17 Юни, 2020 12:01 1 967 6

Виктор Орбан: Европейският съюз се нуждае от Сърбия повече, отколкото Сърбия има нужда от ЕС

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • сърбия-
  • косово-
  • ес

Премиерът обърна особено внимание на предстоящите избори във Войводина, призовавайки унгарското малцинство да използва своето право и да гласува за своите кандидати

Виктор Орбан: Европейският съюз се нуждае от Сърбия повече, отколкото Сърбия има нужда от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Убеден съм, че Европейският съюз има нужда от Сърбия, а не че Сърбия има нужда от членство в Европейския съюз, който без Сърбия не е пълен, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Танюг и БТА.

Сърбия е ключова страна. ЕС не е завършен без Сърбия. Моята позиция е, че това отваряне на границите, което показахме от страна на Европейския съюз към Сърбия, ще допринесе за по-бързата интеграция на Сърбия в Европейския съюз, каза Орбан в интервю за радио и телевизията Панон във вторник.

Той посочи също, че няма съмнение, че без Сърбия няма гаранции за сигурността на Европа.

Орбан припомни, че през последните четири години сръбско-унгарските отношения са издигнати много високо ниво. Между двата народа, каза Орбан, има бурна история и затова беше необходимо да се положат усилия, за да се изгради необходимото доверие и приятелство.

В Сърбия сега на власт са тези, които чувстват това. Ето защо в наш интерес е винаги да имаме приятели и възможни съюзници на власт в Сърбия, с които да можем да градим общо бъдеще. Това не винаги е било така, нито ще бъде. Трябва да се уважава тази изключителна възможност, че сега именно такива хора са в правителството и на власт в Белград, каза Орбан.

Унгарският премиер обърна особено внимание на предстоящите избори във Войводина, призовавайки унгарското малцинство да използва своето право и да гласува за своите кандидати. Унгария и този път подкрепи Съюза на унгарците от Войводина и неговия лидер Ищван Пастор, отбелязва Танюг.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    8 6 Отговор
    Именно!Затова Сърбия да играе добре с тези козове!
  • 2 одран

    10 15 Отговор
    Сърбия ще е поредният троянски кон на Русия в комуснистическия ЕС.
  • 3 пенсионер

    16 1 Отговор
    и за нас е същото - ЕС е добре за управниците, че пълнят гушки от субсидийките....яка копаня !
  • 4 Омбре

    10 3 Отговор
    На западния ЕС му е необходима още една източна колония за евтина и работлива работна ръка и да си я мачка с управници на каишка като нашия пухкав дето ги оправял с 200
  • 5 Митев

    4 1 Отговор
    Много е просто,Воеводи на единсвената провинция от бивша Югославия,която е на картата на Сърбия едно присъединяване в ЕО ще помогне на Унгария да влияе на унгарската общност в едно бъдещо време...
  • 6 Сандо

    8 2 Отговор
    Естествено!ЕС е ламя,която непрекъснато трябва да бъде захранвана.След като изкльопа различните ресурси на Източна Европа,тя има нужда от още.И затова,макар и сотвращение,ще преглътне всичко,до което се докопа!И това не е някаква случайност,това го изисква Системата,иначе Тя започва да буксува и започват проблемите.
Новини по държави: