Last news in Fakti

16 Юни, 2020 12:58 3 905 1

Важно съобщение за българите, които искат да летят до Швеция

  • швеция-
  • българи-
  • българия-
  • мвнр-
  • полети-
  • самолет-
  • гражданство

Българските граждани в Кралство Швеция могат да се обръщат към българското посолство

Важно съобщение за българите, които искат да летят до Швеция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С възстановяването на редовните полети на „Air Serbia“ и „WizzAir“ от Сърбия до Швеция се забелязва нарастващ интерес от страна на български граждани към тези полети, предвид липсата на директен въздушен транспорт между България и Швеция и силно ограничените възможности за комбинирани полети с междинно транзитно кацане, съобщиха от Министерство на външните работи на Република България.

Обръщаме внимание, че в срок до 30-и юни 2020 г. остава в сила забраната за влизане на територията на Швеция на пътници от трети страни. Забраната се прилага спрямо всички пътници, включително спрямо граждани на ЕС, ЕИП и Швейцария, пристигащи от трети страни. В тази връзка препоръчваме на българските граждани, пътуващи до Швеция, които нямат статут на постоянно пребиваващи в Швеция или не притежават шведско гражданство, да не пътуват с полети, излитащи от територията на трети страни, тъй като рискуват да не бъдат допуснати до територията на Кралство Швеция.

При нужда от съдействие, българските граждани в Кралство Швеция могат да се обръщат към българското посолство в Стокхолм на следните телефонни номера: +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38 както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +46707797155.

Запитвания може да се отправят и на имейл адресите на българското посолство в Швеция: [email protected][email protected]. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    А защо няма директен полет? Имаше на Раян еър и на Уиз еър.Нашите се счупиха докато ги накарат да спрат да летят.Вместо от Сърбия и Македония да летят през София то ние трябва да ходим там.