговор

    До коментар #26 от "Info":

    Само антитурски новини събираш..гърците знаят че е едно да искаш а друго е да можеш ..
  • 29 Ей Хасане

    8 9 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Ислямистката фашистка Турция, живееща през Средновековието, трябва да бъде изхвърлена от НАТО и оставена да бъде погълната от араби кюрди и перси.

    Коментиран от #37

  • 30 Руснаците не са оттеглили помощта си

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "Факт":

    За хафтар от добра воля, оттеглиха я, уж я оттеглиха, за да не берат срам от неуспехите му на бойното поле. Отделно циркът който спретнаха на "преговорите за примирие в Москва, когато мислеха, че победата им е в кърпа вързана. Всичкото това са задкулисни игрички. При Ердоган няма такива. Той даде възможност на хафтар да сключи мир два пъти, преди да се намеси. Трети път няма. Ходенето на Шойгу и лавров се обезмисля защото Ердоган не си мени мнението, щом е казал, че като не искат мир, ще освободи цяла Либия от превратаджията с платените му наемници, значи застъпничеството на русия няма да им помогне. Това е.
  • 31 Как е, как е

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Пристигат ли транспортите с груз 200 в рассията? Пухчетата ви изпратиха много тези дни хахаха
  • 32 Велик народ, велика държава

    10 11 Отговор

    До коментар #27 от "Др Сугамо Томунаки":

    Турция винаги разчита само на себе си. На великите сили разчитат ли разчитат малки нереализирали се държавички, да не казвам като кои, че българите се обиждат.

    Коментиран от #51

  • 33 Ама нещо италианците

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "Info":

    Не са съгласни с това и в споразумението с Гърция нещо не виждам гръцките острови да имат континентален шелф хахахаха
  • 34 Info2

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Info":

    Споразумението между Гърция и Италия от преди няколко дни не разглежда островите като продължение на континенталния шелф! Скоро ще има преговори между Гърция и Турция и вероятно по примера ...Турция изпрати към Либия фрегати, 17 Ф16 и танкери за презареждане във въздуха.Нашите платени журналя-подлоги това не го пишат, а пишат за мазния руски посланик в Гърция.
  • 35 Info2

    9 6 Отговор

    До коментар #22 от "Info":

    Турция изпрати 8 бр. фрегати!Франция какво цели?Израел защо мълчи вече?Русия защо си пребоядисва миговете, които изпрати?Журналя-подлоги, пишете, че Турция е поканена официално от признатото правителство на Либия!
  • 36 5358

    7 9 Отговор

    До коментар #22 от "Info":

    Обърнаха му хастара на онзи Хафтар само с дронове.Правят тестове на тежък боен дрон със спътникова навигация и разни Красухи само ще гледат преди да ги взривят.И всичко това, защото на Ердоганя не му продадоха патриоти, дронове и даже преврат му спретнаха.Подмокряме се само като чуем, че превратаджията Сиси и великата демокрация Франция, заедно с пребоядисаните самальоти на Рассия барабар с наемните си убий от Вагнер водят битка срещу признато правителство! В какъв извратен свят живеем само, а САЩ като опитни лешояди ще се вклю8чат накрая.Ха-ха.
  • 37 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #29 от "Ей Хасане":

    Ти си от вчера в НАТО а Турция е основател на НАТО ..

    Коментиран от #39, #48

  • 38 Без Инфо

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Info":

    Инфо. Бихте ли предали на посланника в Атина че Турция не е потписвала мерандума за разграничаване морските зони с още няколко държави!!!!

    Коментиран от #40

  • 39 Хаха

    7 6 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Браво хасане,но българина от де да го знае,ганьо със свински цървули 3-та серия,сега ако кажа че и Гърция е приета в НАТО със съгласието на Турция няма да повярва,абе дангалак пешо кво да кажа
  • 40 Инфо е от сектата

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Без Инфо":

    На Фетуллах гюлен,превратаджиите,само фалшифицират новините,недейте им отговаря

    Коментиран от #41

  • 41 А бе

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Инфо е от сектата":

    Тоа пенсилвански поп гюлен да не хвърли топа?че никкав го нема хахаха
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ердоган ги е върнал по средата на пътя

    4 2 Отговор
    Защото с терористи и престъпници не се преговаря
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Защо не си оправите заглавието

    5 3 Отговор
    Защо заблуждавате читателите. Не русия отмени визитата на двамата министри. Отмени я Турция.
  • 46 великотурски мокри блянове

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Грузия и Украйна са си руски губернии от столетия , и по скоро НАТО търси там на майка си гащите. Колкото до Либия , точно НАТО я разнебити , и от сравнително устроена , уредена , и предвидима държава , стена срещу африканските емигрантски нашествия , и добър жизнен стандарт , и контрол върху своя нефт , я превърнаха в това което сега е. За Сирия няма да говоря , че темата там е дълга и болезнена , и там пак вие сте намесени , в отвратителна роля.
  • 47 Дурхан

    2 4 Отговор

    До коментар #42 от "Гръцки псоли":

    С гърците почна разпадането на Османската империя и с тях ще почне и възраждането на неосманизма
  • 48 Очаквам продължението на хумористичното

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Ей голям си майтапчия ши знаеш . Паническото шмугване под полата САЩ и още няколко държави , имащи някакъв принос в спечелването на ВСВ , се е случило щото тогава сте обелили очи , от страх , под острият ултимативен поглед на чичко Сталин . Не сте издържали на погледа му , и бегом под полата . На това ли му викаш - "съосноваване" .

    Коментиран от #49

  • 49 А ти сега защо си под полата

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Очаквам продължението на хумористичното":

    На Турция? Кой те изплаши?
  • 50 Крим е руски

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "И да ходят и да не ходят":

    "аскера" никога не е бил победоносен....!!!!
  • 51 Крим е руски

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Велик народ, велика държава":

    Велики народи са тези, които са оставили, някакви духовни, културни и материални ценности за човечеството..!! Един средно-азиатци народ, оставил само насилие и кръв, няма как да е велик..!! Той е плашило за гарги в нечия градина..!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: