15 Юни, 2020 19:09 2 109 41

Анкара: Няма криза в отношенията между Турция и Русия

  • турция-
  • русия-
  • мевлют чавушоглу-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • либия

Страните са се договорили за продължаване на преговорите между експертните делегации, за да се определят точно условията и последващите стъпки за трайно примирие в Либия

Анкара: Няма криза в отношенията между Турция и Русия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че не бива да се правят изводи, че по въпроса за примирието в Либия между Русия и Турция е възникнала криза.

По думите му решението за отлагане на срещата между военните и външните министри на двете страни, която трябваше да се проведе вчера в Истанбул, е било съвместно.

Така турският първи дипломат отговори на журналистически въпрос по време на съвместната пресконференция с иранския си колега Джавад Зариф в двореца "Долмабахче" в Истанбул.

Соред Чавушоглу страните са се договорили за продължаване на преговорите между експертните делегации с участието на военни и дипломати, за да се определят точно условията и последващите стъпки за трайно примирие в Либия. Поради това след два телефонни разговора със Сергей Лавров е било взето решението за отмяна на предвидените разговори.

Въпреки че Анкара и Москва са на различни страни в Либия, няма разлика във вижданията им по основните принципи, допълни Мевлют Чавушоглу.

Турският външен министър отново повтори позицията, че Анкара е против едностранни санкции срещу Техеран. Иранският външен министър също заяви, че Турция е застанала до Иран срещу наложеното от Съединените щати ембарго.

От 1 август се подновяват полетите между Иран и Турция, стана ясно още след пресконференцията на двамата министри. Иран ще поднови и доставките си на природен газ за Турция, които бяха прекъснати по-рано.

След продължилата час и половина среща двамата външни министри изразиха желание в най-скоро време да бъде осъществено посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Иран. Иран е важен търговски партньор за Турция.

Двете страни ще работят и за провеждане на поредна среща от формата от Астана за Сирия с участието и на Русия в иранската столица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха ха

    15 15 Отговор
    Ватенките като изядоха османския шамар как жално гледат сега. И те повтарят, Кажи му Аго, да му стане драго
  • 3 Хасан

    10 3 Отговор
    В Афганистан отначало бяха руснаците а после и американците и последствията са една черна дупка където вирее тероризъм, контрабанда,беззаконие ,емиграция ,бежанци ...същото може се случи и с Сирия а може и да се случи с Либия

    Коментиран от #6

  • 4 Кьорфишек

    7 11 Отговор
    Има-има! И ако продължава да има, Цариград ще стане Константинопол! И всички ракети ще бъдат съборени!
  • 5 ПУЯК

    3 3 Отговор
    БЕЗ ПУЛС Е РАДОСТТА ЗА НАС !
  • 6 А може да се случи и

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    в Туркинландия!

    Коментиран от #8

  • 7 Ехеееееее

    8 9 Отговор
    Рашката на червеното килимче при Агата
  • 8 Хасан

    16 10 Отговор

    До коментар #6 от "А може да се случи и":

    Турците са един от малкото народи в света които не са били под чуждо владичество ..имат силно гражданско общество ,мюсюлмански ценности и дух ..докато тия народи са създадени на маса

    Коментиран от #9

  • 9 И не ви посрещнаха

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    на границата със хляб и сол! Може би защото не ви смятат за граждани, а за маса!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Трала лалатра

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хайко":

    Заради това ли не е южен а турски? Продължавай с пълна пара да злобееш дя ще те унищожи.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Леле

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Тюрк":

    Толкова неуки желаещти да променят световната история, има летописи има по стара хронология която се казва анали но такива като теб ??????

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Български национален герой

    10 4 Отговор
    Предаден от поп, самоизяждате се.
  • 16 Тюрк

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Леле":

    Нали понякога казвате ,,Тангра" това е Тюрски Бог Турците са казвали ,,Тенгри" вместо Тангра. Абе прочети Орхонските надписи и ще видиш за какво ти говоря. И там също пише Тюрк и Тенгри. Айде лек ден
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ха-ха

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Кой го казва! Ядрения инжинееер!
  • 19 Грещиш

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Тюрк":

    Задкавказието множество племена се обединяват и се именуват ТУРКИ . Тръгват едните на запад а други пресичат Кавказката планина и на юг но топлина предишен начин на живот. Да продължавам ли?
  • 20 Я се сопри не прави нова история

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Тюрк":

    Има обединени племена "ТУРКИ" а не тюрки и чети не някаква нова история а ако знаеш езици по добре, Та тези турки тръгват от задкавказието и по нататак чети.

    Коментиран от #22

  • 21 Каква стана тя

    7 3 Отговор
    Статията едно а коментарите друго, като видите Турция, какво ви става бе мили българи?

    Коментиран от #29, #39

  • 22 Тюрк

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Я се сопри не прави нова история":

    Защо не прочетеш за Proto-Bulgarians или на български ПраБългари. Както и да е за мен няма значение всички хора произхождат от африкански корени и всички са били негри. След дълги пътувания и промяна на климата се раждат хора с различен цвят на кожата.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 🙊🙉🙈

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Тюрк":

    Хубаво, че се е запазил един екземпляр на първия човек да ни каже от къде идваме! Евала Маугли!
  • 25 Д'мин

    7 0 Отговор
    Какво задкавказие те гони бе човече? Тюрките създават своя Гьоктюрски хаганат западно от Каспийско море. Един от основоположните турски родове е Ашина. Едва след разделянето на източен и западен хаганат тюрките тръгвах на запад. Ако се ровнем по-назад може да стигнем до татарите и усуните, но с това задкавказие утрепа рибата!

