16 Юни, 2020 21:18 1 619 3

Унгария отменя извънредното положение от 20-и юни

  • унгария-
  • фидес-
  • виктор орбан-
  • извънредно положение-
  • пандемия

За времето на действие на извънредните мерки премиерът Виктор Орбан издаде близо 100 указа, което предизвика остра критика в ЕС

Унгария отменя извънредното положение от 20-и юни  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският парламент реши извънредното положение в страната да бъде прекратено от 20-ти юни. Доминираният от управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан парламент гласува за решението без нито един глас против.

Законът за извънредното положение, приет на 30-ти март, суспендира парламента и даде почти неограничени правомощия на премиера за неопределен срок, за да се справи с пандемията Covid-19.

Унгария беше относително слабо засегната от заразата с малко над 4000 инфекции и 560 смъртни случая. За времето на действие на извънредното положение Орбан издаде близо 100 указа, което предизвика остра критика в ЕС. 

А опозицията го обвини в подкопаване на демокрацията в Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио Кроненберг

    1 0 Отговор
    Крайно време беше!
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Сърболяците ще могат ли да пътуват?
  • 3 Матей

    1 0 Отговор
    Отменят,навсякъде отменят,където са по-съобразителни,почти напълно отменят мерките.И тук се опитват,но не смеят,твърде голямо е влиянието на биг брадърс,дори се забелязва стремеж за връщане обратно.За целта правят повече писоар тестове и намират.А тия тестове кой гарантира за тях дали са изрядни?Те си показват съвсем хаотично и в проби от животни и къде да е в природата и дават наличие на вирус.Значи ни лъжат,умишлено и ни водят за носа за да си прокарат тяхната идея за втора вълна и тям подобни небивалици.