Last news in Fakti

14 Юни, 2020 18:22 1 926 2

Индийци организираха шествие в Тайван в чест на успешно справяне с пандемията от Covid-19

  • тайван-
  • китай-
  • covid-19-
  • индия-
  • шествие-
  • пандемия

Шествието се състоя в събота, 13.06.2020 г.

Индиици, пребиваващи в Тайван, организираха шествие с коли и мотори, чрез което изразиха своята благодарност за това,че островната страна успя да се справи с пандемията, причинена от Covid-19,  

С цел да демонстрират своята признателност, около 150 индийски граждани и дългогодишни жители на Тайван в събота излязоха на на улиците с коли и мотори. Те отправиха призив към света да взема пример от Тайван, който успя да овладее ситуацията в изключително кратки срокове, без да жертва стандарта на живот и благосъстоянието на своите жители.

Облечени в червени якета и скандирайки „Тайван може да помогне“, участниците тръгнаха с 25 автомобила и 25 мотора на 113-километрово пътуване през страната по протежението на северния бряг на острова. Предварително определеният маршрут предвиждаше няколко спирки, на една от които бяха пуснати и въздушни фенери като жест за молитва за народа на Тайван, Индия и целия свят.

Голяма част от участниците в шествието живеят в страната повече от 20 години, а някои дори повече от 40 години. „По време на пандемията те се чувстваха напълно защитени и щастливи, оставайки в Тайван“, заявиха организаторите на събитието.

Шествието имаше за цел да покаже на света, че може да черпи знания и опит от островната страна, която категорично доказа, че се радва на отличен модел за справяне с вируса. Нещо повече – Тайван не само съумя да се погрижи за своите граждани, но оказа помощ и на много други страни, включително Индия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Груйо

    3 0 Отговор
    Успехът на Тайван се дължи, че не повярва на лъжите на Комунистически Китай, а веднага взе мерки. Дори Тайван първи алармира СЗО, но предупрежденията бяха игнорирани, тъй като СЗО е на хранилка при ККП. Това е причината и Тръмп да им спре финансирането.
  • 2 Българин

    1 0 Отговор
    Напълно ненужно е СЗО. Само призовават нормалните страни да дават помощи и да се грижат за страните от Африка и Азия. А те се плодят като мишки и не мислят как ще се изхранят