    Коментиран от #27

  • 26 Нормално е путин да се сърди

    10 2 Отговор
    Байрактар разби на пух и прах руската пропаганда за военната им промишленост, има масови откази за Панцирите от редица държави а уж Ердоган му бешеприятел пък му бие шамари и в Сирия където е поканен от Асад и в Либия където се самопоканиха с нагласата да не допускат либийски петрол на пазарите за да държат цените високи, с която постъпка бъркат в джоба дори на обикновения българин
  • 27 Д'мин

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Д'мин":

    Грешка-източно от Каспийско море.
  • 28 Турция е създадена през 1923

    4 4 Отговор
    Към края на османската власт България е сред най-развитите части на Османската империя, раждаемостта е рекордно висока, а българските занаятчии просперират. Още факти за тази епоха откриваме в мащабно изследване.
    Само безпристрастната интерпретация на документите и свидетелствата от епохата на османското владичество може да очертае една сравнително правдива картина за живота на българите през петте века между падането на страната им под чужда власт до нейното освобождение. Първото цялостно изследване на демографското развитие по българските земи допринася да разберем как се е формирала днешната българска нация.
    Въпросното изследване, изготвено от проф. Щелиян Щерионов от БАН и посветено на демографските аспекти в процеса на създаване и укрепване на българската нация, разсейва редица митове и стереотипи за положението на българите 
  • 29 Как какво

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Каква стана тя":

    Задейства ни се робският комплекс.
  • 30 Бих снишил глава

    4 1 Отговор
    Понятието прабългари е термин въведен през 19 век от историческата наука за обозначаване на група номадски племена с неясен етнически произход, мигрирали по време на Великото преселение на народите от Централна Азия през Великата степ. Те усядат на територията на Европа, където впоследствие основават няколко средновековни държави. Тези племена са наричани от ранносредновековните летописци с различни имена като: кутригури, утигури, скити, мизи, хуни и др. Вследствие на разселването си те са претопени на местата където усядат от други племена и народи, като езикът и културата им изчезвават напълно. Днес често това наименование се замества с термина протобългари, стари българи и дори просто българи. Не е изяснен и въпросът, дали българи е било тяхното самоназвание, или е име дадено им от други народи.

    Коментиран от #32, #40

  • 31 Какво има за сърдене

    5 0 Отговор
    Аскерът лупа отпускарите като даул на сиганнска сватба, байрактарите унищожават панцирите и другата безаналогова скрап като Райд хлебарки, а императорът гък не може да каже защото е пратил ватниците там в ражим "ихтамнет".
  • 32 Старите гръцки хронисти

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бих снишил глава":

    Ги наричат вулгарос. Смес от всякакви диваци. Диваци спрямо високо развитата културно източна римска империя.
  • 33 Мария

    2 6 Отговор
    Ердоганя не може още да преглътне десетките свалени байрактарчета и е отзовал двамата министри,вместо да се радва на не чак толкова големите загуби,поради факта,че в Сирия и Либия има само няколкостотин вагнеровци +Хафтар с неговите 10 хил. камилари с които явно оправия няма,то са е видяло че тия 7 хил. аскерчета в Либия нема да свършат работа,ми да праща още поне 30 хил. и дано най накрая след 3 години прекърши шепата камиларчета веещи си байряка

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ама точно така е станало

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Иван":

    Ердоган се намеси в Либия когато Триполи, според хафтар, щеше да падне до дни. Къде ви копат такива изкопаеми...

    Коментиран от #37

  • 36 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Иван":

    Знам, че ви боли, но приемете истината. Ердоган промени хода на войната в Либия и ви обърка всичките планове. Сега си гризете ноктите от яд и безсилие. Свиквайте, ще ви се налага често от сега нататък.
  • 37 Бай Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ама точно така е станало":

    Верно от къде ви копаят?! Турция помага от началото на 2020 г.,Хафтар влиза в околностите на Триполи в началото на 2019 г. за една година нито метър напред ,хаха за какво падане на Триполи иде реч! аре излезте от филма, Ердоган седна на готова софра

    Коментиран от #38

  • 38 Хехе

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Иван":

    Бай иване кажи колко агнета имаш?преброй си ги и си лягай
  • 39 Шабан

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Каква стана тя":

    Какво да им става, косата им се изправя и получават епелептични гърчове от злоба и завист, макар от нашият ватък да им е семето. Но явно вече има доста ГМО и синтетика в него. Тоест унищожители на органичен живот! Нали знаеш приказката -пази ме боже от роднините и близките от чуждите и сам ще се опазя!!!!!!! :)

    Коментиран от #41

  • 40 123

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бих снишил глава":

    Държавата на Българите се е казвала Патрия Оногурия и Държава на Оногундурите и Българи. През 463г Ернак сина на Атила от рода Дуло предводител на оногундурите или( хунугурите), сарагурите,утигирите,куртигурите посква протекция от Източния Римски император срещу аварите,която е дадена и както и земите на запад от Крим.Акацирите също са част от този народ хунугурите .
  • 41 Бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Шабан":

    Е тук си прав,умираме от злоба и завист и мечтаене за прекрасен живот в пущинаците на Анадола и Диарбекир,онези китни колиби и землянки ни пълнят очите със завист,гаха
Новини по държави: